M
mehmetpoetry
Kullanıcı
Merhaba ben Yapı Öğretmenliği mezunuyum...yani teknik öğretmenim aynı zamanda 2. üni olarak inşaat müh. okuyorum...benim iş fikrim Mesleki Bilgisayar Kursu ilk etapta Autocad,Sketchup,Windows Office,Photoshop,Solidworks ve 3Ds Max içeren bir kurs...fakat ben Edirnedeyim bu tip kurslar genelde büyük şehirlerde var,yalnız bildiğim Düzcede var potansiyeller yaklaşık olarak aynı...şimdi ben bir pazar araştırması yaptım Edirnede Trakya Ünide Mimarlık,Makina Müh,Peyzaj Mimarlığı Otomotiv Müh ve M.Y.O larda ve liselerde bu ve buna bener bölümler var...yani yıllık öğrenci potansiyeli 1500 civarında ve piyasada çalışan ve çalışmak isteyen 1500 potansiyelde öyle var ama hedef kitle öğrenciler şimdi ben bu 3000 kişilik potansiyel var ama kesin kitle anket çalışması yaparak belirleyecektim ama dönem arası...her kurs 2 ay sürecek toplam 6 kurs için toplam bütün kurslar için 20-25 öğrenci bulabilirmiyim? kurs ücreti her kurs için 400-500 tl ve 4-5 taksitle olacak,sınıf 8 kişilik ve mikro bir kurs olacak...20-25 öğrenci bulursam anca belli bir kar marjı yakalayabiliyorum...ayrıca Kosgeb kapsamında hibe destek alacağım bu projeye,onun için mali bir kaybım olmayacak ama okulum yarım kalacak zaman kaybım olacak...sizce bu iş fikri tutar mı?geleceği olan bir iş mi sizce?Kolay gelsin yorumlar için teşekkürler...