İş Fikrime Yorum Bekliyorum,Teşekkürler!

• Konbuyu başlatan mehmetpoetry
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde mehmetpoetry tarafından oluşturulan İş Fikrime Yorum Bekliyorum,Teşekkürler! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,138 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı İş Fikrime Yorum Bekliyorum,Teşekkürler!
Konbuyu başlatan mehmetpoetry
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan gcinar
M

mehmetpoetry

Kullanıcı
21 Ocak 2013
En iyi cevaplar
0
0
Edirne
Merhaba ben Yapı Öğretmenliği mezunuyum...yani teknik öğretmenim aynı zamanda 2. üni olarak inşaat müh. okuyorum...benim iş fikrim Mesleki Bilgisayar Kursu ilk etapta Autocad,Sketchup,Windows Office,Photoshop,Solidworks ve 3Ds Max içeren bir kurs...fakat ben Edirnedeyim bu tip kurslar genelde büyük şehirlerde var,yalnız bildiğim Düzcede var potansiyeller yaklaşık olarak aynı...şimdi ben bir pazar araştırması yaptım Edirnede Trakya Ünide Mimarlık,Makina Müh,Peyzaj Mimarlığı Otomotiv Müh ve M.Y.O larda ve liselerde bu ve buna bener bölümler var...yani yıllık öğrenci potansiyeli 1500 civarında ve piyasada çalışan ve çalışmak isteyen 1500 potansiyelde öyle var ama hedef kitle öğrenciler şimdi ben bu 3000 kişilik potansiyel var ama kesin kitle anket çalışması yaparak belirleyecektim ama dönem arası...her kurs 2 ay sürecek toplam 6 kurs için toplam bütün kurslar için  20-25 öğrenci bulabilirmiyim? kurs ücreti her kurs için 400-500 tl ve 4-5 taksitle olacak,sınıf 8 kişilik ve mikro bir kurs olacak...20-25 öğrenci bulursam anca belli bir kar marjı yakalayabiliyorum...ayrıca Kosgeb  kapsamında hibe destek alacağım bu projeye,onun için mali bir kaybım olmayacak ama okulum yarım kalacak zaman kaybım olacak...sizce bu iş fikri tutar mı?geleceği olan bir iş mi sizce?Kolay gelsin yorumlar için teşekkürler...

Y

YalnızAdam1

Kullanıcı
4 Mar 2013
En iyi cevaplar
0
0
Günümüzde özellikle mühendis ve mimarların çok ihtiyaç duyduğu programlar, özellikle autocad ve solidworks. Bence güzel düşünülmüş bir proje ancak önünde gördüğüm 2 engel var.Birincisi bu programların üniversite tarafından özellikle mimarlara öğretiliyor olması(edirnede böyle mi bilmiyorum bu yorumu kendi okulumu baz alarak yaptım), İkinci engel ise reklam. Reklam bence her projenin önünü açabilen veya da tam tersine kapatabilen bir unsur o nedenle reklama çok dikkat etmen gerektiğini düşünüyorum. Son bir tavsiyede bence fiyatı ilk başlarda biraz düşük tutup sonra yükseltebilirsin, kısa dönemde biraz karın düşer ama uzun dönemde çok kazan sağlayacağını düşünüyorum. Yolun açık olsun :)

G

gcinar

Kullanıcı
24 Kas 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
merhaba,
güzel bir fikir inşallah istediğiniz ve planladığınız gibi olur.
ancak benim fikrim okulunuzu yarım bırakmayın tamamlayıp sonraki sürecte iş ile ilgili  başlanğıç yapabilirsiniz.