İlk Bakışta Aşk

• Konbuyu başlatan ebruliyn
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde ebruliyn tarafından oluşturulan İlk Bakışta Aşk başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,382 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı İlk Bakışta Aşk
Konbuyu başlatan ebruliyn
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
İlk göz göze geldiklerinde âşık olan kişilerin sırrı çözüldü. ABD’de yayımlanan yeni bir kitap bu tip ilişkilerin beş şarta bağlı olduğunu öne sürüyor. İşte Rom ve Ori Brafman’ın “Click” isimli kitabına göre ilk bakışta aşkın beş evresi:

1- Kırılganlık: Hızlı oluşan bir ilişkinin temelinde karşı tarafın da en az kendiniz kadar kırılgan olduğunu görmek yatıyor. Kişi bir konudaki kusuruna dürüstçe söylediğinde karşı tarafla daha dürüstü bir ilişki kuruluyor.

2- Yakınlık: İki insanın ofiste masalarının birbirine yakın olması ya da aynı yerde yaşıyor olmaları onlara konuşacak ve yakınlaştıracak daha çok konu verir. Birisini ister istemez hayatımızda her gün gördüğümüz insanlar arasına girmesi onunla beraber olunma istediğini arttırıyor.

3- Çekim gücü: Kendinize güvenmek ya da güzel hissetmek, diğer tarafın fark edeceği bir çekim gücü oluşturuyor. Bu da karşı tarafla anında iletişim kurmayı kolaylaştırıyor.

4- Benzerlik: “Zıt kutuplar birbirini çeker” doğru bir varsayım değil. İnsanlar uzun süreli ilişkilerde kendilerine benzeyen kişileri ararlar.

5- Ortam:  Aynı tarzda sıkıntıları yaşamak ve paylaşmak insanları daha da yakınlaştırıyor.

Alıntı

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ebru' Alıntı:
4- Benzerlik: “Zıt kutuplar birbirini çeker” doğru bir varsayım değil. İnsanlar uzun süreli ilişkilerde kendilerine benzeyen kişileri ararlar.
Kesinlikle doğru.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bu evreler hiç ilk görüşte aşkı tanımlamıyor gibi geldi bana,sanki daha sonraları yaşanan aşkın,yakınlaşmanın sebepleri olarak maddelendirilmiş.
İlk görüşte aşk bence plansız,programsız karşılaşılan birşey,anlaşılamayan ruhsal bir çekim  ::)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Belki bana yine duygu katili diyecekler ama... İlk görüşte aşk eşyanın tabiatına aykırı gibime geliyor. Hem bu aşk nasıl bir şeyki bu kadar kolay ve zor olabiliyor. Başka bir kavram yok böyle...
Duyguları bir dağa benzetirsek aşk,o dağın etekleri ancak olur heralde. Şu durumdan bile bu kısmende olsa anlaşılıyor gibi...
Bir teşekkür daha edeyim konu için.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Korsan' Alıntı:
Belki bana yine duygu katili diyecekler ama... İlk görüşte aşk eşyanın tabiatına aykırı gibime geliyor. Hem bu aşk nasıl bir şeyki bu kadar kolay ve zor olabiliyor. Başka bir kavram yok böyle...
Duyguları bir dağa benzetirsek aşk,o dağın etekleri ancak olur heralde. Şu durumdan bile bu kısmende olsa anlaşılıyor gibi...
Bir teşekkür daha edeyim konu için.
Yine formundasın  ;)

I

isacan41

Kullanıcı
28 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
Kocaeli
güzel yorumlar ama korsana da katılmıyorum aşk farklıdır kardeşim realist olman farketmez bı kıyıdan bı koseden gır verır hayatına ve alt ust olur esyanın tabiyatı ayrılı ısler yaparsın yemeden doyar sebepsız yere gulesın
umarım sende yasayarak öğrenirsin
:)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
N'palaım. Herkes aynı düşünecek diye bir durujm yok vesselam...
Sağlık olsun..

N

neslican

Kullanıcı
1 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bence ilk görüşte aşkın tek kaynağı ''dış görünüş'' ..
Yani eğer ilk görüşte aşk diye birşey varsa (ki bence yoktur) taraflar birbirinin içini göremeyeceği için dışına hayran kalır ve beğenirler.. Bunun adı ilk görüşte aşk ise ben her bahar aşık olurum demektirr  ;D ;D
Beğenme,hoşlanma,sevme ve son olarak aşk.. bana göre bu sıralama genel geçerdir..

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
İlk bakışda aşk?
Mantığı devre dışı bırakan gelip geçici fani duygulardır :)