Kararsızlığım İçin Destek!!

• Konbuyu başlatan mehmetpoetry
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde mehmetpoetry tarafından oluşturulan Kararsızlığım İçin Destek!! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,775 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Kararsızlığım İçin Destek!!
Konbuyu başlatan mehmetpoetry
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan mehmetpoetry
M

mehmetpoetry

Kullanıcı
21 Ocak 2013
En iyi cevaplar
0
0
Edirne
Merhaba siteyi 1,5 yıldır takip ediyorum bir çok makaleyi okudum özellikle kararsızlıkla ilgili olanları ve kararsızlıkla ilgili google akademikten bulduğum bilimsel makale ve psikoloji yazılarınıda okuyorum,

Sorunum Şu:Öncelikle Kişisel özelliklerimden ve kendimden bahsedeyim,ben 32 yaşında bekar lisans mezunu aynı zamanda 2. lisans eğitimine devam eden 5 yıl öncede bir akut olay sonucu Sanrısal Bozukluk hastalığı olan ancak hastalığı sönme aşamasında olan bir kişiyim..

Kararsızlığım şöyle:Mesela şu anda 2.üni olarak sakarya ünide inşaat müh. okuyorum fakat memleketim edirneye döndüm ve bir emlak ofisi açtım aynı zamanda düzce ünide geçen sen yüksek lisans yapmaktaydım ve bu sene oradaki hocam San-tez projesi için çağırdı ancak bölüm başkanı tarafından haksız bir şekilde engellendim...ve şu anda kosgeb girişimcilik kursuna edirnede olmayan bilgisayar destekli tasarım kursu açmak için girişimcilik kursuna katılacağım.şimdi alternatif çok olunca kafam karışıyor,şöyle düşünüyorum :
1.acaba sakaryaya gidip lisansımımı tamamlayayım fakat bunun için annem babam yeni ofis açtık masraf yap gidemessin diyor...
yoksa
2.düzceye gideyim yüksek lisans mı yapayım diyorum,ama buna da annem babam aynı sebebepten razı gelmiyor...
yada
3.edirnede kalıp emlakçılığa devam edip kosgeb kursunuda tamamlayıp girişimcilik kariyeri mi hedefleyeyim bunlar tutmassa seneye yükseğe veya mühendisliğe devam ederim diyorum.
fakat bi o fikirden bi o fikre atlıyorum bana şu an en son şık mantıklı geliyor ama yani girişimcilik kariyeri,sizce ne yapayım?yada kararsızlıkla ilgili öneriniz ne olur?

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Mehmet...
Yazdıklarından  samimi sevecen bir genç olduğun kanısına vardım...
Anladığım kadarıyla başarılı çalışkan bir o kadarda mücadeleci bir gençsin...Aynı zamanda duygusalsın  da(Okudum paylaştığın şirinihttp://www.kendinigelistir.com/forum/edebiyat/garip-sensizlik-siiri/msg273357/?topicseen#msg273357  )İçinden ne geliyosa ve neyi yapmak istiyorsan o karar sana ait olsun...
İki oğlum var onları kararlarında özgür bırakıyorum ...
Sevgiler selamlar...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Mehmet...
Yazdıklarından  samimi sevecen bir genç olduğun kanısına vardım...
Anladığım kadarıyla başarılı çalışkan bir o kadarda mücadeleci bir gençsin...Aynı zamanda duygusalsın  da(Okudum paylaştığın şirini)İçinden ne geliyosa ve neyi yapmak istiyorsan o karar sana ait olsun...
İki oğlum var onları kararlarında özgür bırakıyorum ...Çünkü biz büyükledriniz  SİZ çocuklarımıza güveniyoruz...yolunuz açık başarılarınız daim olsun...
Sevgiler selamlar...

M

mehmetpoetry

Kullanıcı
21 Ocak 2013
En iyi cevaplar
0
0
Edirne
sağol teşekkürler abla evet duygusayım ve ince fikirliyim bu yönümün faydasınıda görüyorum ama kötü yanları oluyor malesef kararsızlık gibi,aslında bu özelliğimi biraz dizginlesem ve bir raya oturtmaya kalksam çok iyi olacak ama cevre baskılarına ve yönlendirmelere nasıl bir çare bulacağımı tam olarak çözemedim,aslında psikolojiden anlarım ilk ünim öğretmenlikti ama berber kendini traş edemezmiş ya o misal...

M

mehmetpoetry

Kullanıcı
21 Ocak 2013
En iyi cevaplar
0
0
Edirne
Abla kararsızlığımın nedenini buldum,bundan 1,5 yıl önce biz Sakaryadayken bir kızla tanışmıştım,Annemde bu kızı istemedi nihayetinde olmadı,zaten kararsızlıklarımda o olaydan sonra başladı,bununla ilgili bir makale buldum durumu özetliyor okunduğunda,umarım bu durumu yaşayanlara faydası olur,fakat ben daha durulmadım umarım bu kararsızlık davranışım o zaman ruhsal doyuma ulaşamamışken engellenen doyumum yerine bir başkası gelince ortandan kalkar...

PSİKOLOJi

Engellenme, Çatışma ve Çatışma Türleri

Berkay Şit 

Sağlık; bedence, ruhça ve toplumsal yönden iyilik halidir. Sağlıklı kimse sorunlarını gerçekçi bir gözle gören, bunları çözerken içinde yaşadığı toplumun değer yargılarını göz önünde bulunduran kimsedir. Ancak böyle biri asla, gerginlikten tümüyle uzak, sorunsuz bir kişi demek değildir.

Normal insanın da pek çok sorunu olabilir. Çünkü onun da çeşitli ihtiyaçları, arzuları vardır. İhtiyaçların giderilmesi, arzuların doyurulmaması gerilimlere, üzüntülere ve kaygılara neden olur. Sözgelimi, hemen hepimiz başarılı olmak, beğenilmek, arzu ve isteklerimizi başkalarına kabul ettirmek isteriz. Ama her zaman başarılı olamayız. Sevdiğimiz kimse bizi beğenmeyebilir; isteklerimiz reddedilebilir. Böyle bir durumda amaca ulaşamayız. Çünkü tüm arzumuza rağmen, karşımızda giderilemeyen ya da aşılamayan birtakım engeller çıkmıştır. İşte, bir amacın gerçekleşmesi için bireyin yöneldiği doğrultuda bir engelin bulunması nedeniyle gerilimin giderilemeyip boşalım ve doyumun olmamsı durumuna “engellenme” denir. Çoğu kere gerilim, engel kalkıncaya yada o ihtiyacın yerini başka bir şekilde dolduramayıncaya kadar sürer.

Engellenme durumunda bireyin doyurulma ihtiyacı devam edeceğinden, ihtiyacın neden olduğu gerilim sürer. İstenmeyen ve hoş olmayan bu durum “düş kırıklığı”na yol açar. Düş kırıklığına uğrayan birey ya istediğinden vazgeçer ya da bu duruma neden olan etkenleri ortadan kaldırmaya yönelir.

Engelleme doğuram etkenler iki grupta toplanabilir:

a)      Dıştan gelen etkenler, doğal ya da toplumsal çevrede bulunan engelleyici etkenlerdir. Piknik yapacağımız gün sağanak yağmur yağışı doğal engele; miting nedeniyle trafiğin tıkanması sonucu, konseri kaçırma olasılığı ile karşılaşma, toplumsal engele örnektir.

b)    B) İçten gelen etkenler ise, bireyin kendi içinde bulunan fiziksel yada ruhsal etkenlerdir. Hastalık fiziksel etkenlere, suçluluk duygusu ruhsal etkenlere örnek olabilir. Ruhsal etkenler oldukça önemli gerginlik oluşturabilirler. Bunlardan en önemlisi “çatışma”dır. Çatışma; bir organizmanın iki farklı istek, duygu, düşünce ve olasılık karşısında kaldığında bunlardan birini seçememesi durumudur.

Bazen kişi iki şeyden birini seçmek yada istemediği bir şeyi yapmak zorunda kalır. Bu da , kararsızlık, psikolojik çatışma, pişmanlık gibi duyguların ortaya çıkmasına neden olur. Kişi huzursuzlaşır, saldırganlaşır yada sorunu düş kurarak çözmeye yönelir. Kişide kararsızlık gibi ciddi bir soruna neden olan çatışmaları üç şekilde anlatalım:

A – Yaklaşma – Yaklaşma: İstenilen iki yada daha fazla şeyden birini seçme gücü gösterilemeyen durumlarda bu çatışma söz konusudur. Yaklaşma yaklaşma çatışmasında her iki amaç da olumludur, ancak ikisini aynı anda gerçekleştirmek olanaksızdır. Bu tür çatışmalara, günlük yaşamda çok rastlanır. Sözgelimi hem konservatuara hem de iyi bir üniversite bölümüne girmeye hak kazanmış bir öğrenci bu çatışmayla karşı karşıyadır. Bu tür çatışmalarda durumlardan birini seçmedikçe gerilimden kurtulmak mümkün değildir. Böyle bir durumda en doğru kararı kişinin kendisi alabilir. Bu sebepten verdiği karar yanlış ise daha sonra pişman olmaz.

B – Yaklaşma – Kaçınma: burada biri yaklaşmak, diğeri uzaklaşmak istediğimiz iki durumun yarattığı çatışma söz konusudur. Bu durumda kişi, karşıt duyguların etkisi altındadır. Örneğin, hem üşütmüş, hem arkadaşlarıyla birlikte denize girmek isteyen genç bu durumdadır. Denize girmenin vereceği zevk ile hastalığının artması olasılığı arasında seçme yapma durumundadır.

C – Yaklaşma – Kaçınma: Burada iki yada daha çok olumsuz durum y da nesne karşısında kalma söz konusudur. Birey istemediklerinden birini seçmekle karşı karşıyadır. Hem diş hekiminden çok korkan hemde de dişi çok ağrıyan çocuk bu tür bir çatışma içindedir. “ölümlerden ölüm beğen” ve “yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal” bu tür çatışmayı en güzel anlatan deyimlerdir J

İnsanlar için engelleme ve çatışmalardan kurtulmak olanaksızdır. Ancak bireylerin düş kırıklığı ve çatışmalar karşısındaki davranışı birbirinden farklıdır. Bazı kişiler böle bir durumda “yıkılır”;bazıları ise “katlanma gücü” fazladır. Bazı kimsede “düş kırıklığı hoşgörüsü” vardır. Kendilerinde böyle bir hoşgörü bulunmayanlar ise, düş kırıkları karşısında olumsuz davranışlarda bulunur. Bu davranışlar onları, amaçlarına yaklaştıracak yerde, büsbütün uzaklaştırır.
                                                                                                                              Makale Alıntıdır...

S

sis_lekesi

Kullanıcı
27 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Çanakkale
ben de çok sık yaşıyorum kararsızlık. en doğru kararı vermeğe çalışıyorum ama birden fazla işi aynı anda yapmaya çalışırken 2si de elimde patlıyor sonunda en kötüsünü seçmek zorunda kalıyorum. o yüzden seni anlıyorum. karar vermek istiyorsan olayın içindeymişsin gibi değil de biri sana o soruyu sormuş da sen tavsiyede bulunuyormuşsun gibi yani kısacası olayın dışından bak kendine o zaman daha kolaylaşacaktır karar vermen...

M

mehmetpoetry

Kullanıcı
21 Ocak 2013
En iyi cevaplar
0
0
Edirne
Saol teşekkürler desteğin için,ama bu psikolojik durum eski kız arkadaşımı unutana onun yerine daha iyisini bulana kadar gidecek galiba,okuduğum makaleden onu anladım engellenen bir benlikte duygusal açlık oluşuyor ve yaklaşma-yaklaşma çatışması yaşıyor insan bunun sonucundada kararsızlık oluşuyor,bakalım nasip 3 gündür dahada sardım kararsızlığa hayatımı baya bir etkilemeye başladı...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Mehmet..Kültürlü -eğitimli bir kadarda birikimli bir gençsin...
Bir ablan olarak sana önerim...Kır zincirlerini ve üzerinde baskı kurulmasına (Annen-baban-sevdiğin kız -arkadaşın,toplum baskısı vs.)izin verme asla...Çünkü birşeylere birinerine bağımlı kalmak  çoğu defa adeta boğuyor insanı..özgürlüğünü elinden alıyor...(Kendimden bilirim) Devamında cesaret kırılıyor insanın ve hiç bir şeyde karar veremiyor...
"Mutlu olmak istiyorsan bir amaca bağlan, İnsanlara ya da eşyalara değil." der Einstein ... Kısacası ideallerdir yaşamı anlamlı kılan ...Geçte olsa farkına vardığım şey .Başkalarını asla memnun edemezsin verdikçe fazlasını isterler..Önce kendi iç dünyada huzuru tespit etmek gerekiyor..Bakta gör yaşama karşı verdiğin mücadelede başaracak "Ablam haklıymış" diyeceksin...
  Duyguları kaleme alabilmek..(Şiirler yazmak güzel bir alışkanlıktır rahatladır insanı...Bu özelliğini kaybetme sakın.)
Sevgilerimle

M

mehmetpoetry

Kullanıcı
21 Ocak 2013
En iyi cevaplar
0
0
Edirne
saol abla çok teşekkür ederim tavsiyelerin için,bende bakalım ilk adımı attım gersi Allah Kerim...