İnci ARAL..MOR....

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan İnci ARAL..MOR.... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,730 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı İnci ARAL..MOR....
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan shgiptare
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Mor

Bir bahçıvanın oğlu, eski solcu, yeni işadamı İlhan, gençlik yıllarında sıradan bir evlilik yapmış, ancak ellisini geçtikten sonra kendinden otuz yaş genç bir kapıcı kızına tutularak ondan bir de çocuk sahibi olmuştur. Hayatında yeni bir sayfa açma isteğiyle eşinden boşanma çabası içindedir. O gece sahip olduğu turistik otelde sevgilisi ve akrabalarıyla birlikte oğlunun birinci yaşını kutlayacaklardır. Konuklar arasında İlhan'ın mutsuz kız kardeşi ve profesör erkek kardeşiyle onun karısı da vardır. İlhan'ın birlikte yaşadığı genç kadının, bir odada ölümü bekleyen babası ve birkaç yakını da oteldedirler. Öte yandan, İstanbul'daki eş ve yazlıktaki baldız da sahnenin dışında, ama olayın içinde yer alırlar. Mor, İlhan'ın gördüğü tekinsiz bir rüyayla başlar ve yirmi dört saatlik bir sürede geçer; ancak kişilerin geçmişlerine ve geleceğe yönelik düşüncelerine doğru genişleyip yayılarak uzun bir zamanı kapsar.

I

ilenay

Kullanıcı
28 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
tavsiyen için teşekkürler  :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bu gün internette,evim için farklı bir dekarasyon ve renklerin dünyasında dolaşırken,morun gizemini bir kez daha gördüm..

Birçok şeyi sembolize eden mor, bazen ilham veriyor yazarlarımıza, bazen geçmişe götürüyor. Bazen sandal sefalarına bazen de kitap sayfalarına görebiliyoruz morun gizemini,derinligini,insanın içindeki mor renkli hislerini analize eden kitapları :) Hepsinde aynı mesaj; derinlik, farklılık,sakinlik verirken diger yandan da güç veren tarafını gösteriyor... :)

Kısaca aklımda kaldıgı kadarı ile kitabı özetleyim..
Romanlarında genellikle kadın-erkek ilişkilerinin sevgiyi kadın kimliğini, bağlılık ve özgürlük sorunlarını irdeleyen Aral "Mor " da, gerilim dolu, gizemli, sürükleyici bir atmosfer sunuyor ve erkek dünyasının karmaşık labirentlerinde dolaştırırken, onları taraf tutmadan, şefkat ve incelikle anlamaya çalışmamızı saglıyor...
Her ne kadar karışık bir yapıya sahip olsalarda erkekler (bizde az karışık degiliz hani )  :)
Bu kitap ve rengin gizemi ile labirentlerini yakınen izleme fırsatı veren akıcı bir roman diyebilirim..:)

Birde mor renkli kitap deyince aklıma mor renkten ilham alan bir diğer yazar Amerikalı Seth Godin. "Mor İnek" kitabı geldi:)
Dikkat çekici ve fark edilme kavramlarını anlatan bir kitapdı..neden almakdan vazgeçtim orasınıda o ruh halim içinde hatırlamıyorum...
Seth Godin de Aral'ın "Mor" adlı kitabında motivasyon yönünden etkilenmiş olacak ki,böyle bir isim şeçerek,insanların ilgisini çekti:)

Bu kitabı almadım ama çıktıgında çok ilgimi çektiginide itiraf etmeden geçemeyecegim..:)

I

ilenay

Kullanıcı
28 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
:) aslında mor diince benim aklıma asillik , dürüstlük geliyor  :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
ilenay' Alıntı:
:) aslında mor diince benim aklıma asillik , dürüstlük geliyor  :)
Uzmanlar mor deyince "denge"den söz ediyor. Dengenizi yerinde hissetmediğiniz bir gün farkında olmasanız da gözünüzün mor renge takıldığını belirtiyorlar. Bu rengin denge sağlamak için birebir olduğunu söyleyen uzmanlar ruhsal ve fiziksel anlamda enerji dengesizliği söz konusu olduğunda morun devreye sokulduğuna işaret ediyor...
O yüzden olsa gerek, hissetmen :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Birde iç huzuru yerinde olmayan insanların evlerini mor renge boyatarak bu dengeyi düzenleyebilmek adına,bilmeden şeçtiklerini biliyorum...
Rengin gizemi burdada ortaya çıktıgını düşünüyorum..

I

ilenay

Kullanıcı
28 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
su perisi' Alıntı:
Birde iç huzuru yerinde olmayan insanların evlerini mor renge boyatarak bu dengeyi düzenleyebilmek adına,bilmeden şeçtiklerini biliyorum...
Rengin gizemi burdada ortaya çıktıgını düşünüyorum..
ilginç
:eek:

I

ilenay

Kullanıcı
28 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
bunun yanındA Mor, asaletin rengiymiş . Lüks hayat, zenginlik ve zarafeti simgeler. Aynı zamanda romantizmin, duygusallığın ve tutkunun rengi diyorlar .

I

ilenay

Kullanıcı
28 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mor, doğada ender bulunan bir renktir. İlkel zamanlarda insanlar bazı deniz kabuklularını kullanarak mor rengi elde etmişlerdir... Oldukça zor bir çalışmadır... Bazı insanlar mor rengi, gösterişli havasından dolayı dekorasyonda kullanmayı sever. Bazıları ise suni bir renk olarak algılarmıs

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
İlenay,kitabı bırakıp Morun gizemli dünyasına dalmışız farkında olmadan,ne kadar etkili bir kitapmış:)

S

shgiptare

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
izmir
güzel kitap..erkek kadın ilişkisini ilginç bir biçimde anlatıyor.ve kadınların intikamını er geç aldığınıda gösteriyor.teşekkürler