İDEAL KADIN NASIL OLMALI?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bülent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
B

Bülent

Erkeklerin gözüyle 'ideal kadın'ın özellikleri bir listede toplandı.

* Bu listeye göre ideal bir kadının okuma alışkanlığı olmalı.

* Erkekler gazetelerin sadece ilk ve son sayfalarını okuyan ve gündemi takip etmeyen kadınları sohbet arkadaşı olarak görmüyorlar.

* Telefonla gerektiği kadar konuşmalı. Kadınların telefon konuşmalarını saatlerce uzatmaları erkeklerin sinirlerini bozuyor.

* Ağır makyaj yapmaktan, aşırı parfüm ve çok çarpıcı ojeler kullanmaktan kaçınmalı. Böyle görünen kadınlar daha çok ilgi çekse de erkeklerin tercihi doğal ve masum güzellikten yana oluyor.

* Televizyon dizilerine bağımlı olmamalı. Yaşamını bu dizilere göre programlayan ve bu saatlerde dünyadan kopan kadınları anlayamayan erkekler, doğal olarak onlardan uzaklaşıyorlar.

* Lüks tutkunu olmamalı, alışveriş sırasında da mantığını koruyabilmeli. Taksit imkanı var diye eve gereksiz eşyalarla dolu paketler taşımamalı.

* Alkol ve sigaradan uzak durmalı. Beğendikleri kadınları aynı zamanda birer anne adayı olarak gören erkekler kötü alışkanlıkları olan kadınlardan içgüdüsel olarak uzaklaşabiliyorlar.

* Formuna dikkat etmeli. Ama her yemeğe ‘diyetteyim’ diye başlamamalı. Çünkü bu erkekleri en çok sıkan kelimelerden biri…

* Evi ya da odasını oyuncaklarla doldurmamalı. Sadece görüntüsü güzel diye evi hiçbir işe yaramayan eşya kalabalığına boğmamalı.

* Türkçe’yi kötü kullanmamalı. Bol bol yani, filan, şey gibi kelimeler kullanan ve argo konuşan kadınlar yerine etkili ve tane tane bir konuşma her zaman daha çekici geliyor.

* Sadece kızlarla değil erkeklerle de arkadaş olabilen kadınlar, erkeklere daha çekici geliyor. Böyle kadınlarla daha kolay ve iyi iletişim kurabiliyorlar.

* Çocuk taklidi yaparken itici olmamalı. Kadınların şirin olmak adına yaptıkları küçük çocuk taklitleri yerinde ve dozunda olmadığında erkeklerde ters tepki yaratabiliyor.

* Kıskanç olmamalı. Sevgilisini sürekli sorgulayan ve takip eden kadınlar, kendilerine güvenmedikleri mesajını vererek çekiciliklerini kaybedebilirler.

* Erkeğin her şeyiyle ilgilenmemeli. Bazen annesinden daha ileriye geçerek, erkeğin her işiyle ilgilenen kadınlar, aradaki büyünün bozulmasına ve erkeğin kaçmasına neden oluyorlar.

* İç dünyasında huzurlu olabilmeli. Geçmişte yaşadığı psikolojik sorunları ve ailesel problemleri çözümleyememiş kadınların, erkeklerin gelecek planlarına girmeleri zorlaşıyor.

* Kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Hiçbir işlerini bir erkeğin yardımı olmadan yapamayacağını düşünen kadınlar, erkeklerde önceleri bir koruma duygusu yaratsa da bir süre sonra bu duygu sıkılmaya dönüşüyor.

- meli ,-malı gibi cümleler zorunluluk getiriyor,oysa kadın bu zorunluluklar için değil,kendisi için birşeyler yapabilmeli..doğal olan her kadını beğenmiştir erkekler.. :)

Bakın üşenmiyorum ve yazıyorum; Tamamen kendim olarak;

* Bu listeye göre ideal bir kadının okuma alışkanlığı olmalı.

* Erkekler gazetelerin sadece ilk ve son sayfalarını okuyan ve gündemi takip etmeyen kadınları sohbet arkadaşı olarak görmüyorlar.
Kesinlikle haklılar, bugünkü Milliyet Borsa haberlerini ayrı bir konu altında paylaşayım, buraya sığmaz şimdi... ;)

* Telefonla gerektiği kadar konuşmalı. Kadınların telefon konuşmalarını saatlerce uzatmaları erkeklerin sinirlerini bozuyor.
Son ödediğim vergiler dahil kendime özel hattımın faturası 33 YTL'dir. Ev telefonunu pek kullanmıyorum.

* Ağır makyaj yapmaktan, aşırı parfüm ve çok çarpıcı ojeler kullanmaktan kaçınmalı. Böyle görünen kadınlar daha çok ilgi çekse de erkeklerin tercihi doğal ve masum güzellikten yana oluyor.
Sadece allık kullanırım, parfümü banyo sonrası bir kez sıkarım, temiz tende kalıcı olma özelliği var çünkü. Yıllardır hiç çıkarmadığım 2 kolyem ve bir de Barış Manço "Halhal" dediğinden bu yana kullandığım halhallarım!

* Televizyon dizilerine bağımlı olmamalı. Yaşamını bu dizilere göre programlayan ve bu saatlerde dünyadan kopan kadınları anlayamayan erkekler, doğal olarak onlardan uzaklaşıyorlar.
Tek izlediğim dizi Parmaklıklar Ardında ve arada Yaprak Dökümü. Ama hiç kaçırmadığım yayınlar maç yayınları! :D

* Lüks tutkunu olmamalı, alışveriş sırasında da mantığını koruyabilmeli. Taksit imkanı var diye eve gereksiz eşyalarla dolu paketler taşımamalı.
Eve taşıdığım paketler sadece mutfağa giren yiyecek içecek ve temizlik malzemeleri paketleri. Lüks tutkum ise şu mantıktan hareketle; Bir şey alıp yıllarca kullanmak, giymek. 20 yıllık ceketimi dün akşam kızım giydi hatta! :D

* Alkol ve sigaradan uzak durmalı. Beğendikleri kadınları aynı zamanda birer anne adayı olarak gören erkekler kötü alışkanlıkları olan kadınlardan içgüdüsel olarak uzaklaşabiliyorlar.
Ne yazık korkunç bir sigara tiryakisiyim. Evimin dışında asla alkol almam.

* Formuna dikkat etmeli. Ama her yemeğe ‘diyetteyim’ diye başlamamalı. Çünkü bu erkekleri en çok sıkan kelimelerden biri…
Ömrümde diyet yapmadım. Yapan bir kişiylede yemek yemek gerçekten ısdırab!

* Evi ya da odasını oyuncaklarla doldurmamalı. Sadece görüntüsü güzel diye evi hiçbir işe yaramayan eşya kalabalığına boğmamalı.
Sadece tek bir oyuncağım var asılı; ben gelip geçtikçe "I love you" diye konuşan tüylü bir maymun oyuncağım!  :D

* Türkçe’yi kötü kullanmamalı. Bol bol yani, filan, şey gibi kelimeler kullanan ve argo konuşan kadınlar yerine etkili ve tane tane bir konuşma her zaman daha çekici geliyor.
Yok, bunları kullanmamaya özen gösteririm ve küfür gerçekten etmem, bazen yakıştığı yerler dışında ettiğim sevimli küfürler dışında.

* Sadece kızlarla değil erkeklerle de arkadaş olabilen kadınlar, erkeklere daha çekici geliyor. Böyle kadınlarla daha kolay ve iyi iletişim kurabiliyorlar.
Arkadaş olmam için insan olması yeterli. Cinsiyet farkı hiç gözetmedim.

* Çocuk taklidi yaparken itici olmamalı. Kadınların şirin olmak adına yaptıkları küçük çocuk taklitleri yerinde ve dozunda olmadığında erkeklerde ters tepki yaratabiliyor.
Ayy nefret ederim. Ama taklit yaparım, gittiğim hangi bölgeyse o bölgenin şivesini kaparım ve o şiveyle iletişim kurarım mesela.:)

* Kıskanç olmamalı. Sevgilisini sürekli sorgulayan ve takip eden kadınlar, kendilerine güvenmedikleri mesajını vererek çekiciliklerini kaybedebilirler.
Çaktırmadan izlemenin daha yararlı olacağını bilirim ama kıskançlık gösterileri çok gereksiz gerçekten.

* Erkeğin her şeyiyle ilgilenmemeli. Bazen annesinden daha ileriye geçerek, erkeğin her işiyle ilgilenen kadınlar, aradaki büyünün bozulmasına ve erkeğin kaçmasına neden oluyorlar.
Yani! Sonuçta bir çocukla beraber değilim!

* İç dünyasında huzurlu olabilmeli. Geçmişte yaşadığı psikolojik sorunları ve ailesel problemleri çözümleyememiş kadınların, erkeklerin gelecek planlarına girmeleri zorlaşıyor.
Evet, bu önemli. Çünkü işte burada biraz problem yaşadım ve can sıkıcı olduğumu anladım. 2 yıllık bir tedaviyle sanırım düzeldim. Ailemle değil, üniversite yıllarımın talihsiz bir döneme denk gelmesi gibi sancılarım vardı sadece.

* Kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Hiçbir işlerini bir erkeğin yardımı olmadan yapamayacağını düşünen kadınlar, erkeklerde önceleri bir koruma duygusu yaratsa da bir süre sonra bu duygu sıkılmaya dönüşüyor.
İki ayağım var sadece ama kendimi 4 ayaklı gibi hissediyorum desem? ...

Tüm bu yazdıklarım gerçektir!
Ve ben ideal kadınım sanırım.
Şimdi diyeceksiniz ki, ama sen yaşını başını aldın, o nedenle normal artık "ideal" olman!
:D :D :D

Eğer bu liste 20 yaşımdada önüme konsaydı, yanıtlarım aynı olurdu!
Ama özel hayatımda, yani beraberliğimde mutlu olmadım!
Sorun nerde?
Çözüm "ideal erkek" ya da "ideal kadın" olmakta değil, asgari müştereklerde birleşmeyi bilerek, vasat ama olgun, hoşgörülü, sevgi ve saygı dolu bir ilişki yaratmayı ve korumayı bilebilmekte!
Teşekkür ederim.

Zeynep' Alıntı:
Ne yazık korkunç bir sigara tiryakisiyim. Evimin dışında asla alkol almam.
Maşallah Zeynep, tek eksik ile ideal'e çok akın bir profil çizdiniz. Tebrik ederim.  ;)

Zeynep' Alıntı:
Eğer bu liste 20 yaşımdada önüme konsaydı, yanıtlarım aynı olurdu!
Sorun nerde?
Çözüm "ideal erkek" ya da "ideal kadın" olmakta değil, asgari müştereklerde birleşmeyi bilerek, vasat ama olgun, hoşgörülü, sevgi ve saygı dolu bir ilişki yaratmayı ve korumayı bilebilmekte!
Kesinlikle!  :)

Teşekkürler.

ideal kadın!!! ideal kadın ve ideal erkek dergilerini okuyup uygulamayan ve kendini ezdirmeyen zeki olandır. kutsal dişidir :dedikodu

Sorun nerde?
Teşekkür ederim.
    sevgili zeynep,bittim şu cümlelerine.başaramadığım hiçbirşey yok ancak neden özel hayatımda mutsuzum,çözüm kelimelerinde saklı.teşekkürler.. :)

lilaslmn' Alıntı:
Sorun nerde?
Teşekkür ederim.
    sevgili zeynep,bittim şu cümlelerine.başaramadığım hiçbirşey yok ancak neden özel hayatımda mutsuzum,çözüm kelimelerinde saklı.teşekkürler.. :)
Rica ederim... :-* :-*

Zynep' Alıntı:
lilaslmn' Alıntı:
Sorun nerde?
Teşekkür ederim.
Rica ederim... :-* :-*
gercektende bu yorum hosuma gitti.. Bende evlenmekten korkuom :D :D

beraberken mutlu olan bilen her çift ideal çifttir...
saygıyı gözlerinde gördüğüm herkes ideal çifttir birbiri için...

aslında bende hemcinslerimde bu özellikleri görmek isterim doğrusu..çünkü burda sayılanlar normalde her kadın ve hatta erkekte olması gereken özellikler gibi bence..

teşekkürler bülent...

Kadınlar genelde abartıyorlar herşeyi, erkekler o kadar değil gibi geliyor bana...

O bakımdan, buradaki ideal kadın tiplemesindeki önerilere katılıyorum :)

İdeal kadının özelliklerini öürendik ya ideal erkek nasıl olur dedim ve yanıtı işte bu yazıda.. :)

İdeal erkek nasıl olmalı?
İdeal erkeğim (Yaş 22)

1. Yakışıklı
2. Sempatik
3. Maddi durumu iyi
4. Beni ilgiyle dinleyecek.
5. Espri anlayışı gelişmiş
6. Gücü kuvveti yerinde
7. İyi giyinen
8. Her konuda zevk sahibi.
9. Şürpriz yapmayı seven
10. Romantik ve hayal gücü gelişmiş

İdeal erkeğim... gözden geçirilmiş liste (Yaş 32)

1. İyi görünümlü - tercihen kafasında saçı olan
2. Arabadan inerken kapıyı açan, yemeğe gittiğimizde sandalyemi tutan.
3. Pahalı bir restorana götürecek kadar parası olan
4. Konuşmaktan çok dinleyen
5. Fıkra anlattığımda katıla katıla gülen
6. Alışverişte paketlerimin hepsini zahmetsiz taşıyacak kadar gücü kuvveti yerinde
7. En az 1 kravata sahip
8. Yaptığım yemekleri beğenen
9. Doğumgünü ve yıldönümlerini unutmayan
10. Haftada en az 1 kez romantik olabilen

İdeal erkeğim... tekrar gözden geçirilmiş liste (Yaş 42)

1. Çok da çirkin değil - Tamam kel olabilir
2. Ben binmeden arabayı hareket ettirmeyen.
3. İşinde disiplinli - Fırsat oldukça akşam yemeğine götüren.
4. Beni dinlerken başını sallayan.
5. Anlattığım fıkraların can alıcı yerlerini hatırlayan
6. Evdeki eşyaların yerini değiştirmeme yardım edecek kadar gücü kuvveti yerinde
7. Göbeğini kamufle edecek şekilde kıyafet şeçen
8. Klozetin kapağını indirmeyi unutmayan
9. Çoğu hafta sonu traş olan

İdeal erkeğim... tekrar gözden geçirilmiş liste (Yaş 52)

1. Burun ve kulağının içindeki kıllar fazla uzun olmayan.
2. Topluluk içinde gaz çıkarmayan
3. Para isteme alışkanlığı edinmemiş
4. Ben birşey anlatırken uyuyakalmayan
5. Haftasonları poposunu koltuktan kaldıracak kadar gücü kuvveti yerinde
6. Ayağındaki 2 çorap aynı renk olan ve temiz giyinen
7. TV karşısında akşam yemeğinden hoşlanan
8. Adımı unutmayan
9. Bazen traş olan

İdeal erkeğim...tekrar gözden geçirilmiş liste (Yaş 62)

1. Küçük çocukları ürkütmeyen
2. Banyonun nerede olduğunu hatırlayan
3. Bakımı fazla masraflı olmayan
4. Mümkün olduğu kadar gürültüsüz horlayan.
5. Neye güldügünü birden unutmayan
6. Yardım almadan ayağa kalkabilecek kadar gücü kuvveti yerinde
7. Giyinen
8. Lapa yiyeceklerden hoşlanan
9. Dişlerini nereye koyduğunu unutmayan
10. En son ne zamandı, hatırlayan

İdeal erkeğim... son kez gözden geçirilmiş liste (Yaş 72)

1. Nefes Alan !!!
8)

su perisi' Alıntı:
İdeal erkeğim... son kez gözden geçirilmiş liste (Yaş 72)
1. Nefes Alan !!!
Şairin anlatmak istediği, konunun ana fikri;
Seçim yapmak için 72 yaşını beklemeyin genç kızlar!
Nefes alan birini bulun, yeter.  :)

Büyüklerin söylediği bir söz vardır.İdeal kadın ar damarı kırılmamış kadındır. :D

Geri