[HY] Gökyüzü çok bulutlandığı zamanlarda bile aslında güneş bir yerlerdedir…

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
Web
www.kendinigelistir.com
tamcozum.gif

http://www.kendinigelistir.com/gokyuzu-cok-bulutlandigi-zamanlarda-bile-aslinda-gunes-bir-yerlerdedir/

Soğuk bir kış sabahı sahilde bulunan küçük bir koydan bir balıkçı filosu denize açıldı. Öğleden sonra büyük bir fırtına koptu ve gece olduğunda balıkçı teknelerinden hiçbirisi limana dönememişti. Bütün gece boyunca eşler, anneler, çocuklar ve sevgililer ellerini oğuşturup, kaybolan sevdiklerini kurtarması için Tanrıya yakararak rüzgara açık kıyıda bir aşağı bir yukarı dolandılar. Bu berbat durumda, bir de kulübelerden birinde yangın çıktı. Erkekler olmadığı için yangını söndürüp kulübeyi kurtarmak mümkün olmadı.

gokyuzugunes.jpg

Ancak gün ışıdığında, herkesin sevinçle gördüğü gibi balıkçı teknelerinin tümü de sağlam olarak limana döndü.

Fakat, orada ümitsiz bir kişi varda. Bu kişi yangında evi kül olan adamın eşiydi.

Kocası karaya çıkarken çığlık çığlığa bağırıyordu,
“Aman Allah’ım, mahvolduk! Evimiz, içindeki herşeyle birlikte yangında kül oldu!”

Adam ise, kadını şaşırtan şu sözleri haykırdı,

” O yangına şükürler olsun! Yanan kulübemizin ışığı sayesinde bütün tekneler yolunu buldu ve sağsalim limana döndük. “

Çok arkadaş biliyorum bardağın boş tarafını gören… Hatta bunu görmeyi marifet sayıp ; ismine de “gerçekçilik” diyen… Hayata karşı tutunabileceğiniz yerlerin farkında olmakla, umut kırmayı birbirinden ayırmanız dileğiyle…

Yazan : Özgür ŞAHİN

Kendimizce ders almamız gereken güzel bir yazı olmuş,emeğine sağlık...
Zaman zaman yaşanan olumsuz haller o an farkedemediğimiz güzel olayları ardında gizleyebiliyor.
Sanırım bunu keşfedebilmek için yazıdada belirttiğin gibi bardağın dolu kısmını görmek gerekiyor.
Yaşadığımız hayat bizleri negatif ve depresif bir insan haline getirdiği için bazen güzellikleri ıskalayabiliyoruz.Bardağın dolu kısmını göremiyoruz belkide bunun sebebi ruhsal doyumsuzluklarımızdır.

Kocası karaya çıkarken çığlık çığlığa bağırıyordu,
“Aman Allah’ım, mahvolduk! Evimiz, içindeki herşeyle birlikte yangında kül oldu!”

Adam ise, kadını şaşırtan şu sözleri haykırdı,

” O yangına şükürler olsun! Yanan kulübemizin ışığı sayesinde bütün tekneler yolunu buldu ve sağsalim limana döndük. “
Kadin nereden bilsin canim o sayede kurtulduklarini:) Durumu ögrendikten sonraki yorumunu dinlemek lazim.

Bir seye üzüldügümde müdürüm de ayni seyi söyler hep: Gökyüzünde karabulutlar olsa da unutmaki günes her zaman o bulutlarin üstünde.

Tesekkürler Özgür.

Bide Pollyanna diye benle dalga geçerler ''Çok hayalcisin azıcık realist ol.'' pıfff gerçekçilikmiş... insanlar kötümserliğin adını gerçekçilik koydular.Hep en kötü ihtimali düşünerek hareket etmektense; en iyi ihtimal için risk almak, meydana gelen  olaylar karışında hemen kabuğune çekilip ağlamak yerine daha düzgün yollar çizmek ve dersler çıkarmak kimsenin aklına geliyor mu acaba?

Güzel yazı.Kafamdaki birkaç soru işaretine rağmen.

Zaman zaman korumayı başaramadığım şey,iyimserlik.
Herzaman koruyabilenlere ne mutlu.

Hayat bazen o kadar zor gelebiliiyor ki,ya da bizler zorlaştırıyoruz kim bilebilir;iyimserliği korumak mümkün olmuyor.
Bir de sanırım,damdan düşenin halinden ancak damdan düşen anlıyor.
Tuzu kuru olma durumu yani.

Belki şimdi bizler güneş herzaman biryerlededir diyebiliyoruz,fakat günlerin çarmıhında kan kaybederken insanın aklına gelecek mi acaba,güneş herzaman biryerlerdedir.

Yine de,rotamızın pozitif sular olması dileğiyle.

gerçekten güzeI bir yazı kIişe bir söz oIacak ama her şerde vardır bir hayır ;)

kız erkek ilişkileri  üzerine yazılan yazılaı nerde bulabilirz......psikolojiye  yeni merak salmış biri olarak  o kundan başlasam iyi olcakta..yardımlarınız için şimdiden çok  teşekkür ederim

engin67' Alıntı:
kız erkek ilişkileri  üzerine yazılan yazılaı nerde bulabilirz.

Böyle bir  yerimiz mevcut değil.  İnsan nedir, nasıl olunur, nasıl gelişir. Gelişim nedir, insan kendini kişisel olarak nasıl geliştirir gibi konularda çokça yazı bulunmaktadır. İnsan ilişkilerinden bahsediyorsanız (Kız erkek değil) bu saydıklarım size yeni bir bakış açısı kazanmanızda fayda sağlayacaktır.
Teşekkür ederim..

geldim:)) merhaba tüm yönetici ve üye arkadaşlara...
çoktandır siteyi ziyaret edemiyordum bugün maillerime baktıgımda site yöneticisi tarafından gelen mesajı gördüm ilginiz için çok teşekkürler düşünülmek çok güzel...
başarılarınızın deavmını dilerim...

Çok arkadaş biliyorum bardağın boş tarafını gören… Hatta bunu görmeyi marifet sayıp ; ismine de “gerçekçilik” diyen… Hayata karşı tutunabileceğiniz yerlerin farkında olmakla, umut kırmayı birbirinden ayırmanız dileğiyle…

Bardağın boş tarafını görüp kendini üzen...
bardağın tamamen dolu olmadığın sürece etrafa karamsar gözlerle bakmaya devam edeceğini söyleyen.. o kadar çok pessimist insan var ki!..

Halbuki bizim kötü zannettiğimiz bişey hayır çıkabiliyor bu paylaşımda da görüldüğü gibi..
şer görünen bişeyden hayır;hayır gibi görünenden şer çıkabilir..bunu biz bilemeyiz.. ancak yaşadıkça farkına varırız..

yani olmayanlara isyan etmek yerine,olanlarla yetinip şükrettmek daha akıllıca..
"Vardır Bunda da Bir Hayır" demek mantıklı...

ve  karamsarlığı gerçeklik diye görenler, böyle düşünseler..
aslında bunun daha "gerçek" olduğunu anlayacaklar...  ; )

güzel bir paylaşım teşekkürler.. =)

Bırakın gökyüzünün bulutlanmasını, lodoslar, karayeller bile esse...

Buz gibi soğuklar da olsa...

Güneş hep bir yerdedir. Isıtmaz bazen ama; ışığını her zaman verir...

O yüzden ben çok severim KIŞ GÜNEŞİ'ni...

Teşekkürler paylaşım için.

bu güzel paylaşım için teşekkür ediyorum  bazı anlar vardır ki olmusuz tarafından bakmaya mecbur bırakır olaylar bizi bu da öyle bi hikaye sanırım herşeyi dolu tarafından bakmak güzel ben pek göremesem de

Geri