Işınlanma

Real_Factor

Kullanıcı
Katılım
9 Nis 2008
Puanları
0
Konum
istanbul
Aarhus Üniversitesi'den Eugene Polzik ve meslektaşları, laboratuvar ortamında, lazer ışığı kullanarak ilk kez ''çok miktarda atomun'' aradaki mesafeyi aşarak toplu halde taşınmalarını yani ışınlanmalarını sağladı. Daha önce ABD'de Caltech'de, yani California Institute of Technology'de yine lazer kullanılarak birkaç atomun taşınmasının 1998'de gerçekleştirildiği bildirilmişti.

Avusturya Innsbruck Üniversitesi'nden fizikçi Ignacio Cirac, Danimarkalı Polzik ve ekibinin deneyenin ileride kuantum iletişim sistemleri, kuantum hesap işlemleri ve sonunda ışınlama yollarını da açabileceğini söyledi. Cirac, ''deney, kuantum fiziğinin gelişimi için başarıdır''dedi.

Danimarka ekibi, ''taşımayı'', en ufak enerji birimi kabul edilen kuantumun atomaltı kaynaştırma yöntemiyle elde etti. Atomları taşıma veya ışınlamada kullanılan ''Uzaktan atom sarmalaması'' kavramı için, yani, iki veya daha fazla atomaltı parçacığın fiziki temas olmadan sarmalanması için büyük fizik alimi Albert Einstein, ''bir uzaklıktan hayalet gibi eylem' tanımını kullanmıştı.

Saniyede 300,000 kilometre hızla, yani ışık hızıyla gidilirse 1 ışık-yılı 9.5 trilyon kilometre. En yakın gökada Andromeda, 2 milyon ışık-yılı uzaklıkta. Bu evrende, milyarlarca yıldız içeren yüz milyonlarca gökada (galaksi) var. İnsan ömrü şartlanmasıyla ışınlama gibi kestirme yollardan uzak diyarlara gitmek düşü bu yüzden kuruluyor.
 
Bu konulara ilgim pek yok ama, kaçırmadan okuyorum. Ne de olsa uzay çağındayız.:)
Çok teşekkürler.
 
ışınlanma .....
işte çocukluğumdan beri hep bu anı beklemiştim...
ışınlanabilme anı....
::) kulağa hoş geliyor   :D
(:
 
Bir keresinde 10-13 yaslarindayken ışınlanabildiğimi söyleyerek arkadaşlarımı kandırmıştım.Ama o yıllar etkili iletişimin olmadığı yıllardı canım... :) :D ;D
 
Real_Factor' Alıntı:
Bir keresinde 10-13 yaslarindayken ışınlanabildiğimi söyleyerek arkadaşlarımı kandırmıştım.Ama o yıllar etkili iletişimin olmadığı yıllardı canım... :) :D ;D

G.O.R.A... :)
Türkler'de uzaya gidemiyor ama! :D :D
 
GERCEKTEN ISINLANMA OLSADA SU UCAK BILETI PARALARINDAN MASRAFLARDAN KURTULSAK BEN HEP O ZAMANI BEKLIYORUM
VATANA GIDEBILMEK ICIN  ;D ;D
 
[quote aut ;hor=Korsan link=topic=8237.msg180337#msg180337 date=1232397458]
manas' Alıntı:
Nereye ne zamana gitmek isterdin?

Valla, mümkünse dünyaya gelişimi engelleyebileceğim bir zamana.
Bir insan daha ne isteyebilirki.
[/quote] 

Bilmem ki hiç bu ana gitmeyi düşünmemiştim.  ;D
 
Nedim valla bana göre en uygun yer orası.

::) Yaşadık,yaşıyoruz,yaşayacagızda ne olucak.

Bence ideal ömür 35 yıl olmalı. :)
 
E benimde 2 yıl kaldı ne olucak.

Önemli olan doldurabilmek valla,ben yeteri kadar doluyum.Daha taşarım vesselam.
İçerden dışarı transferde yapamıom.
 
Doluyor da neyle doluyor bence önemli olan bu. Ne gelecek ne de geçmiş cazip değil bana. Hiçbir yere zamana ışınlanmak istemem yani.
 
manas' Alıntı:
Doluyor da neyle doluyor bence önemli olan bu. Ne gelecek ne de geçmiş cazip değil bana. Hiçbir yere zamana ışınlanmak istemem yani.

O yad abu şekilde doluyor işte.Doldugu hususunda hem fikiriz en azından.
Şimdiki zaman diyorsunuz yani.En gerçek zaman realist gördüm bu mesajı valla ne yalan söyleyeyim.
Benim hayal kurdum yerde siz gerçekçi oluyorsunuz.
Neyse...

Ben hala gitmek istediğim dönemde ısrarlıyım.

Bah o zaman, bana hiç yazmamış olucaksın,geçmişe gidip değişicem. Varsa geçmişte değişmesini istediğin bişe.
Tabi paradoksa yol açmayacak bişey olsun. elim değmişken değişeyim.  ::)
 
Hiç düşünmedim düşünsem liste kabarık olurdu kesin,en iyisi değiştiremeyceğim şeylerin hayalini kurmayayım ben. Ya gerçekten bir taşı yerinden kaldırdığımda yerine neyin geleceğini bilmiyorum ki en iyisi budur herhalde diyorum kaderciyim yani. O zmaan bu ben olabilir miyidm ki ben acılarımı da sevinçlerimi de geçmişimi de seviyorum çünki bana aitler. Çok doluymuşum ben ya. Size bol hayaller ama.
 
Heheheh.
Valla ben diyeceğimi dedim.Ben gerekli değişikliği yaptımmı zaten ben diye bir şey olmayacak :)
Ve baya dolu imişsin hakikaten.
Boş olmaktan iyidir manas bahma sen.

 
Geri
Üst