Hiç düşündünüz mü ? Anlaşan, anlaştıran insan mısınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan z.sav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

z.sav

Kullanıcı
Web
bankacýyýzbiz.com
sultanayycj3.jpg

Size bir soru :   Evde ve sokakta kendi görüşümüzü kabul ettirmek için olanca ısrarımızla direniyor muyuz? Yoksa, bizim görüşümüzün kabul görmediği yerlerde yine de bir anlaşma yolu arıyor, bir uyumlu insan örneği verme gereğine inanıyor muyuz? Yani eninde sonunda anlaşan-anlaştıran insan olmayı tercih ediyor muyuz? Böyle bir uyum ölçümüz var mı bizim ?

Bence, anlaşmazlıklara maruz kaldığımız yerlerde inanmış insanlara mahsus uyum ölçümüz vardır bizim olgun kişi , anlaşmazlığa düştüğü yerde, dayatmayla, inatla iş yapmaz. fanatiklik ve körükörüne inat bir kişi vasfı değildir.

z.sav' Alıntı:
Bence, anlaşmazlıklara maruz kaldığımız yerlerde inanmış insanlara mahsus uyum ölçümüz vardır bizim olgun kişi , anlaşmazlığa düştüğü yerde, dayatmayla, inatla iş yapmaz. fanatiklik ve körükörüne inat bir kişi vasfı değildir.

kendisi anlaşan, başkalarını da anlaştıran adam, demektir. İnanmış insanın vazgeçilmez uyum özelliği ve güzelliğidir bu anlaşma ve anlaştırma vasfı..

ben kimle tartısmaya girdime baglı karsımdaki gercekten haklıysa ısrar etmem anlasırım. yog kasıtlı gıcıklıma bi tartısmaya girildiyse ya ortamdan uzaklasırım yada ısrarlı bi şekilde savunurum fikrimi... genel olarak anlaşmaya vARIRIM:)

efsane_18' Alıntı:
ben kimle tartısmaya girdime baglı karsımdaki gercekten haklıysa ısrar etmem anlasırım. yog kasıtlı gıcıklıma bi tartısmaya girildiyse ya ortamdan uzaklasırım yada ısrarlı bi şekilde savunurum fikrimi... genel olarak anlaşmaya vARIRIM:)

Hehe aynısını yazacaktım demin ama cümleleri toparlayamadım, vazgeçtim. Ben de aynen senin gibi düşünüyorum.

Farkındalığım arttıkça ve bilinçli bir şekilde kararlarımı almaya başladığımdan beri hatta Kişisel Gelişim kitaplarını hatim ettikten sonra....
Hatta ve hatta iyi bir gözlemci olduktan sonra anladım ki;
Ben sorunun içinde bulunan cevabım:Anlaşan ve anlaştıran.
Çünkü hiç bir zaman karşımızdakini değiştiremeyiz hayat bana bunu öğretti.Ancak kendi tavırlarımızı davranışlarımıza yansıttığımızda karşımızda ki bizi daha iyi anlıyor ve o da davranış hatta düşüncelerini değiştiriyor. :)

Çünkü hiç bir zaman karşımızdakini değiştiremeyiz

Bu da yaklaşıma bağlı diye düşünüyorum. Asabi, inat tavırla yaklaştığında, daya yapıcı bir şekilde anlattığında düşüncelerini kesinlikle değişebiliyor insanlar. "Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır." Bu cümleye her zaman inanmışımdır. Test edildi, onaylandı:))

Herşeyden önce bir konuşma ortamında bilmediğim bir konu söz konusu ise konuşmam.Bu birinci ilkemdir.
Yok konu hakkında bilgim varsa görüşlerimi söylerim fakat dayatmam ve dayatmanın veya ısrarın bir faydası olmayacağına inanırım.
Sonuçta görüşlerimizi kabul ettirme gibi bir zorunluluğumuz yok.Burada önemli olan bence kişinin konuştuğu şeyin ne olduğundan emin olmasıdır.Bir söz vardır:
Nereye gideceğini bilen adama dünya kenara çekilir yol verir.

Eğer biz ne konuştuğumuzu gerçekten biliyorsak ve karşıdaki de bizi anlıyacak seviyede ve olgunluktaysa bir dayatma ya da ısrar yerine güzel bir paylaşım olur :)

Burada en önemli noktalardan birisi de karşıdaki kişinin nitelikleri,seviyesidir.
Karşıdakine bizim bildiğimiz kadarını değil onun anlayabileceği kadarını söylemeliyiz.
Bazı şeylere taaussupla bağlanmış(at gözlükleri,körü körüne) insanlarla da pek tartışmaya girilmemesi taraftarıyım. :)

Genelde karşımdakine düşüncelerimi dayatmaya çalışmam. Ben söylerim o anlarsa anlar, anlamazsa kendi bileceği iş. Onun fikirlerini de dinlerim, sonra da bunun kendi düşüncesi olduğunu benim böyle düşünmediğimi söylerim. Sürekli her konuda anlaşmak zorunda değiliz. Öyle olursa sıkılırım çunki. Misal herkes fenerli olsa hiç zevk almazdım şahsen.

"başkalarına kendi düşüncelerimizi kabul ettirme" düşüncesinden hiç hoşlanmıyorum.
Ve bilmediğim konular hakkında dinlemek, daha sonrada araştırmak tercihimdir.
Fikir ayrılıkları arada iyidir diye düşünüyorum, arada beyin jimnastiği yapmış oluruz.
Bazen babam yapar, kendi düşüncesinin doğruluğuna inanıyorsa, kabul ettirmek ister, bizde kardeşimle konu uzamasın diye " olabilir" deriz ama ... :D ne yapalım bazen idare etmek gerek insanları  :)

Daha öncede paylaşmıştım:
Hikmeti ehli olmayana vermeyin,hikmete zülmetmiş olursunuz.Ehli olandan da esirgemeyin;ehline zülmetmiş olursunuz.
                                                Hz. Mevlana (Fih-i Mafih kitabından alıntı.)

Bence bu söz burada da bize ışık tutuyor.
Karşıdaki kişi ehil biriyse,hikmetinizi,bilginizi paylaşmanızda,tartışmanızda,fikir alışverişinde bulunmanızda fayda vardır.Elbet bir senteze varılır.
Karşıdaki ehil kişi değilse,hiç zaman kaybetmeyin,yolunuza devam edin derim.

Hiç düşündünüz mü ? Anlaşan, anlaştıran insan mısınız?

Valla ne tür bir insanım bende karar veremedim daha.
Genelde yıkarak yaparım, ama herkes yıktıgımda kalır yaptıklarıla ilgilenmez.
Düşünüyorum düşünüyorum,içerisinden çıkamıyorum.

Önyargılarım o denli yoktur,her fikrede kendi fikrimmiş gibi samimi yaklaşırım,dinlerim anlarım anlatırım problem yaşamam bu konuda.
Ama bana dikte edilirse,tabiri caiz ise pim'im çekilir.
İşte ondan sonrada beni elinde tutmak cesaret ister, ne duvar dinlerim ne sur,karşımda ne güçlü  kalır nede mağrur.

O durumda ne birilerini anlaşırım,ne de birilerini anlaştırırım.
Bir anlamı yoktur çünkü.Anlaşmanın, anlaştırmanın vs vs hatta insanlık bile anlamını yitirir ya dahada ileri gideyim bari.

Teşekkürler iyi konu,bende gayet samimi  yazdım işte  :d

Korsan çok samimi bir şekilde yazmışsın .Bende dikte ettirildiğinde senin gibi tepkiler veriyordum.Senin yazdığın bir çok şeyi bende yaptım ve şimdi daha sakin ve dingin yapıyorum bende çevremdeki insanlarda daha az zararla atlatıyoruz.Eskiden yıkıp geçtiğimde 8 şiddetinde deprem etkisi yaratıyordu .Şimdi çözüm bulmama yardım ediyor .

Mustang' Alıntı:
Korsan çok samimi bir şekilde yazmışsın .Bende dikte ettirildiğinde senin gibi tepkiler veriyordum.Senin yazdığın bir çok şeyi bende yaptım ve şimdi daha sakin ve dingin yapıyorum bende çevremdeki insanlarda daha az zararla atlatıyoruz.Eskiden yıkıp geçtiğimde 8 şiddetinde deprem etkisi yaratıyordu .Şimdi çözüm bulmama yardım ediyor .

Bilmiyorum valla, mustang.

Ben şimdide aynıyım,dikteye,hegamonyaya,tadından fazla hiyerarşiye,empozeye, dayanamam.
Önceleride böyleydim şimdide böyle, ilk okul 4 ten beri bende durum bu, bir yerden sonra çözüm yıkmaktır.
Hani depremden örnek vermişsin ya.
Deprem sonrası aşırı hasarlı binalar yıkılır.Bende yıkarım bu kadar basit,hiç bir moloz bırakmam eski yapıya dair, yeniden daha sağlam bir bina dikerim.

Olay bu vesselam.
Teşekkür ederim.

Zaman insanın yaşı ilerledikçe daha olgunlaşıyor ve deneyimleri gereksiz yere güç sarfetmedende bırakmayı öğreniyor .Ben artık gücümü yıkmak yerine kendimi iyi tutmak için kullanıyorum gereksiz işlerle uğraşmıyorum .Bu yüzden sakin ve huzurluyum.

Mustang' Alıntı:
Zaman insanın yaşı ilerledikçe daha olgunlaşıyor ve deneyimleri gereksiz yere güç sarfetmedende bırakmayı öğreniyor .Ben artık gücümü yıkmak yerine kendimi iyi tutmak için kullanıyorum gereksiz işlerle uğraşmıyorum .Bu yüzden sakin ve huzurluyum.

Ay onu bide ben başarabilsem ya, o konudaki yeteneksizliğim oscar alır valla.
Takmadan takılmadan edemiyorum işte.
Yuh bana valla.

Geri