İnce davranan yöneticiler kazanıyor!

• Konbuyu başlatan GulsahToptas
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İş Dünyası Yazıları kategorisinde GulsahToptas tarafından oluşturulan İnce davranan yöneticiler kazanıyor! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,168 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İş Dünyası Yazıları
Konu Başlığı İnce davranan yöneticiler kazanıyor!
Konbuyu başlatan GulsahToptas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan catzilla
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Her yönetici farklı bir özelliği ile anılır. Gergin, disiplinli, kıyafet kurallarına dikkat eden, gereğinden fazla ciddi gibi. Ama bunların dışında bir özellik var ki, çalışan ile yöneticisi arasında derin bir bağ kurmasını sağlıyor: İnce davranmak.

Günümüzde birçok yönetici çalışanlarına yakın olmanın ve ince davranmanın öneminin farkında. İş kuralları, artan rekabet ve diğer nedenlerle yöneticiyi çalışanından uzaklaştıran unsurlara artık çözümler aranıyor. Örneğin Colgate-Palmolive CEO’su Reuben Mark, çalışanlarını anlamanın iş yerindeki en önemli şey olduğunu söylüyor. Ona göre işteki başarı, çalışanlarının ne yapıp ettiklerini bilmekle doğru orantılı. Biyoteknoloji şirketi Greentech’te de bu anlamda çeşitli uygulamalar yapılıyor. ‘Açık iş saati’ denilen, her departmandan en az bir kişinin katılımıyla gerçekleşen aylık görüşmelere üniversitelerden akademisyenler katılıyor. Bu saatlerde çalışanlar öğrenci oluyor ve iş yaşamında ince davranmanın yollarını öğreniyor.

Bir diğer örneği de Nobisco’nun CEO’su Douglas Conant uyguluyor. Conant, çalışanlarına her gün 5-10 arasında kişisel not bırakıyor ve onları yakından takip ettiğini hatırlatıyor. Starbucks CEO’su Jim Donald ise uzun süren toplantılar yerine zamanı iyi kullanmaktan yana. Toplantıları kısa tutan Donald, son 15 dakikayı görüşmek istediği müşteri, çalışan ya da yöneticisine ayırıyor.

Bu örnekler iş dünyasındaki incelikler olarak tanımlanabilir. Yöneticinin çalışanlarıyla beklentisiz iletişime geçmesi, çalışma ortamının daha iyi olması anlamına geliyor. Bunun için illa CEO ya da yönetici olmanız, belirli bir bütçenizin olması gerekmiyor. Herkes bu incelikleri öğrenmek veya düşünüp bulmak ve bunları uygulamak için biraz zaman ayırabilir. Yeter ki istesin.

İnce davranışlara birkaç örnek:
Çalışanlara isimleriyle hitap etmek, içten bir gülümsemeyle günaydın ve iyi akşamlar demek, en temel ince davranışların başında geliyor. Aşağıdakiler de birçok şirket tarafından kabul edilen ve neredeyse iş kuralları haline gelen davranışları içeriyor:

- Toplantılarda oturma düzenini, katılımcılarla daha kolay iletişim kurabilmek için yeniden düzenlemek,

- Çalışanlarınıza, iş arkadaşlarınıza, güzel bir gelişmenin ardından teşekkür etmek,

- Başarıları takdir ederken bunu diğer insanların yanında yapmak, hata veya eleştirileri ise yalnız konuşmak,

- Yönetici asistanlarına, danışma görevlilerine zaman ayırmak ve iletişimi geliştirmek,

- Çalışanların ailesi, arkadaşları ve ilgi alanları hakkında bilgi sahibi olmak,

- Çalışma saatleri içinde insanların size kolayca ulaşmasını sağlamak.

Kaynak : HR Magazine

Ö

ölüdeniz

İnce davranmak değilde kişiye göre davranmasını bilen yönetici daha başarılıdır demek isabetli olacağı düşüncesindeyim.bizim deyimimizle ''ağza göre bakla vermesini bilen ''teşekkürler

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Belki kişiye göre de diyebiliriz ama ben kendimden bir örnek vermek istiyorum;

Süpervisor yada koçumuz , bize bazı sabahlar mail atıyorlar yada motive etmek için başka yöntemler oluyor bu da ekip olarak bizi daha verimli yapıyor. :)

Ö

ölüdeniz

Sadece kendi işin için olaya bakma genel olarak bak örneğin;bir garson çalıştırana,bir hammal çalıştırana,bir esnaflık yapanı göz önünde bulunduracak olursak bunlara maill atma şansınız yoktur. :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Elbette Nihat sana hemen arşivimden bir örnek daha. Daha önce bu yaşadığım örneği başka bir konu için vermiştim. Okuyanlar için tekrar olacak belki de ama  ;)

Sabahları yollarımızı süpüren bir amca var. Her sabah yanından geçiyorum somurtkan bir şekilde yolları, kaldırımları süpürüyor.Ama yüz idasesini görmeniz gerekir.Yaptığı işin o kadar önemsiz olduğuna inanmış ki / inandırılmış belkide; ve hatta saygıda görmemiştir çevresinden belki neyse ben bir karar verdim ve ertesi sabah yanından geçerken ;

Günaydın kolay gelsin amca ,iyi günler dedim
Ve şimdi her sabah o amca gülümsüyor ve hayırlı işler kızım diyor oysa ki ne aynı ekipteyiz ne de aynı işi yapıyoruz ikimizde dalımızdaki yapmamız gereken işi yapıyoruz.

Demek istediğim işimizde yöneticelere verdiğimiz isimler bu kadar önemli olmamalı hayatımızda /hayatlarda...

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
- Toplantılarda oturma düzenini, katılımcılarla daha kolay iletişim kurabilmek için yeniden düzenlemek,

- Çalışanlarınıza, iş arkadaşlarınıza, güzel bir gelişmenin ardından teşekkür etmek,

- Başarıları takdir ederken bunu diğer insanların yanında yapmak, hata veya eleştirileri ise yalnız konuşmak,

- Yönetici asistanlarına, danışma görevlilerine zaman ayırmak ve iletişimi geliştirmek,

- Çalışanların ailesi, arkadaşları ve ilgi alanları hakkında bilgi sahibi olmak,

- Çalışma saatleri içinde insanların size kolayca ulaşmasını sağlamak.
Böyle bir yönetici tanıdım; Ercan Arıklı.
Nur içinde yatsın.

Ö

ölüdeniz

Norrmal yaşantımız içinde ince davranmaya katılıyorum ama özel sektörde ve veya yöneticilik yaptığınız bir şirkette ilk dediğimin arkasındayım ağza göre bakla vereceksin bak sana bende kendimden bir örnek vereyim.bayan elemanlarım vardı bende amirlik yapıyordum.sürekli sorun yaşayan vardiyaya amirliği seçtim.bir kaçgün sadece izledim.daha sonra  ayrı ayrı hepsiyle konuştum.kısa bir süre sonra hepsinin huyunu suyunu öğrendim.bir ay sonra bir toplantı yaptım benim isteklerimi söyledim bunlara uymayacak olan varsa şu an işi bıraksın dedim.ve ekledim en ufak sorununuzu benimle paylaşabilirsiniz dedim.anlaştıkmı dedim tamam dediler.tabi ben gece vardiyalarında iken sürekli bunların uyanık kalmasını sağlarken bir yandanda makinaların randımanlı çalışmasını sağlamakla mükelleftim.işin özü her bayanla ayrı ayrı övgüler yağdırırken kızdığımdada kuzu gibi sesleri çıkmazdı.ve benim vardiyam beğenilmeyen vardiyam benimle ortalama %94 randımanla çalışmaya başladı.anlayacağın ağzın iyi bir politika yapabiliyorsa iyi bir yöneticisin yoksa ben  yoksa ları sevmem :)

Ö

ölüdeniz

Gülşah' Alıntı:
o zaman seni alkışlıyorum :alkis :alkis :alkis :alkis
İsmini hatırlayamadığım bir yazar şöyle derdi ''her alkış insanı yüceltmez.önemli olan aynaya baktığında kendini alkışlayabilmendir'' der.ben daha kendimi alkışlayacak kıvama gelmedim. :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
ama o kadar da beklemek zorunda değil bence insan. Eğer o an başardıysan alkışlarsın. Yoksa elbette hayatımız hem başarılardan hem başarısızlıklarımızdan ibaret .

Ben kendi adıma alkışladım senin o durum karşındaki başarıını ;)