Karadeniz taze, Marmara donmuş ürün alıyor..

  • Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde crt tarafından oluşturulan Karadeniz taze, Marmara donmuş ürün alıyor.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,406 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Karadeniz taze, Marmara donmuş ürün alıyor..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan bjkerim
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul





*************




Karadeniz taze, Marmara donmuş ürün alıyor..


Karadeniz ve Doğu Anadoluda marketlerde, daha çok gramajı yüksek ürünlerin tercih edildiği, bu bölgelerde taze ve kuru gıdalar rağbet görürken..
Marmara gibi şehirleşmenin yüksek olduğu bölgelerde ise hazır yiyecekler, paketlenmiş ve donmuş ürünlerin daha fazla tüketildiği bildirildi.

AA

Ankaa- Alışverişte kültür yapısı, alışkanlıkların son derece etkili oldğu, her şeyin stokta bulunmasını isteyen bazı tüketicilerin bu yolla psikolojisini rahatlattığı belirtildi.
CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, tüketici alışkanlıklarının bölgelere göre değiştiğini belirterek, şöyle dedi:

''Karadeniz ve Doğu Anadolu gibi bölgelerde insanlar büyük gramajlı ürünleri oldukça fazla tercih ediyor. Taze ve kuru gıdaya rağbet ediliyor..
Yani tarımın olduğu alanlarda büyük ürünler, gramajı daha fazla ürünler tercih ediliyor. Bunda kültür yapısı, alışkanlıklar etkili oluyor. Bazı tüketiciler her şeyin bulunmasını olmasını istiyor. Evde bir köşede görüp psikolojik olarak kendisini rahat hissediyor.
Yine Karadeniz Bölgesinde insanların kalite konusunda daha fazla ince eleyip sık dokuduğu görülüyor..
Kredi kartı kullanım oranı da diğer bölgelere göre Karadeniz Bölgesi'nde daha yüksek.
Marmara Bölgesi gibi şehirleşmenin daha fazla olduğu yerlerde ise küçük aile yapısının olması ve hızlı şehir yaşamından dolayı hazır yiyeceklere rağbet ediliyor. Paketsel, donmuş ürünler daha fazla tercih ediliyor.''

Özay, ekonomik anlamda genellikle A ve B sınıfı olarak tabir edilebilecek üst sınıfa daha fazla hitap ettiklerini, ancak diğer gruplardan da talep gördüklerini sözlerine ekledi.
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Marmara Bölgesi gibi şehirleşmenin daha fazla olduğu yerlerde ise küçük aile yapısının olması ve hızlı şehir yaşamından dolayı hazır yiyeceklere rağbet ediliyor. Paketsel, donmuş ürünler daha fazla tercih ediliyor.''
Bir diğer neden çalışan hanımların bu bölgede fazla olması ve mutfağa fazla zaman ayırabilme lüksü bulunmamaları
O bölgelerde evde oturan hanımlar senelik turşusunu,salçasını,salamurasını,tarhanasını,konservesini,reçelini vs.yapabilecek zaman bile bulabiliyorlar,çalışan hanımlar için bunlara zaman ayırmak çok zor
Zaten pazarda ki taze ürünlere rağbet gösteren hanımların çoğu ev hanımları(zamandan dolayı)
 
Üst