İçtiğimiz Suyu Biraz Daha Yakından Görmeye Ne Dersiniz?

Korsan' Alıntı:
Özlem' Alıntı:
resimde gördümde suyu içerken görmüyorum
sıkıyorsa göre göre içde o zaman görelim :P
İnan bana,daha kötülerini gördüm,içtim.
Bir ara anlatırım hehe

Anlatmanı bekleriz elbette... Konu konuyu açar, hatta askerlik anıları devreye girer, ki... bunları siz erkekler sanırım çok daha iyi anlatırsınız.

Bazen bir şişe suyu 3-5 arkadaş içeriz. An gelir aldığımız yiyeceği 3-4 kişi ısırarak yeriz. Görsekte değişmez bence.  :)

sessiz_lik25' Alıntı:
bir ara soluduğumuz havada neler var bir de onu paylaşalım da tam olsun. ;D

Araştırdım,soluduğumuz havada bir çok çevre kirliliginden dolayı kimyasal içerikli zararlı etken maddelerin dışında bu daha çok ilgimi çekti...
Buyrun bakalım soludugumuz havada kimilerini ölmüş bedenlerini soluyormuşuz... :-X

mezar2ir1.jpg

Ölülerimizi mezarlıklara defnederiz. Topraktaki mikroorganizmalar çürüyen cesetleri en küçük birimlerine kadar ayrıştırırlar. Cesetlerin yapısında en fazla yer işgâl eden proteinler bu sırada nihai olarak amonyağa kadar parçalanır. Amonyak ise gaz halinde buharlaşır. ve toprağın gözeneklerinden geçip havaya karışır. Bilhassa sıcak havalarda çok daha kolayca buharlaşıp çevreye yayılır. Amonyak esasen toksik (zehirli) bir maddedir. Çok fazla miktarda bir yerde birikirse oradaki canlıların büyümesini engeller ve hayati faaliyetlerine olumsuz yönde tesir eder. Meselâ, toprakta ve suda birikirse buralarda yaşayan binlerce tür canlının solunumunu yavaşlatmak ve hatta engellemek suretiyle onların ölümüne kadar varan sonuçlar doğurabilir. Yine buharlaşan amonyak, soluduğumuz havada belli bir düzeyin üzerine çıkarsa beynimize dahi tesir edip, beyin hücrelerinde enerji (ATP) sentezini azaltır. Bu da düşünme zayıflığına ve unutkanlıklara sebeb olur.

:-X
Ya biz ne yapalım,yemeyelim,içmeyelim,nefes almayalım....O zaman ölelim mi? de demeyecegiz,çünkü öldükden sonrada havaya,suya,topraga karışıyoruz.. :-X

Rica ederim,araştırmak benim işim..:)
Ölülerimizi ne güzel içimizde hissedecegiz... ;D
Yada soludugumuz havada farklı bir koku hissedersek,ölen akrabamızın ruhu geldi diyecegiz anlaşılan..:)

su perisi' Alıntı:
Rica ederim,araştırmak benim işim..:)
Ölülerimizi ne güzel içimizde hissedecegiz... ;D
Yada soludugumuz havada farklı bir koku hissedersek,ölen akrabamızın ruhu geldi diyecegiz anlaşılan..:)
Uğur Dündar'a rakip..  :) Teşekkürler.

Geri