insan dğişir mi hiç ?

• Konbuyu başlatan muraturkom
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde muraturkom tarafından oluşturulan insan dğişir mi hiç ? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,160 kez görüntülenmiş, 16 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı insan dğişir mi hiç ?
Konbuyu başlatan muraturkom
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan muraturkom
M

muraturkom

insan değişir mi hiç?  piramit kitabımdan başka bir alıntı

3.İnsan değişir mi hiç?
    İnsan değişmez ancak kendinde mevcut olan iyi veya kötü her şeyi (tecrübe) sonraki zamanlarda tesadüfen iyi bir dost kötü bir arkadaş bir gazete haberi veya izlediği bir film etkisinde kalarak, kazayla, ibadet ederken, alış veriş sırasında, yolculuk yaparken kısacası bazı tecrübeleri yıllar sonra bedellerini ödeyerek yeni davranış biçimlerini benimser. Piramit bu acı tecrübelerden bazılarını siz gençler yaşamadan önce doğruların neler olduğunu anlatacak.
Kötü deyimlerden bazı örnekler:
1. 1.        bisikletle giderken elleri bırakarak akrobasi yapmamız.sonrasında da düşerek kolumuzu kırma eylemimiz. Sonuç: tecrübe 1 bisiklete binerken eller bırakılmayacağını öğrenmek.
2. 2.        derslere günlük hazırlık yapmamak.sonrasında zayıf sayısını karnede çoğaltmak.sonuç: okuma hakkını kaybederek okumanın değerini eğitimsiz kalarak öğrenmek.
3. 3.        paralarını cebine gelişi güzel koymak.sonrasında 100 TL cepten düşürmek eylemi.sonuç: cüzdan kullanmayı öğrenmek.
    Bu tecrübelerin sizlerin toplum içindeki davranışlarınız ,eğitim öğretim yaşantınızla ilgili bilmedikleriniz yada bilmenize rağmen önemini kavrayamadığınız yaşantılarınızı kontrol etmenize destek olacaktır.
  Yapılacak faaliyetler, davranış ve düşünce değişim modeli çalışmasıdır. Tecrübeye göre farkı ise sistematik olması,bilerek ve isteyerek yapacak olmanızdır.
  İnsanoğlu doğarken hiçbir şey bilmeyen varlık olarak dünyaya gelir.Hayvanlar da aynı şekilde dünyaya gelirler. Aramızdaki fark insanın öğrenebilme sonra da öğrendiklerini yeri zamanı geldiğinde kullanarak kendine zarar ve fayda getirenleri ayırt etme yeteneğine sahip olmalarıdır. Bu nedenle kainattaki en değerli varlıklar biz insanlarız.Tüm canlı cansız varlıklar bizim hizmetimizdedir.
  Öğreniriz sonra da içinden bazılarını ayıklar fayda derecesine göre sıralar inandıklarımızı hayatımıza yerleştirir ve kullanırız.(örnek:Türkçe konuşmak,toplama yapmak,yemek adabı,anlatılanı dinlemek,herhangi bir konuda yazı yazmak,telefonla konuşmak,dürüstlük,vatandaşlık görevleri.....)
  Doğruyla yanlışı ayırt etmek için eski öğretilerle yenilerini yan yana getirir tercihimizi yaparız.eski öğretiler yenilerin öğrenilmesinde önemli bir değer taşır. Yanlış  olan doğru zannederek eski öğretimize yerleşmişse  bilmeden yeni öğretimizde de yanlışı seçme tehlikesi vardır.Annenin çocuğuna çaldığı yumurta için öğretisi pişirip yedirmek biçiminde olursa çocuğun izlediği banka soygunu filmi (yeni öğreti)eski yumurta çalma öğretisiyle yan yana gelir doğru biçimde tanımlanır.Çocuk büyüdüğünde yanlış olan doğrusuyla banka soymak için harekete geçer. Annenin hırsızlığı reddeden bir tavrı olsaydı,yumurtanın nereden geldiği onun kendilerine ait olmadığını çirkin bir davranış olduğu öğretilseydi hırsızlığın yanlış davranış olduğunu öğrenecekti. Çocuk  izlediği soygun filminden sadece maceralı bir konu işlenmiş şeklinde yorumlayacak yapılan soygunu kınayacaktır. Onu kötü anlamda etkilemeyecekti.
  Sizlerin de doğru bildiğiniz ama toplumun, yasaların kabul etmediği doğrularınız olabilir mi? Kendinize sordunuz mu ? Ben ders çalışırken doğru metot kullanıyor muyum? Ben anne babamla konuşurken gerçekten saygılı mıyım?.Toplum içindeki davranışlarımın hangileri onaylanmaz biliyor muyum? Kısacası doğruyla yanlışı ayırt edebiliyor muyum?

eleştiriniz benim için bir katkıdır. sizlerden gelenlerle bezı değişiklikler yapmak isterim.

K

karagün

muraturkom' Alıntı:
[move]
   Sizlerin de doğru bildiğiniz ama toplumun, yasaların kabul etmediği doğrularınız olabilir mi? Kendinize sordunuz mu ? Ben ders çalışırken doğru metot kullanıyor muyum? Ben anne babamla konuşurken gerçekten saygılı mıyım?.Toplum içindeki davranışlarımın hangileri onaylanmaz biliyor muyum? Kısacası doğruyla yanlışı ayırt edebiliyor muyum?
muraturkom' Alıntı:
3.İnsan değişir mi hiç?

Sizlerin de doğru bildiğiniz ama toplumun, yasaların kabul etmediği doğrularınız olabilir mi? 
Bence insanlar değişmiyor diyenmeyiz çünkü hem fiziksel hem de düşünsel anlamda fazlasıyla değişiyor.
Evet özelliklede yasaların kabul etmediği pek çok doğrularımız var ama ..
Bunları uygulamaya kalktığımızda kesinlikle toplum  baskısı ile karşılaşacağımızı bilmekte ve yasaların bize fazlayıyla yaptırım uyguyacağı endişesi ile bazan istemesekte taviz vermekteyiz. (belki bana katılmayan olabilir ama kendi adıma konuşuyorum)
Ayrıca  evrende düşünebilen en değerli  varlık evet insandır.
Ama tüm canlı cansız varlıkların bizim hizmetimizde olmadığı sadece şaşantımızıı sürdürebilmemiz açısından tamamlayıcı unsurlar olduklarını düşünüyorum.
Çalışmalarınızda başarılar...

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
İnsan değişmez ancak kendinde mevcut olan iyi veya kötü her şeyi (tecrübe) sonraki zamanlarda tesadüfen iyi bir dost kötü bir arkadaş bir gazete haberi veya izlediği bir film etkisinde kalarak, kazayla, ibadet ederken, alış veriş sırasında, yolculuk yaparken kısacası bazı tecrübeleri yıllar sonra bedellerini ödeyerek yeni davranış biçimlerini benimser
Bu değişmek değil midir!?

Her konuda değil ama bazı konularda herkesin doğrusu farklıdır.
Ders çalışırken kullanılan metot.. Bence tamamen kişiliğe, o kişinin o derse nasıl odaklanabileceğine bağlı..
Ben bir şeyin doğru olduğuna karar verdiysem ve bunu yapmak için adım atmaya başladıysam, kendi kararımın arkasında sonuna kadar dururum. Götürülerini de göz önüne alır öyle başlarım o işe ama hiç bir zaman toplum onaylar mı demedim, demem, demeyeceğim.. Kendimi yaşamak için varım, toplumu yaşamak için değil..

Bir de anne babaya saygılı mıyım sorusunun doğru bildiklerimle ne alakası var anlayamadım..

U

UNKAPANI

Kullanıcı
3 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Farklı bir kesit,yine güzel bir yazı ama katılmadığım bir bölüm var.
Bu nedenle kainattaki en değerli varlıklar biz insanlarız.Tüm canlı cansız varlıklar bizim hizmetimizdedir.
Her canlının doğada bir amacı vardır.Her canlı yaşamak için mücadele verir,zorluklarla karşılaşır ama hiçbir canlı diğer canlıların hizmetinde değildir.Her canlı kendisinin hükümdarıdır :)
Aslında bu konu bana göre göreceli bir kavram.Benim için doğru olan diğeri için yanlıştır.Tabiki herkesin başkalarına doğru gelmeyen ama kendine doğru gelen konuları vardır.Böyle bir durumda ister istemez topluma göre hareket ediyoruz.Kendi doğrularımızı bi bakıma göz ardı etmiş oluyoruz.Ayak uydurmadığımızda toplumun düzenini bozmuş oluruz.Sonuç olarak doğru ile yanlışı ayırt ediyoruz ama genel olan şey ne ise,çoğunluk yada toplum düzenini ne sağlıyorsa  onu uyguluyoruz. Paylaşım için teşekkürler :)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
İnsan değişmez ancak kendinde mevcut olan iyi veya kötü her şeyi (tecrübe) sonraki zamanlarda tesadüfen iyi bir dost kötü bir arkadaş bir gazete haberi veya izlediği bir film etkisinde kalarak, kazayla, ibadet ederken, alış veriş sırasında, yolculuk yaparken kısacası bazı tecrübeleri yıllar sonra bedellerini ödeyerek yeni davranış biçimlerini benimser

Doktor bu ne ? diyesim geldi.. insan değişmez ancak ? ancaktan sonraki değişimin evresi değilmi yav..
Neyse.. Yazı çelişkilerle dolu olmasına rağmen.
İnsan değişir değişmeyede acaba ne yönde değişir..Diyeyim.
Birde şu en değerli varlıklar olduğumuz hususu var. İnsanoğlu kendini ne gözle görüyor anlaşılır şey değil..
Katılmıyorum..Keza günümüz itibarı ile en değersiz varlıklar oldugumuzu kesinlikle söyleyebilirim..

M

muraturkom

arkadaşlar sizlerin eleştirileri çok faydalı oldu dikkat çektiğiniz satırları şimdi yeniden toparlamaya çalışıyorum.ilginizi alkışlıyorum. evet insan değişir mi hiç başlığı dikkat çekici olmasını istediğim içindi ancak farklı bir şey olmalıymış.

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
muraturkom' Alıntı:
arkadaşlar sizlerin eleştirileri çok faydalı oldu dikkat çektiğiniz satırları şimdi yeniden toparlamaya çalışıyorum.ilginizi alkışlıyorum. evet insan değişir mi hiç başlığı dikkat çekici olmasını istediğim içindi ancak farklı bir şey olmalıymış.
Yazınız ve eleştiriye açık olduğunuz için biz teşekkür ederiz.

U

UNKAPANI

Kullanıcı
3 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
muraturkom' Alıntı:
[/quot
Yardımcı oluyorsak ne mutlu bize :)

M

muraturkom

karagün' Alıntı:
muraturkom' Alıntı:
[move]
muraturkom' Alıntı:
3.İnsan değişir mi hiç?

Sizlerin de doğru bildiğiniz ama toplumun, yasaların kabul etmediği doğrularınız olabilir mi? 
Bence insanlar değişmiyor diyenmeyiz çünkü hem fiziksel hem de düşünsel anlamda fazlasıyla değişiyor.
Evet özelliklede yasaların kabul etmediği pek çok doğrularımız var ama ..
Bunları uygulamaya kalktığımızda kesinlikle toplum  baskısı ile karşılaşacağımızı bilmekte ve yasaların bize fazlayıyla yaptırım uyguyacağı endişesi ile bazan istemesekte taviz vermekteyiz. (belki bana katılmayan olabilir ama kendi adıma konuşuyorum)
Ayrıca  evrende düşünebilen en değerli  varlık evet insandır.
Ama tüm canlı cansız varlıkların bizim hizmetimizde olmadığı sadece şaşantımızıı sürdürebilmemiz açısından tamamlayıcı unsurlar olduklarını düşünüyorum.
Çalışmalarınızda başarılar...

M

muraturkom

Ayrıca  evrende düşünebilen en değerli  varlık evet insandır. " BU KONUDA İSRARCIYIM BİZİM VAROLUŞUMUZUN HANGİ CANLIYA YARARI VAR KENDİMİZDEN BAŞKA YOK. DOĞAYA VE YAŞIYAN CANLILARA ZARAR VERDİĞİMİZ İNKAR EDİLEMEZ AMA ONLAR YİNE DE BİZİM İÇİN YARATILMIŞLARDIR.

K

karagün

Bence ısrara gerek yoktur.
muraturkom' Alıntı:
  DOĞAYA VE YAŞIYAN CANLILARA ZARAR VERDİĞİMİZ İNKAR EDİLEMEZ AMA ONLAR YİNE DE BİZİM İÇİN YARATILMIŞLARDIR.
Kimin ne amaçla yaratıldığı konusunda varsayımlarla haret edip çok net konuşmuşsunuz ama bence bu sözünüz de çelişki var .
Doğada oluşmuş olan sher canlı ve cisim (yaratılan da diyebiliriz) birbirini tamamlayan unsurlardır diye düşünüyorum.

K

karagün

Sayın öğretmenim
Eğer konuyu dini yönden değerlendirecek isek tamam .
Ancak forum da bu tür konuları tartışmak yasak diye biliyorum.
Kendi adıma konu ile ilgili fazla derin mevzulara girmek istemiyorum.
Teşekkür ederim.

Not: Ayet 17.Kural gereği silinmiştir.

M

muraturkom

ben bilmiyordum / herkesin inancı tabiki kendine / teşşekür edrm uyarın için karagün dostum

M

muraturkom

site kurallarına tabiki uymamız gerekir. ben ayet yazmak zaten istemiyordum israrla insanın o kadar da değerli bir varlık olmadığı vurgulandığı için kaynağı belirttim.
ayrıca kişi neye inanıyorsa onu çok iyi okuyup anlamalıdır.
ben faydasını gördüm,dileyen istediği gibi davranabilir.