İlginç bir test,okumanızı öneririm..

• Konbuyu başlatan shrewd_ua
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde shrewd_ua tarafından oluşturulan İlginç bir test,okumanızı öneririm.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,643 kez görüntülenmiş, 13 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı İlginç bir test,okumanızı öneririm..
Konbuyu başlatan shrewd_ua
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan peyamiyavuz
S

shrewd_ua

Kullanıcı
15 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
www.facebook.com
Japonya’da saygın bir firmada yönetim, işe girmek isteyenlere bir soru sormuş ve soruya uygun cevabı veren kişiyi de işe almışlar.

Sorunun ilginçliği bu sorunun doğru ya da yanlış cevabının olmaması…

Yağmur bulutları apaçık çok şiddetli bir fırtınanın gelmekte olduğunu söylüyor.

Karanlık yağmurlu bir gece, şimşekler çakıyor, gök gürlüyor, tam bir fırtına var ve siz arabanızla gece saat 02.00′da yoldasınız.

Genelde tek başınıza yolculuk yapıyorsunuz ve o akşam da öyle yaparak ıssız bir yolda ilerlemeye başladınız…

Arabanız iki kişilik. Ve ileride bir otobüs durağı görüyorsunuz.

Arabanızla otobüs duraklarının yanından geçerken oracıkta bekleyen insanlar sizi hep hüzünlendirmiştir oldum olası…

Çünkü otobüs durakları size geçmişinizi hatırlatmaktadır…

Ve işte o yağmurlu ve fırtınalı gecede otobüs durağına yaklaşınca 3 kişinin beklemekte olduğunu fark ettiniz.

Bunlardan; Birincisi bir doktor. Sizi daha önce geçirdiğiniz kalp krizinden kurtarmış.

İkinci kişi, çok yaşlı ve neredeyse ölmek üzere olan birisi.

Üçüncüsü ise, hayatınızın rüyası, her zaman tanışmak istediğiniz birisi…

Hava gittikçe kötüleşiyor ve arabanızda sadece bir kişilik yer var.

Böyle bir durumda siz olsaydınız ne yapardınız?

Hemen cevap vermeniz gerekmiyor. Düşünün unutmayın doğru ya da yanlış cevap yok. Sizin tercihin önemli sadece…

Görüşmeye girenlerin cevapları şöyle olmuş:

A) Hasta adamı en yakın hastaneye götürelim.

B) Doktor daha önce hayatımı kurtardığı için onu alırdım.

C) Manen düşünürsem tabii ki hasta adamı alırdım ama kendi geleceğimi ve hayatım için her zaman tanışmayı arzuladığım bu kadını arabaya alırdım.

Görüşmeye katılanların yüzde 90′ı aynı cevabı vermiş; “Yaşlı adamı alırdım”

Ama bir kişi farklı bir cevap vermiş ve o kişiyi işe almışlar…

İşte işe aldıran o cevap: Arabadan inip anahtarı doktora veririm, doktor benim hayatımı kurtardığı gibi yaşlı adamı da hastaneye yetiştirip hayatını kurtarabilir. Böylece ben de hayatımın insanıyla otobüs durağında baş başa kalır onu tanıma fırsatını yakalarım.

Bu çok düşünülmeyecek bir cevap değil ama insanoğlu bencildir ve hiç kimse arabasını vermeyi düşünememiş.

Ya siz?

O

olası

Kullanıcı
10 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
valla cevap gerçekten muhteşemmiş gerçekten çok mu benciliz neyiz :-[

S

shrewd_ua

Kullanıcı
15 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
www.facebook.com
Daha farklı bir ortamda olsaydım belki doğru cevap ağzımdan çıkabilirdi, fakat sadece düşünce olarak bir an düşündüm o ihtimali. :)

nalinci

nalinci

Kullanıcı
3 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Sakarya
sorunun cevabı gayet güzel geniş düşünmek lazımmış

O

olası

Kullanıcı
10 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
shrewd_ua' Alıntı:
Daha farklı bir ortamda olsaydım belki doğru cevap ağzımdan çıkabilirdi, fakat sadece düşünce olarak bir an düşündüm o ihtimali. :)
nasıl bi ortamda nasıl bi cevap olurdu merak ettim doğrusu gerçekten ya biz insanoğlunun geninde var bu bencillik yaaa

S

shrewd_ua

Kullanıcı
15 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
www.facebook.com
Ya bazen insan çok bencil olabiliyor istemeden,eğer öyle bir hal içinde olmasaydım o zaman belki doğru şekilde düşünebilirdim demek istedim.

O

olası

Kullanıcı
10 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
haklısın aslında o durumda olmadan insan ne söylese yalan olur o an ne yapacağını önceden bilemez ama söz konusu hayatının insanı ise o zaman vereceğin her karar mübah değilmi ;)

B

BuZz Perisi

Kullanıcı
15 Şub 2012
En iyi cevaplar
0
0
O üç kişinin orda olması çok düşük bir ihtimal hadi oldu diyelim işveren işe aldığı insanın kıvrak zekasını ölçüyor zaten gerçekten böyle birşey olsa o adamda arabasını bir başka birine vermezdi yaşlı adamı hastaneye götürmesinin yeterli olduğunu düşünürdü. :p

S

shrewd_ua

Kullanıcı
15 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
www.facebook.com
Ama şimdi bu bir test,olabilirliğini bir yana bırakıp,duruma odaklanmak lazım.Düşünce tarzınızı beğendim ama. :)

B

BuZz Perisi

Kullanıcı
15 Şub 2012
En iyi cevaplar
0
0
shrewd_ua' Alıntı:
Ama şimdi bu bir test,olabilirliğini bir yana bırakıp,duruma odaklanmak lazım.Düşünce tarzınızı beğendim ama. :)
Duruma odaklanırsak bence tek kişilik yere doktorla yaşlı adam sıgardı :D öteki insan bekleyebilir bence.

Bu testi yapanlar beni işe almazdı sanırım :):):)

B

BuZz Perisi

Kullanıcı
15 Şub 2012
En iyi cevaplar
0
0
shrewd_ua' Alıntı:
Hehe belki de çok ince fikirli bulup alabilirlerdi,tüm ihtimalleri düşünebilmekte önemli. :)
:) Evet oda bir ihtimal...

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
İtici gelecem,mütevazi olmak isterdim ama maalesef işi ben kapmıştım
Okurken aynı cevabı düşünmüştüm
Hem yaşlı adam kurtulacak,hem doktoruna olan minnet duygusuna karşılık iyilik yapacak hemde istediği insanla tanışacak
İstesen üçünü bir araya getirip bu fırsatı yakalayamazsın ;D

P

peyamiyavuz

Kullanıcı
23 Nis 2012
En iyi cevaplar
0
0
Konya
O bekleyen hatunun sevgilisi arabayla evine bırakmak üzere hatunu almaya gelirse oturup ağlamak kalır heralde geriye :D O yüden doktor bey amcaya durakta müdahale etsinben hatunla acil yardım malzemelerini almaya gidiyorum  :D :)