Hz.Ömer'den insanlara nasihatlar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan senarist081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

senarist081

“On şey, on şeysiz düzelmez: Akıl, iffetsiz; fazîlet, ilimsiz; kurtuluş, korkusuz; sultan, adâletsiz; asâlet ve şeref, edepsiz; ferah, emniyetsiz; zenginlik, sehâvetsiz; fakirlik, kanaatsiz; yücelik, tevâzûsuz; cihâd, tevfiksiz iyileşip düzelmez.”

"Yüze karşı övmek, boğazlamak gibidir.”

“Bir kimsenin sorduğu sorudan onun akıl seviyesini anlarım.”

“İnandığınız gibi yaşamıyorsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.”

İnsanları düzeltebilmeniz için önce kendinizi ıslah etmeniz gerekir.”

“Sırrını gizleyen, kendine hâkim olur.”

“Kötü bir işin en gizli şâhidi vicdânımızdır.”

“Şiddet göstermeksizin kuvvetli, zayıflık belirtmeksizin yumuşak ol.”

Hayran  olduğum şahsiyet Hz. Ömer..
Teşekkür ediyorum Senarist bu anlamlı paylaşım için :)

bıldırcın' Alıntı:
Olsun Bülent damlaya damlaya göl olur  :) Deniz kadar olmasa da göl de güzeldir.Kenarında mangal falan yakarsın ;)
Doğru söylüyorsun.
Bardağın dolu tarafını gösterdiğin için teşekkürler.  ;)

Bülent' Alıntı:
bıldırcın' Alıntı:
Olsun Bülent damlaya damlaya göl olur  :) Deniz kadar olmasa da göl de güzeldir.Kenarında mangal falan yakarsın ;)
Doğru söylüyorsun.
Bardağın dolu tarafını gösterdiğin için teşekkürler.  ;)
Rica ederim arkadaşım inşallah hayatın boyuca dolu tarafından görürsün bardağı ;)

bıldırcın' Alıntı:
Bülent' Alıntı:
bıldırcın' Alıntı:
Bülent' Alıntı:
Bilen'lerin konuşması kadar güzel bir şey yok...
Mesela senin gibi ;)
Estağfurullah...
Bizim bildiklerimiz aslında denizde bir damla bile değil ne yazık ki.  :-\

Sevgili Bıldırcın,Bülent için sarfetmiş olduğun güzel düşüncelerine ben de katılıyorum..Yalnız şunu da belirtmekte fayda görüyorum,Bülent dahil olmak üzere her biriniz de bilgili,çağdaş,ileri görüşlü,mantıklı düşünüp hareket eden arkadaşlarsınız.. ;)

Sevgili Bıldırcın,Bülent için sarfetmiş olduğun güzel düşüncelerine ben de katılıyorum..Yalnız şunu da belirtmekte fayda görüyorum,Bülent dahil olmak üzere her biriniz de bilgili,çağdaş,ileri görüşlü,mantıklı düşünüp hareket eden arkadaşlarsınız..
:-[ :)Teşekkürler Senarist...

bıldırcın' Alıntı:
Sevgili Bıldırcın,Bülent için sarfetmiş olduğun güzel düşüncelerine ben de katılıyorum..Yalnız şunu da belirtmekte fayda görüyorum,Bülent dahil olmak üzere her biriniz de bilgili,çağdaş,ileri görüşlü,mantıklı düşünüp hareket eden arkadaşlarsınız..
:-[ :)Teşekkürler Senarist...

Ben teşekkür ederim,doğru olanı söyledim aslında  :)

Adalet,dürüstlük ve eşitlik ilkesiyle yoğrulmuş değerli şahsiyet.
Elbette düşünceleri böylesine erdemli olur.
Teşekkürler.

zaten Efendimiz(s.a.s.) adalet mülkün temelidir derler efenim.Hz. Ömer r.a da buna tam anlamıyla uymuştur vede 63 yaşında vefat etmiştir.Alimlerimiz bu konuda Hz. Ömer in (r.a.) sünneti seniyyeye tam anlamıyla uyduklarını söylerler.Bence çok ama çok haklılar.Allah ondan razı olsun

Geri