^^...KAHVE Mİ,FİNCAN MI....^^

  • Konbuyu başlatan re-Member
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde re-Member tarafından oluşturulan ^^...KAHVE Mİ,FİNCAN MI....^^ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 14,233 kez görüntülenmiş, 45 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı ^^...KAHVE Mİ,FİNCAN MI....^^
Konbuyu başlatan re-Member
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MrAmor
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
KAHVE  Mİ ,FİNCAN MI





İşyaşamında önemli yerlere gelmiş bir grup eski mezun arkadaş grubu,üniversitedeki hocalarından birini ziyarete gitmişler.Çeşitli konular konuştuktan sonra sohbet,işin oluşturduğu sitrese ve hayatın zorluklarına gelmiş.Üniversite hocası konuklarına kahve ikram etmek üzere mutfağa gitmiş.Değişik boy,renk ve kalitede bir çok incan bulunduğu bir tepsiyle geri dönmüş.Bazısı porselen,bazısı seramik ,bazısı cam,bazısı plastik olan fincanları ve kahve termosunu masaya koyup kahvelerini oradan almalarını söylemiş.Tüm eski öğrenciler kahvelerini alıp koltuklarına döndüğünde hocaları onlara şunu söylemiş:


Farkına vardınız mı bilmem,zarif görünümlü,güzel,pahalı fincanların hepsi alındı.Masada yalnızca ucuz ve basit görünümlü fincanlar kaldı.Elbette ki kendiniz için en güzelini istemek ve onu aramak çok normal.İşte bu demin bahsettiğiniz problemlerinizin ve stresin nedeni.Hepinizin istediği fincan değil kahve iken,bilinçli olarak her biriniz birbirinizin aldığı fincanı gözleyerek daha iyi olan fincanları almak için uğraştınız.Yaşam kahve ise,iş,para ve mevki fincandır.Bunlar yalnızca yaşamı tutmaya yarayan araçlardır.Yaşamın kalitesi bunlara göre değişmez.Bazen yalnızca fincana odaklanarak,içindeki kahvenin zevkini çıkarmayı unutabiliyoruz.






alıntı




 
E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
cok güsel bi benzetme..teşkrler paylasım içinn ;)
 
D

derman86

Kullanıcı
2 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
tşk güzel bir paylaşım. burdan şunu çıkarmak gerekiyorç dış güzelliğin o kadar da önemi yok. kahveyi nerde içersen iç yine kahve.
 
A

ayben

kahve burda hayata benzetilmiş fincan ise ona ulaşmak için kullanılan bir araçtır ve hayatımızda hep mükemmel olan için çabalarız ona ulaşmayı arzularız ama güzeli elde etmek için çabalrarken hayatın tadına varamayız burda onu anlatmak istemişler :)
 
B

berrak

Kullanıcı
28 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
pembe...
Bazen yalnızca fincana odaklanarak,içindeki kahvenin zevkini çıkarmayı unutabiliyoruz.’
çok güzeldi teşekkürler :) kahvenin tadına varmanız dileğiyle.........ama şunuda demeden edemiycem kahveyi eski yada kalitesiz zevkime hitap etmeyen bir fincanda içmekte bana kahvenin o lezzetini vermicek :-[ ikisi birarada olmalı diye düşünüyorum hem ruha hitap etmeli hem mideye.... :eek:
 
E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
DOGRU AMA YİNEDE HEP İLK GÖZE CARPAN FİNCAN OLUYO  ;)
 
R

roswell34

Kullanıcı
6 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
arkadaşlar bayıldımm.. gerçekten çok doğru bi düşünce;)
 
S

scorpion

Kullanıcı
2 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Adana
:cool:: Çok güzel bir hikayeydi,tamamen katılıyorum,fincanı başka arkadaşlarımızın aldıklarıyla kıyaslarken kahveden hiçbir tat alamıyoruz malesef, fincanlar hep önemli oluyor.Yaşadığımız toplumda fincan yerine kahvenin tadını önemsesek daha iyi bir toplum oluruz yani hepimiz kahveye önem verirsek kendimize düşüni de yapmış oluruz, böylece fincana yani etikete önem veren de kalmaz. ;)Ben bu durumlara üzülüyorum gerçekten ne giydiğiniz, nerelere takıldığınız, hangi işte olduğunuz toplumda daha önemli oluyor ve kırıcı davranışlar durumlar ortaya çıkıyor.Bu bence insanca bir davranış değil yani böyle davranaarak hiçbir yere varamayız. :'(
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
:) bende bu hikayeyi okuduğumda çok beğenmiştim sizlerinde beğenmesi beni sevindirdi.. :)
 
O

okyanusya

Kullanıcı
3 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
keşke de güzel fincanların içi boş diğerlerinin içi kahve dolu olsa idi o zaman daha iyi bir ders olurdu ..
ne kötüyüm değil mi?
;D
 
C

CEMREM

Kullanıcı
14 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
MERSİN
GÜZEL BİR HİKAYE ÇOK ANLAMLI ANLAYANA ARKADAŞLAR :)
 
E

eftelya

Kullanıcı
20 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
 
    eli öpülesi hoca...ne güzel ders vermiş...mükemmeldi...teşekkürler  ne-Member.. ;) ;)
 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
σĸyคnцsyค' Alıntı:
keşke de güzel fincanların içi boş diğerlerinin içi kahve dolu olsa idi o zaman daha iyi bir ders olurdu ..
ne kötüyüm değil mi?
;D
:) senden de bu cevap beklenirdi okyanus yaaaa :)
 
C

catzilla


     Önemli yerlere gelmiş bir gurup eski mezun arkadaş gurubun, üniversitedeki hocalarından birini ziyarete gitmiş. Çeşitli konular konuşulduktan sonra sohbet, iş stresine ve hayatın zorluklarına gelmiş.

Yaşlı üniversite hocası ziyaretçilerine kahve ikram etmek üzere mutfağa gitmiş ve değişik boy, renk ve kalitede birçok fincanın bulunduğu bir tepsiyle geri dönmüş. Kimi porselen, kimi seramik, kimi cam, kimi plastik olan fincanları ve kahve termosunu masaya koyup kahvelerini oradan almalarını söylemiş. Tüm eski öğrenciler kahvelerini alıp koltuklarına döndüğünde hocaları onlara şunu söylemiş:

“ Farkına vardınız mı bilmem, zarif görünümlü, güzel, pahalı fincanların hepsi alındı. Masada yalnızca ucuz ve basit görünümlü fincanlar kaldı. Elbetteki kendiniz için en güzelini istemek ve onu almak çok normal ama işte bu demin bahsettiğiniz problemlerinizin ve stersin nedeni!

Hepinizin istediği fincan değil, kahve iken, bilinçli olarak her biriniz birbirinizin aldığı fincanları gözleyerek daha iyi olan fincanları almaya uğraştınız.

Yaşam kahveyse, iş, para ve mevki fincandır! Bunlar yalnızca yaşamı tutmaya yarayan araçlardır, ama yaşamın kalitesi bunlara göre değişmez.

Bazen yalnızca fincana odaklanarak, içindeki kahvenin zevkini çıkarmayı unutabiliyoruz
!”


alıntı:
 
A

ayçiçeği

Kullanıcı
31 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
Çok güzel bir paylaşımdı teşekkürler catzilla. :)
 
Üst