Hey Gidi Koca Dünya..

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan Hey Gidi Koca Dünya.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,997 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Hey Gidi Koca Dünya..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan M
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Hey gidi koca dünya.

Ne Kârun'a kaldın. Ne Vehbi Koç'a, Ne de Sakıp Sabancı'ya...
Neyi bölüşemez insanlar. Kim ağzında lokma varken yumruk atar boğazına?

Yaz olur, kışın modasından bahsedilir. Kış olur, yazın modasından bahsedilir. Her mevsime özel olarak kıyafetler diktirilir.
Şu var ki; kefenin modası hiç değişmez. Ayakları dışarıda bırakan veya sadece belden aşağısı sarılı olan kefen modeli çıkmadı. Hep aynı kaldı beyaz rengiyle. Cepli modeli bile yok.

Neyi paylaşamazsın insanoğlu!

Nedir seni bu kadar kindar, asi, adi, zalim, yapmaya tetikleyen?
Neden önündeki tabağın seni doyuracağını bildiğin halde yanındakinin kaşığına göz dikersin?
Utanılacak yüzlerce şey yaptıktan sonra nasıl olur da hala "biz insanız" diyebilenler çıkıyor.

Hayatın neresinden baktığımızı bilmiyoruz. At gözlüklerimiz ceplerimizden hiç ayrılmaz.
Özellikle yanlış anlamaya meyilliyiz. Bir şey anlatırken bile cümle ortasında "işin kötü tarafı.."diye devam ederiz. "İşin iyi tarafı" kolay kolay yerleşmez cümlelerimizin arasına...

Sanki doğuştan yorgun gibiyiz. İşimize gelmeyen hiçbir durumda kılımız bile kıpırdamaz. Her adımda fayda göreceğiz diye adım atanlardanız.
Eskiden, bir ustanın yanına gönderilen çırak, meslek öğreninceye kadar para kazanamazdı. Yıllarca yerleri süpürür, anahtar taşır, fırçalanır ve dayak yerdi.
Şimdilerde tam tersidir.
Hiçbir işten anlamayan biri bile kapıdan içeri girdiğinde henüz ne iş yapacağını, o iş yerine ne faydası olacağını bilmeden maaş anlaşmasına oturuyor.
Bu konular bazen içinden çıkılmaz haller alıyor. Ve insan, kendisinin en büyük düşmanı her zaman.

Bazen ağırlaşır cümlelerim, kâğıda taşımaya gücüm yetmez.
Bazen de öyle hafifler ki; ağaçlar kalem, yollar kâğıt, yağmurlar mürekkep olsa bitmez.

-Alıntı-

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Muhteşem bir yazıydı.
Yaptıgımız her şeyin farkında olmak dileğiyle..

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Bunca hırs bunca ihtirastan sonra kaçışı yok ...Oysa kimler geldi kimler geçti...
Kimseye kalmadı DÜNYA.! Kalmayacakta...
Herşey yaşanası güzellikler içinse eğer içinse...Biraz hoşgörü, biraz sevgi ile donatalım gönülleri...
Öfke ve kinden arınıp bilgi ile aydınlatalım yolumuzu.

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
Hayat : rahat bir ölüm yolculuğu geçirme gayretinden ibarettir..
Hatırlatasım geldi..tam onikiden.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Büyük bir garet içerisinde rahat bir yaşam sürmeye çalışırken ..
  Adım adım yalaşıyoruz ecele öyle mi ?

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
Öyle ablam :) Ama bu üzücü değil ,üzücü olan bunu bilmeyenlerin bilenlerden çok olması.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Öyle bir dünyaki dönüp duruyor...
Ne yaparsan yap iş olacağına varıyor...Kaçamıyorsun sorunlardan kurtuluş yok...
Anı yaşamaya çalışırken  güzel yaşamanın yollarını aramakla tükenen bir ömür.!

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Büyük bir garet içerisinde rahat bir yaşam sürmeye çalışırken ..
  Adım adım yalaşıyoruz ecele öyle mi ?
..Ve öyle ki her nefesi ölmek için alıyoruz