kadın dediğin....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lilaslmn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konuyla ilgisi olmayan mesajlar tarafımdan silinmiştir.
Lütfen "kirlilik" yaratmadan, ikili polemikler için özel mesaj işe tartışın.

Herkesin aynı görüşte olması elbette beklenemez. Ancak bizimle aynı görüşte olmaması, kişiye hakaret etmek lüksünü bize vermez, en azından "kurallarla" yönetilen ve bu kurallar doğru uygulandığı için, tüm üyelerimizin referans verebilecekleri seviyeli tartışma ortamlarının yaratılabildiği Kendini Geliştir çatısı altında.
Konuyla ilgili ancak kurallara aykırı mesajlar tarafımdan silinmiştir.
Lütfen görüşlerinizi, düşüncelerinizi açıklarken, bir diğer arkadaşımızı rencide edici sözcükler kullanmaktan kaçınalım.
Teşekkürler.

vayy be cok güzel aynı beni anlatmış gibi bize söyleyecek söz bırakmamış paylaşım için teşekürler. :)

lilaslmn' Alıntı:
Her gün kim bilir kaç kadın görüyorum… Sokakta, vapurda, okulda, kuaförde, orda, burda…
Ama olmuyor hanımlar, olmuyor! Kadınlar kadınlığı unutalı daha kaç on yıl oldu ki?
Solaryuma girmeye, çıplak gezmeye, kariyer hırsıyla yüzlerini buruşturmaya başlayalı kaç on yıl oldu?
Çevremde gördügüm kadınlardan bazılarının birtakım özelliklerini seçtim. Bunlara, dizilerdeki, filmlerdeki, romanlardaki kadınların hoşuma giden özelliklerini ekledim. Gözlerimi kapadım, Osmanlı zamanından kalma, hani şu afet-i devran denen kadınları düşündüm. O nasıl bir cazibedir ki, peçelerin ardından bile erkekleri aşık eder.

Can Dündar ,  kadının özelliklerini kendince biraz ciddi biraz ironik yönü ile değerlendirmeye almış hoş bir yazı .

Bana göre kadın..
Aşk edebiyatları ile şiirlere malzeme olmaktan öte 
Saçı uzun aklı kısa olması gibi saçmalıkları  kaale almadan
toplumdaki saygınlığını ve haklarını koruyabilme başarısını göstertendir.

ben beğenmedim bu yazıyı,
neden erkeğin hası demiyoruz da kadının hası diyoruz?
Biz beklesek mesela desek ki erkeğin hası şöyle olmalı böyle olmalı bunu yapmalı vs.
Bilemiyorum ama bu kalıba sokulma fikrini oldum olası sevmemişimdir.

cantuuu' Alıntı:
Biz beklesek mesela desek ki erkeğin hası şöyle olmalı böyle olmalı bunu yapmalı vs.
Bu yazıda bir kalıba sokma olduğunu sanmıyorum çünkü;
Günlük yaşamda "yaşamdan ne beklersin" "seni ne mutlu eder" vb.sorularla karşılaşırız.Vereceğimiz cevap belli bir kalıba sokulmamış beklentilerden ibarettir.bence bu yazı da öyle, olması gerekeni tezatlarla süslemiş...

cantuuu' Alıntı:
Bende hiç sevmem bu tür konularda genelleme yapılmasını özelliklede insanları bir kalıba sokma çabasını hiç anlamam hepimizin huyu suyu aynı olsaydı çok mu mutlu bir hayatımız olurdu merak ediyorum :)

* roza *' Alıntı:
cantuuu' Alıntı:
Bu yazıda bir kalıba sokma olduğunu sanmıyorum çünkü;
Günlük yaşamda "yaşamdan ne beklersin" "seni ne mutlu eder" vb.sorularla karşılaşırız.Vereceğimiz cevap belli bir kalıba sokulmamış beklentilerden ibarettir.bence bu yazı da öyle, olması gerekeni tezatlarla süslemiş...

Saygı duyuyorum şahsi düşüncem budur benimde. Zaten normal olduğunu o kadar benimsemişsiz ki burada bile herkes beğenmiş....

Saygılar..

Kadın erkek ayrımına son vermek adına konuyu hemen toparlayalım(:
Sözümüz (meclisten dışarı)hem kadına hem de erkekleredir...
Önce geliştirecek fikirlerini ve kendini,insan olabilmenin değerini iyi bilecek,sözünün eri  onurlu-dürüst yani adam gibi adam olacaksın.

crt' Alıntı:
Kadın erkek ayrımına son vermek adına konuyu hemen toparlayalım(:
Sözümüz (meclisten dışarı)hem kadına hem de erkekleredir...
Önce geliştirecek fikirlerini ve kendini,insan olabilmenin değerini iyi bilecek,sözünün eri  onurlu-dürüst yani adam gibi adam olacaksın.
Sözlerine katılmakla beraber,son birşey daha söylemek istiyorum;
...... dediğin diye başlayan cümle bir eşya bir taşınmaz olsa idi bir çok cümle gereksiz olabilirdi.Denseydi ki "bir evin olmalı, verendası olan, rengi mavi gibi" ya da "bir araban olmalı , 2011 model, değeri yüksek" vs.
Bahsettiğimiz şey insan, kadın ya da erkek farketmez, kim sever kaprisi, kim sever kıskançlığı. İlgi bekler herkes, anlaşılmayı diler.Bu yazıda da bazen masumane bazen de etkileyici cümlelerle tarif sunmuş önümüze.
Yine de saygı duyuyorum fikirlerinize...

Valla ben yinede bir kadının kadın olmayı bir erkekten öğreneceğini sanmıyorum "büsbütünüyle" ...Ayrıca "Gerçek bir kadın Paris podyumlarında yürüyen, 17. yüzyılın vebalı kadınları gibi mankenlere benzemez " sözü tamamen zevk meselesi ben katılmıyorum :)
Sadece hatalara odaklanmak yanlış olur.genel olarak bakıldığında başarılı bir yazı..
Paylaşıma teşekkürler

Geri