Kadınlar niye çok yiyor?

• Konbuyu başlatan Zynep
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde Zynep tarafından oluşturulan Kadınlar niye çok yiyor? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,323 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Kadınlar niye çok yiyor?
Konbuyu başlatan Zynep
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan dideM
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Kadınlar niye çok yiyor?

Kadınların beyin yapıları kimyasal açıdan daha fazla dengesizliğe sahip. Bu nedenle obezite sorunuyla daha fazla karşı karşıya kalıyorlar.

Kadınlar erkeklerden daha fazla yemek yiyor.
Obezite sorunu yaşayan kadınlar üzerinde yapılan araştırmalar, bu sorunla başa çıkmak zorunda kalan birçok kadının beyinlerinin doygunluk hissi yaratan bölümlerinde kimyasal bir tür dengesizliğin var olduğunu ortaya koyuyor.

Çünkü beyinleri doygunluk hissini daha geç algılıyor. Bu da daha fazla yemek yemelerine neden oluyor. Beyin bedeni yemekle ödüllendirme uyaranlarını geç idrak ettiği için bu sürede daha fazla yeme ihtiyacı hissediyorlar. Bu durum da kilo problemi yaratıyor.

Yaklaşık bir yıldır devam eden araştırmaların sonucunda bazı kadınların neden daha büyük porsiyonları tercih ettikleri ve ara öğünleri sıklaştırdıkları ortaya kondu.

Beslenme uzmanları yine de obezitenin en büyük nedenlerinden birinin hareket eksikliğinden ve gereğinden fazla kalori almaktan kaynaklandığını belirtiyorlar.

Araştırma ayrıca kadınların çikolatalı milkshake gibi yüksek kalorili içeceklere erkeklerden daha çok ilgi duyduklarını ortaya çıkardı. Kadınların beyinlerindeki yeme, içme gibi zevkli aktivitelerde oluşan 'ödül' uyaranlarına daha çok ilgi duydularını belirten uzmanlar kadınların kendilerini mükafatlandırmak için daha fazla yemeğe sarıldıklarını da söylüyorlar.

Bilim dünyasında bu kimyasal uyaranlara 'dopamin' adı veriliyor. Sonuç itibariyle kadınlar kendilerini mutlu hissetmek için daha fazla oranda dopamine gerek duyuyor.

e-kolay haber

H

harariye

Kullanıcı
22 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
paylaşımın için teşekkürler zeynep:)
bu konuyla bende yakından ilgilendim evet biyolojik bir açıklaması var fakat önüne geçilemeyecek bir durum değilmiş.. hemde sadece psikolojik dewstekle, ilaca falan da gerek olmadan.. ;)

D

donnie darko

Kullanıcı
13 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
3 öğün den fazla bile yemeseniz rejim  oluyor demek ki:)allah kolaylık versin bayanlara:)

zeynep in boy resmine bakacak olursak beynindeki ödül hissine pek itibar etmemiş gibi gözüküyor:)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Paylaşım için teşekkürler Zeynep..
Bu bilgiden sonra anladım ki ben bir erkek beyni taşıyorum :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
donnie darko' Alıntı:
3 öğün den fazla bile yemeseniz rejim  oluyor demek ki:)allah kolaylık versin bayanlara:)

zeynep in boy resmine bakacak olursak beynindeki ödül hissine pek itibar etmemiş gibi gözüküyor:)
:):)

"Ne yesem yaramıyor" grubundayım ben Donnie.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Kadınların beyin yapıları kimyasal açıdan daha fazla dengesizliğe sahip. Bu nedenle obezite sorunuyla daha fazla karşı karşıya kalıyorlar.

Hey gidi hey.. :d

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Kadınlar mı daha çok yiyor hahaha yok öyle bişey, daha sık yiyorlar derseniz inanırım.
Bi kere akşam eve gidince yemek yapıyorum. Cem 1,5 tabak yemek yiyor akşam 8 sularında. 9 gibi abur cubur falan yiyoruz veya tatlı.. 11-12 gibi acıktım diyor, bi yarım ekmek de öyle yiyor. Eğer gece uyuyamamışsa 4-5 gibi uyumuşsa haliyle tekrar acıkıyor hahah kim daha çok yiyor anlamadım ben!
Öyle her araştırmaya inanmamak lazım:)))