Kanka

• Konbuyu başlatan cantuuu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde cantuuu tarafından oluşturulan Kanka başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,922 kez görüntülenmiş, 14 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Kanka
Konbuyu başlatan cantuuu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan cantuuu
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
'Kanka demek bilindiği gibi kankardeş demektir.bu kelimenin ilk çıkışı 92 yılında dz harp okulundan gelir.o dönemde okula türkmenistan dan eğitim için gelen türkmen öğrencilerin birbirine hitap etmelerinden öğrenilmiştir.benzer kültürün bizde de olması nedeniyle öğrenciler arasında hızla yayılmıştır.hatta öğrencilerin bazıları birbirlerine kanki,künk,kank demeye bile başlamışlardı' (Alınıtı)

Okul döneminde bir kaç arkadaşıma şahit olmuştum bileklerini kanatıp kan kardeşi olunuyormuş kanları birbirine değince. Kelimenin tam anlamıyla saçmalık  :-\ :-\
Bu çocukları o kadar yanlış etkiledi ki bakın bir resim gördüm sizinle paylaşıyorum. Bu tarz guruplar oluşturuluyor;

KAN yolu ile bulaşan hastalıklar hakkında bilgi sahibi değiller. Ne kadar üzücü bir durum..

Gerçekten kan kardeşi arıyorsanız;

Acil kan ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyet gösteren Kan Kardeşliği Kulübleri , işte bu esasa dayanmaktadır. KANKA, kana ihtiyacı olanlarla kan vermek isteyenleri buluşturan bir organizasyondur.

Hem birilerine faydalı olun, hem de çok fazla kan kardeşi edinin derim ben ;) ;)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Toplum da genel itibarıyla kan verme olayına bilinçli bakıldığını sanmıyorum..
(Bu zamana değin hiç kan vermedim.)
Bu arada kardeş olmanın ağır sorumluluğunu da gözönünde  bulundurmak gerek.
Tuğbacım:) Güzel konuydu.Teşekkürler

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

İnsan vücudunun yaklaşık onüçte biri kandır.

Vücuttaki toplam kan miktarının beşte birinin kaybedilmesi

-65 kilo ağırlığındaki bir insanın 1 litre kan kaybetmesi- hayatî tehlike riski doğurur.

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Uluslararası Hematoloji ve Onkoloji Merkezi’nin son 5 yılda (2001-2006) kendilerine başvuran donörlerde yaptıkları istatistiğe göre, tüm donörler içinde;

A kan grubu %43.8
O kan grubu %30.8
B kan grubu %16.2
AB kan grubu %8.6
oranında tespit edilmiş.

Cinsiyete göre dağılım şöyle:

Kadın             Erkek

A       %44.1            %43.6

B      %16.3            %16.1

AB      %8.6           %9.8

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
KİMLER KAN VEREBİLİR

18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan kan merkezine kan vermek için geldiğinde yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes en sık 2 ay aralıklarla  kan bağışında bulunabilir.

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yıllık kan bağışı miktarı, bazı gönüllü kuruluşların ve hastanelerin son yıllardaki faaliyetleriyle 800 bin üniteye kadar çıkmıştır. Ama ülkemizdeki kan ihtiyacı bazı yıllar 1,5 milyon üniteye kadar ulaşabilmektedir. Aradaki fark, on binlerce kişi için ölümcül sonuçlara gebedir.

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Bir aralar zayıftım gittim vermeye bir çok kez alamayız dediler. Şimdilerde de ben gitmiyorum gitmiyor değil ne zaman görsem şu işimi halledeyim vereceğim diyorum işim bitiyor ama kan vermekte akıldan çıkıyor. Kan vermek aslında vücut içinde gerekli bir şeydir. Vücut kendinde ki kanı yenilenmiş gibi olur.

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
asukaki önemli bir noktaya değindin;

Kan bağışlamak; kanı veren kişiye, fiziksel olarak kemik iliğini uyardığı ve genç kan hücrelerinin kemik iliğinde yapılıp dalaşıma karışmasını sağladığı için, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan bağışında bulunan kişi, bu görevi yapmakla bir başka insanın hayatını kurtardığını düşündüğünde, psikolojik bir rahatlama hisseder.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Haklısın bak bunu unutmamak için telefona alarm kurayım bir daha ki gidişte unatmadan vereyim. Hem tahlilde yapılmış oluyor. Bu arada o kadar kan kan diyorsun kan grubunu yazmıyorsun :) yaz dursun belki lazım olacak :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Profilimde kan gurubum yazmıyor çünkü ben kan veremiyorum,

Hani bu kadar yazıyorsun senin neden kan gurubun profilinde yazmıyor diyen arkadaşlara  ;)

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
O vakit özür diliyorum. Kusura bakma :) ve yine çok çok hızlısın :) evet çok çok hızlısın cevap yazarken sen cevabı vermişsin yine :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
asukaki' Alıntı:
O vakit özür diliyorum. Kusura bakma :) ve yine çok çok hızlısın :) evet çok çok hızlısın cevap yazarken sen cevabı vermişsin yine :)
Önemli değil asukaki :)

Ben veremediğim için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istedim. Evet hızlı olmak zorundayız malum geçen her saniye çok önemli  ::)

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Zamanla yarışma bırak zaman sana ayak uydurmaya çalışsın :) Önemini vurguladığın ve hatırlattığın için bana gerçekten teşekkürler.  ;)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
asukaki' Alıntı:
Zamanla yarışma bırak zaman sana ayak uydurmaya çalışsın :) Önemini vurguladığın ve hatırlattığın için bana gerçekten teşekkürler.  ;)
Ne demek efendim  ::)