Hurmanın Faydaları

• Konbuyu başlatan roze
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde roze tarafından oluşturulan Hurmanın Faydaları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,090 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Hurmanın Faydaları
Konbuyu başlatan roze
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
R

roze

Küçük meyvenin büyük mucizeleri
• Bedeni ve zihni gençleştiriyor.
• Vücudun ihtiyarlamasına engel oluyor.
• Kansere karşı koruyor.
• Damar sertliği ve kolestrole karşı koruyucu, şişmanlama tehlikesine yol açmıyor.
• Böbrek iltihabına ve kumlarına iyi geliyor.
• Saf hurma cildi besliyor, hamilelik ve güneş lekelerini yok ediyor, vücuttaki yara ve iltihaplara hurma, hakiki zeytinyağı ile krem kıvamına getirilip sürüldüğünde fayda sağlıyor.
• Şeker oranını ayarlayan tek meyvedir.
• İçerdiği demir sayesinde, Anemi hastalığını kaldırdığı tıbben ispatlanmıştır.
• Hurma çekirdeğinden öğütülmüş bir fincan kahve zihin açıcı, dinlendirici, asabilik-sinir bozukluğu ve üzerindeki strese iyi geliyor. Sinir vitamini diye adlandırılan B6, stresli ve gergin yaşantısı olanlara sabah, öğle ve akşam saatlerinde üçer adet hurma yemesi son zamanlarda tıp adamlarınca tavsiye edilmekte.
• B1, B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından dolayı karaciğeri kuvvetlendiriyor

A

ayrisim

Kullanıcı
17 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
peygamberimiz"hurma yiyen kadının cocuğu akıllı ve uslu olur"buyurmustur.ayrıca hurma yemek doğum sancısını en aza indiriyomus :)

Z

zamansizyagmur01

Kullanıcı
14 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
adana
çok faydalıymış pek bilgim yoktu,ramazan ayında çok sağlıklıyım o zaman :)

K

Kristal

Faydalı olduğunu biliyordum ama bu kadarını beklemezdim.
Teşekkürler Gül. :)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Envai çeşit bitki ve meyveyi tanıtma nezaketini bize gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Keşke bir sağlık kabini kursaydık.Ne bilim bir 2 de hemşire yada uzman bulundururduk iyi olurdu aslında.
Sade hurmayla beslenmek yetiyormuş zaten..
Başka besine gerek yokmuş gibi valla.
Neyse teşekkür etmişmiydim ?
Etmişim etmişim.

I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Paylaşım için teşekurler

Çok severim hurmayı.

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
• Hurma çekirdeğinden öğütülmüş bir fincan kahve zihin açıcı, dinlendirici, asabilik-sinir bozukluğu ve üzerindeki strese iyi geliyor. Sinir vitamini diye adlandırılan B6, stresli ve gergin yaşantısı olanlara sabah, öğle ve akşam saatlerinde üçer adet hurma yemesi son zamanlarda tıp adamlarınca tavsiye edilmekte.

Deneyecem hafızaya iyi geliyormuş:)
Teşekkürler :)

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
bende çok severim hurmayı..faydalı şeyler yemek daha iyi.  :)
Teşekkürler.