Kampüsler 1 Mart'tan itibaren dumansız olacak...

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan Kampüsler 1 Mart'tan itibaren dumansız olacak... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,735 kez görüntülenmiş, 11 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Kampüsler 1 Mart'tan itibaren dumansız olacak...
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Kampüsler 1 Mart'tan itibaren dumansız olacak...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile ulusal öğrenci konseyi işbirliğinde geliştirilen ''Dumansız Kampüs'' projesiyle, 1 Mart 2011'den itibaren üniversitelerin kampüslerinde sigara kullanımının önüne geçilmek amacıyla çalışma başlatılacak.

AA

Ankara- Kampanya, Dünya Tütünsüz Günü olan 31 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecek.
''Dumansız Kampüs'' projesinin yürütücüsü üniversitelerdeki öğrenci konseyi başkanları olacak. Proje kapsamında öğrencilere sigarayı bırakma sözleşmesi ve sigara sakınma sözleşmesi imzalatılacak. Kampanyanın sonunda üniversitelere ve projeye katılanlara hediyeler verilecek.

Projeyle, öğrencilerin sigaraya karşı bilinçlendirilmeleri, farkındalık oluşturulması, sigaradan soğutmak ve sigarayı bıraktırmak amaçlanıyor.
Projenin öncelikle hedef kitlesini üniversite öğrencileri oluşturuyor. Projenin sosyal paydaşları arasında YÖK, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Sigarayla Savaş Derneği, belediye ve valilikler, sanayi ve ticaret odaları, medya, Dünya Sağlık Örgütü, Yeşilay yer alıyor.

'Sigara içen giremez' konserleri...

Gençlere sigarayı bıraktırmayı hedefleyen proje kapsamında üniversitelerde ''Sigara İçen Giremez'' adıyla bir dizi konserler düzenlenmesi planlanıyor. Üniversitelerin bahar şenliklerinde yapılacak konsere girişte öğrenciler kapıda bilet almak yerine sigara paketlerini ve çakmaklarını kutulara atacak.

Üniversitelerdeki vize, final çalışma notlarında ''Dumansız Kampüs'' kaşesi yer alacak. Kampanyaya katılanlar ücretsiz diş muayenesi yaptırabilecek. Öğrenciler Sigara Bırakma Merkezlerine yönlendirilecek. Üniversite gençliğinin okuduğu ''Penguen, Uykusuz, Leman'' gibi dergilerde kampanyanın işlenmesi sağlanacak.
Proje kapsamında kampanyaya katılanlar arasından seçilecek kişilere verilmesi önerilen hediyeler içinde araba, iphone, ipad, yurt dışında dil eğitimi yer alıyor.

I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Vay güzel bir çalışma kullanmıyorum ama inşallah kullanan arkadaslar için bir bahane olur ve kurtulurlar şu
sigara hilletinden.

Ayrıca penguen dergsini yaptığı saygısızlıkdan dolayı kınıyorum...

I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Crt babanne :)

Penguen dergisinin kısa zaman öncesınde yayınladıgı namaz kılanları ,müslümanlara hakaret derecesinde bir karikatür yayınlamısdı .

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Şimdi gerçekten çok üzüldüm...
Dini inançları alaya almak ...!Kendi adıma ben de kınıyorum...

( Ne babannnesi ya.. İlerde torunlarım  olursa  bana crt diyecek...
Yoksa onlara ne bağlama çalmayı öğretirim ..Ne de bilgisayarıma dokunmalarına izin veririm)

İbrahim:)Sigara içmiyorsun dimi? oksa Seni şu kocaman  İstanbul'da arar bulurum ve çok kızarım:)

I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Kullamıyorum çok şükür.
Ama arayıp bulacaksanız lütfen boş gelmeyin.
Site sayesinde kendimizi geliştiriyoruz getireceginiz böreklerlede münyeyi geliştirmek isteriz :)

Öğrencimiyim neyim ben ya

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
İbrahim:)Sigara kullanmadığın için benden on üzerinden on puanı aldın..
Anlayacağın bugün  iyiliğim üzerimde

Kek -börek konusunu biraz daha düşünmem gerek..Ya yorma beni Taksim'de aparatif bi'şeyler ısmarlarım:)

I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Ah be babannecim sen bi tepsi (iki tepside oladabilir) cokmu görüyorsun.

Ah bu zamane anneleri herseye bi çözümleri var aparatifmiş ögrenci olarak aparatif olan herseye karsıyım

geceleri rüyalarıma patatesler ,makarnalar,hazır çorbalar girer oldu :)

NO SMOKİNG

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
İbrahim:)
Öyleyse az bekleyeceksin..

askerden gelsin (mayısta) pastalı -börekli şöyle güzel bir parti düzenleriz..
Ama  mutfağı Anıl ve Sen toplarsın...

Lütfen yani,sevgimizi kullanarak  bizleri bu kadar fazla yormayınız Unutmayınız ki "Cennet Anayarın ayakları altındadır"

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
İbrahim'den başka yeşiyaycı yok mu? :)
Sevgili gençler:)  nerelerdesiniz bakim? 

I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Anıl'a hayırlı teskereler rica etsem gitmişken benim askerliğide yapabilir mi?

Mutfak toparlama işi benim ama plastik tabak,bardak kullanagız :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili İbrahim:) İyi dileklerin için tereşekkür ederim..
Vatan görevi demişizya hani kaçışı yok bunun...
Anlayacağın bu duyguyu herkesin vede senin de tadman gerektiğinden dolayı  aynı   stresi tekrar göze alamam hane:)Üzgünüm teklifini kabul edemeyeceğimdir:)
Ha bu arada vereceğimiz kutlama partisinde  övünmek gibi olcak ama :)paşa dedemiden kalan antika porselenlerimi (asparagas) çıkartacağım...
Bir parçasına zarar gelirse Anıl ve Sen yandınız ona göre

Konuya dönersek üniversitelerin kampüslerinde NO SMOKİNG