kanalizasyon kapakları neden yuvarlaktır...

• Konbuyu başlatan eftelya
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde eftelya tarafından oluşturulan kanalizasyon kapakları neden yuvarlaktır... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 21,100 kez görüntülenmiş, 38 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı kanalizasyon kapakları neden yuvarlaktır...
Konbuyu başlatan eftelya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan SCHW4RZ
E

eftelya

Kullanıcı
20 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
arkadaşlar bu soruyu bir hocamız derste sormuştu malesef de kimse bilememişti...sizce kanalizasyon kapakları neden yuvarlaktır... :)

G

gundy

Kullanıcı
23 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bulgaristan
herhangi başka bir şekilde olsalardı mutlaka içine düşerlerdi
sadece yuvarlak olanlar içine düşmez hiç bir zaman ...
sanırım bu soruyu Microsoft'da da sormuşlar işe başvuranlara. Güzel bir soru

Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
hmm :) sabahtan beri ders çalışıyorum. inan düşünemiyorum :)

L

lck

Kullanıcı
6 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul-beykoz
hmm bayaga zor soru ama gundynınde dedıgı gıbı ıcıne dusmesın dıe heralde

C

cvrzet

Kullanıcı
1 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
eftelya bu konu hakkında bir iki bişeyler söyleye bilirm ama bu tam anlamıyla bu sebepten diyemem.ben cevre müh. ögrencisiydim yaz okulunda mezun oldum son dersimde kanalizasyondu :)
kanalizasyonların alt kısımlarına baca diyoruz ,bacalar yuvarlaktır boruların baglantı noktalarıdır, kanalizasyon borularda yuvarlaktır bunlar bacalara baglanır.bacaların konuldugu yerler vardır bunu cok acıklamaya gerek yok.bacalar bakım,onarım ve özellikle havalandırma amaçlı yapılır türkiyede de yuvarlak olarak inşaa edilir yuvarlak olmasının sebebi maliyetin daha az ve daha kullanışlı olması bu sebeptende kapakları yuvarlak ve deliklidir.
eger başka anlamda sordu ise eger hoca şu da olabilir küre,silindir gibi yapılar kenarlılara(kare,dikdörtgen)göre daha kolay su iletimi sağlar bu sebeptende olabilir.
cok uzun ve sıkıcı bir ders gibi oldu ama......
umarım işini görür..
başka bir sebebi varsa bende ögrenmek isterim

P

Paradoks

Bu sorunun cevabını bir yerde okumustum kısaca özetleyim...

Kanalizasyon kapaklarının üzerinden onlarca tasıtların gectigi icin sıkısma olabilir ve ihtiyac duyuldugunda acılabilmesi icin her hangi bir araca gereksinim duymadan kapakları cevirerek acmak kolay oldugundan böyle bir gereksinim duymuslardır..

Yine herhangi bir gereksinimden dolayı kanala girilmesi gerekiyorsa silindir seklinde bulunması calısan icin daha kolay oldugundan dolayı.. ( özellikle sag ve sola dönüslerde bir engelle karsılasmaması bakımından )

P

Paradoks

Bana diyorsan bir üniversite hocası bende kendi lisansımla yazdım... :)

E

eftelya

Kullanıcı
20 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için bu soru tubitak tarafından sorulmuş ve cevabı kanalizasyon kapakları, kapak deliğin içine düşmesin diye yuvarlak yapılır.tabi sizin söylediklerinizde doğru şeyler
ama temel etken bu.... ;)

P

prenses_o6

Kullanıcı
5 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
hımm ilginç bi konu gerçekten ama pek bi fikrim yok bu konuda  :-\

C

cvrzet

Kullanıcı
1 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
:) tabi kapak içine düşmemesi de var:):)  zor soruymuş :)

Y

YEŞİLAY

Kullanıcı
6 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
akıllıca teşekkürler.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
eftelya' Alıntı:
arkadaşlar bu soruyu bir hocamız derste sormuştu malesef de kimse bilememişti...sizce kanalizasyon kapakları neden yuvarlaktır... :)
Dersiniz neydi ?