Kaktüsün Ormandan Sürülüşü

beyazdilekce

Kullanıcı
Uzun süre yağmur yağmadı. Bütün ağaçlar tedirgin oldu. `Eğer böyle giderse hepimiz öleceğiz.` dedi ağaçlardan biri. Derin bir ah çekti öteki. Sanki geçen yılların hesabını yağmayan yağmurdan soruyor gibiydi. Yüreği sızladı asırlık çınarın, boynu büküldü çiçeği burnunda meşenin, çam diken döktü kurak toprağa… Kaktüs rahattı. Çünkü yıllarca yetecek suyu vardı.

Derken ağaçlardan biri tepe üstü yıkıldı. Arkadaşları korkularından ağlayamadılar bile. Gözyaşı dahi kaybedilmemesi gereken bir suydu artık. Kaktüse yalvardılar `Ne olur bize biraz su ver. Ne de olsa eninde sonunda yağmur yağacak.` Kaktüs cimrilik yaptı. Paylaşmadı suyunu dostlarıyla. Bir bir öldü ağaçlar. Kaktüse yalvara yalvara öldüler. Yeşil adına ne varsa hepsi tükendi. Geriye sadece kaktüs ve onun hayatlar tüketen suyu kaldı. Derken yağmur yağdı. Kaktüs bu yaptığından çok utandı; ama artık çok geçti. O günden sonra dikenlere sarılıp yalnızlığa mahkum edildi kaktüs. Yaşadığı yer de çöle dönüştü.
Alıntı
Çok karşılaşıyorum bencil insanlarla,ancak bu tür kişilikteki insanların kaderi yalnız kalmaktır.Hikayemizdeki kaktüs gibi...

Evet kaktüsün hikayesi oldukça acı verilmek istenilen iletiyse aslında hepimiz için dikkate alınması gereken önemli bir konu..
Bu güzel yazıyı paylaştığın için teşekkürler.

Vurgulanmak istenilen gaye kısa ve öz anlatılmış
yazıyı kaydettim gerçekten güzeldi..

peki şimdi şu soruyu sorması lazım herkezin kendisine biraz kaktüslük varmı bizdede

Bencillik ,kıskançlı,çıkarcılık vs. her insanın doğasında vardır..
Önemli olan bunu kanıksayarak  bu kötü duyguların esiri haline gelip durumu olağanlaştırmamaktır..

hep'ben' dememelii...
değer verdiklerimizi kaç kişiyle,ne kadar paylaşabiliyoruz...
birlikte,kardeşçe yaşamak varken neden çöllerde bir başımıza kalmayalım...
güzel bi hikayeydi tteşekkürler.

Geri