herşeye rahmen hayat güzeldir

  • Konbuyu başlatan okyanusya
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde okyanusya tarafından oluşturulan herşeye rahmen hayat güzeldir başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,161 kez görüntülenmiş, 29 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı herşeye rahmen hayat güzeldir
Konbuyu başlatan okyanusya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
O

okyanusya

Kullanıcı
3 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
hayat nedir?

hayat skor tabelası tutmak değildir.
Kaç arkadaşınız olduğu ya da kaçının sizi arkadaş kabul ettiği değildir.
Hafta sonu için planlarınızın olması değildir. Hafta sonunda yalnız olmanız da değildir.
Şu sıralar sevgiliniz olması değildir. Geçmişte sevgiliniz olması değildir.
Geçmişte kaç sevgiliniz olduğu değildir. Bugüne kadar hiç sevgilinizin olmaması da değildir.
Sizi kimin öptüğü değildir.
Aileniz ya da onların serveti değildir.
Hangi okula gittiğiniz değildir.
Ne kadar güzel ya da ne kadar çirkin olduğunuz değildir. Giydikleriniz, ayakkabılarınız değildir.
Ne çeşit müzik dinlediğiniz değildir.
Okul notlarınız değildir. Ne kadar akıllı olduğunuz değildir. Herkesin size verdiği akıl notu hiç değildir.
Hayat standart testlerinin belirlediği kişiliğiniz de değildir.
Hayat bir kağıda dökülmüş hayat hikayeniz ve bu hayat hikayesini kimin kabul ettiği de değildir.

Ama hayat; kimi sevdiğiniz, kimi incittiğinizdir. Kimi mutlu, kimi mutsuz ettiğinizdir.
Sizin olanları koruyabilme ya da mahvedebilmenizdir. Dostluklarınızdır.
Neyi söylediğiniz ve neyi kastettiğinizdir. Hangi önemli hüküm ve kararları verdiğiniz ve de niçin verdiğinizdir.
İçinizde sevgiyi taşımak, büyütmek ve dağıtmaktır.

Ama en önemlisi, yalnız başınıza asla gerçekleştiremeyeceğiniz bir şeyi yapmak, hayatınızı, başka insanların kalbine dokundurabilmektir.
Başkalarının kalplerini etkileyecek yolu ancak siz seçersiniz. ve hayat bu seçimlerdir zaten.
Hayat silgi kullanmadan resim çizme sanatıdır. ve insanlar böyle büyürler.

unutmayın; yaşama kendimizden ne katarsak, yaşamdan onu alırız...
 
 
M

mybest__

Kullanıcı
16 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bos yere hayatin zorluklarindan hayiflanmayin. Bu dunyada ki en onemli ogretmenimiz hayattir. Bize kim oldugumuzu, nasil yasayacagimizi ogreten hayatin kendisidir. 

Su anda hayatin neresindesiniz? En kolay yerinde mi, en zor yerinde misiniz? Sizi bilemiyorum ama ben yine zor bir noktadayim. Eskiden olsa uzulurdum. "Hep beni buluyor bu terslikler, ne zaman her sey yolunda gidecek, biktim artik" derdim. Ama zaman ve yasam tecrubesi oyle bir sey ki insani farkinda olmadan egitiyor. Bir bakiyorsun, yasama bakis acin degismis. Iste ben simdi bu noktadayim. Hayatin beni egittiginin farkindayim. O yuzden su aralar yasayacagim gucluklerden korkmuyorum.

Yasadigim cok zor sureclerin ardindan yaklasIk bir yildir hayatimda her sey yolunda gidiyordu. Sorunlar yok denecek kadar azdi. Yani kafam rahatti. Cektigim sIkintilarin bir kismini iyice unutmustum. Bu arada unuttugum bir sey daha vardi. Hayatin ayni cizgide gitmedigi. Gerci bilmedigim bir durum degildi. Sadece uzun suren zor donemin ardindan rahatlamis olmak iyi gelmis, bu gercegi bana unutturmustu.

Her nedense benim hayatimdaki guc zamanlar, rahat zamanlarimdan fazla oldu. Galiba benim yasam sinavlarim biraz zor. Ben hayatin bir cok sinavla dolu olduguna inananlardanim. Kimi hayatlar kolay kimi hayatlar zor sinavlarla doludur. Ve suna inanirim. Guc sinavlarla bas edip, ustesinden gelenlerin ruhu daha iyi olgunlasir. Ben de bu gruba girenlerdenim. Ust uste yasadigim guclukler beni erken olgunlastirdi. Su anda bulundugum noktada, yasama bambaska bir gozle bakiyorum. Biliyorum ki surekli mutlu olmak ya da surekli mutsuz olmak mumkun degil.

Hayatin tek duze oldugunu dusunsenize. Keyifli olur muydu dersiniz? Asla olmazdi. Surekli mutlu yasadiginizi dusunun. Bir sure sonra sIkilmaz miydiniz? DegisIklik aramaz miydiniz? Mutsuzlugu bilmeseydik, mutlulugun degerini nasil anlardik ki? Veya tam tersini dusunun. Devamli mutsuz oldugunuzu. O zaman yasama sIkica sarilabilir miydiniz? Icinizde, yakinda bir seylerin degisebilecegi umudu olmasaydi yasamaya devam edebilir miydiniz? Edemezdiniz.

Bence hayati yasanir ve degerli kilan, inis ve cikislaridir. Inisi yasamadan, cikisin kiymetini bilemeyiz. Uzun sure ayni cizgide devam eden hayat bile sIkicidir. Icinde heyecan olamadan, kaybetmenin korkusu, kazanmanin sevinci olmadan yasanan hayat keyif vermez. Surekli kazanarak yasarsaniz, kazandiginizin degerini bilemezsiniz. Ancak kazandiginizi kaybettiginizde onun ne kadar degerli oldugunu ogrenirsiniz.
Mesela, asIk olursunuz, deliler gibi seversiniz, size gore her sey yolunda giderken bir bakarsiniz sevdiginiz elinizden gitmis. Iliski bitmis, onu kaybetmissiniz. Gitme nedeni de zamaninda ona gereken degeri vermemis olmaniz, onu tam anlayamamis olmaniz. Simdi farkina varirsiniz aslinda onun sizin icin ne kadar degerli oldugunu ama is isten gecmistir. Sevdiginizi kaybetmissinizdir. Yani once kazanmis, sonra kaybetmissinizdir. Burada onemli olan yasadiginizdan ders alabilmektir. O dersi almissaniz eger, ruhunuz bir parca daha olgunlasacaktir.

Gelelim hayatin parasal boyutuna. Iste orda is biraz degisiyor. Gerci akillica yapilan secimler sonucunda para kazanmak mumkun ama bazi insanlar yasam sartlari nedeniyle hep darlik icinde olurlar. Bazilari da yine onceden olusan sartlar geregi hep bolluk icinde olurlar. Yani bu konuda hayat insanlara farkli davranir. Ama elinizde olan tum paranizi kaybetme yada hic paraniz yokken paraya kavusma ihtimali hep vardir. Bu da hayati tek duze olmaktan kurtarir. Para konusunda da kaybetmenin korkusunu, kazanmanin sevincini her an yasayabilirsiniz.

Anlatmaya calistigim sey, hayatin surekli degisken olmasi. Bu durumun da hayati yasanilir kilmasi. Onun inis ve cikislarinin surekli yasanacak olmasi. O nedenle su anda bulundugum zor noktadan cok korkuyor degilim. Yine uzulmeye basladim, canim cok sIkiliyor, hatta sagligim bile bozuluyor ama ben bunlara o kadar alistim ki. Sanki hayatimin olmazsa olmazlari gibi geliyor bana.

Yazimin basinda belirttigim gibi eskiden olsa yine hayiflanir, kendi kendime soylenirdim. "Niye benim basima geliyor bunlar, hep mi kendini bilmezler beni bulur, canimi yakar?" diye.
"Iyilik yaptigim insanlardan kotuluk gormek benim kaderim mi?" derdim. Oysa simdi biliyorum ki bunlar benim ruhumu olgunlastiran sinavlarim. Yasamam gereken gucluklerim. Yoksa nasil anlayacagim mutlu ve rahat oldugum sureclerin degerini? Ya da ben rahat ve huzur icindeyken, nasil tahmin edecegim zorluklar icinde yasayan insanlarin ne durumda oldugunu? Sonra su gercegi de ogrendim. Iyilik yaptigimiz insanlardan kotuluk gormemizin dogal oldugunu. Iyiligi hazmedemeyen insanlarin, ona bu yardimi yapan kisiyi kiskandigini, onun yaninda kendini kucuk gordugunu ve karsiliginda kotuluk yapabildigini. Fakat ben iyilik yapmaya devam ediyorum. Cunku iyiligi insanlar icin degil, hayat icin yapiyorum. Biliyorum ki yaptigim her iyilik bana hayat tarafindan farkli bir ortamda geri dondurulecektir.
Simdilerde basim darda. Duzenimi hatta hayatimin akisini bir kez daha degistirecegim belki de. Ama olsun ben nasil olsa hayata yeniden baslamaya alisigim. Kac kez sifirdan basladim. Mucadele ettim. Calistim, cabaladim ve yeniden en ustlere ciktim. Hayat bu bazen cok kolay bazen cok zor. Yine beni biraz hirpalayacak, canimi acitacak, moralimi bozacak fakat asla umudumu yok etmeyecek. Cunku hayat icimizden umudumuzu alirsa iste o zaman yasayamayiz.

Hayata tesekkur ediyorum beni egittigi icin. Farkinda olmami sagladigi icin. Yasattigi guzellikler ve zorluklarla beni mutlu ettigi icin. Her yasattigi guclugun yaninda bir kolaylik verdigi icin. Her olumsuz deneyimden, olumlu yani bulup cikarmayi ogrettigi icin. Yalniz kendim icin degil baskalari icin de yasamam gerektigini anlamami sagladigi icin. Yasamak da bu degil mi zaten?

Tum gucluklerine ragmen yasamak, nefes almak, hayati iliklerinizde hissetmek cok guzel. 


Alinti

 
M

mybest__

Kullanıcı
16 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
sana teşekkürler safari sağoll
 
kemal_zengin

kemal_zengin

Kullanıcı
7 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
Malatya
Hayat nedir, ne değildir!
Hayat skor tabelası tutmak değildir.
Kaç arkadaşınız olduğu ya da kaçının sizi arkadaş
kabul ettiği değildir.
Hafta sonu için planlarınızın olması değildir.
Hafta sonunda yalnız olmanız da değildir.
Şu sıralar sevgiliniz olması değildir.
Geçmişte sevgiliniz olması değildir.
Geçmişte kaç sevgiliniz olduğu değildir.
Bugüne kadar hiç sevgilinizin olmaması da değildir.

Sizi kimin öptüğü değildir.
Aileniz ya da onların serveti değildir.
Hangi okula gittiğiniz değildir.
Ne kadar güzel ya da ne kadar çirkin olduğunuz
değildir.
Giydikleriniz, ayakkabılarınız değildir.
Ne çeşit müzik dinlediğiniz değildir.
Okul notlarınız değildir.
Ne kadar akıllı olduğunuz değildir.
Herkesin size verdiği akıl notu hiç değildir.
Hayat standart testlerinin belirlediği kişiliğiniz de
değildir.
Hayat bir kağıda dökülmüş hayat hikayeniz ve bu hayat
hikayesini kimin kabul ettiği de değildir.

AMA HAYAT:

Kimi sevdiğiniz, kimi incittiğinizdir.
Kimi mutlu, kimi mutsuz ettiğinizdir.
Sizin olanları koruyabilme ya da mahvedebilmenizdir.
Dostluklarınızdır.
Neyi söylediğiniz ve neyi kastettiğinizdir.
Hangi önemli hüküm ve kararları verdiğiniz ve de niçin
verdiğinizdir.
Içinizde sevgiyi taşımak, büyütmek ve dağıtmaktır.

Ama en önemlisi, yalnız başınıza asla
gerçekleştiremeyeceğiniz bir şeyi yapmak, hayatınızı,
başka insanların kalbine dokundurabilmektir.

Başkalarının kalplerini etkileyecek yolu ancak siz
seçersiniz.
Ve hayat bu seçimlerdir zaten.

Hayat silgi kullanmadan resim çizme sanatıdır. Ve
insanlar böyle büyürler.

 
R

roze

Çoooooook güzell."Hayat silgi kullanmadan resim çizme sanatıdır. Ve
insanlar böyle büyürler." Buna bayıldım. Paylaşımın için tşkler Kemal ;)

 
T

turna233

Kullanıcı
17 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
adana
ma en önemlisi, yalnız başınıza asla
gerçekleştiremeyeceğiniz bir şeyi yapmak, hayatınızı,
başka insanların kalbine dokundurabilmektir.
Teşekkürler kemal.
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Hayat iyi veya kötü tamamlamak zorunda oldugumuz bir mücadele gibi bir şey.
Galip gelme olasılıgının sıfır oldugu bir mücadele hemde.

Hayat hayat hayat bazen katlanılması zor bir olgu bazende tam tersi ortada bir durum işte .
 
U

uğur_böceği

Kullanıcı
16 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul

>> >
>>Seni kac kisinin aradigi,kiminle ciktigin,
>>cikiyor oldugun veya cikacagin demek de degildir.
>>Kimi optugun,hangi sporu yaptigin,
>>kimlerin seni sevdigi de degildir.
>>Hayat, ayakkabilarin,sacin,derinin rengi de degildir.
>>Nerede yasadigin veya hangi okula gittigin de degildir.
>>Aslinda hayat; notlar,para,giysiler,
>>girmeyi basardigin ya da basaramadigin okullar da degildir.
>>
>>Hayat;
>>
>>Kimi sevdigin ve kimi incittigindir.
>>Kendin icin neler hissettigindir.
>>Guven ,mutluluk,sefkattir.
>>Arkadaslarina destek olmak ve nefretin yerine
>>sevgiyi koymaktir.
>>Hayat;
>>Kiskancligi yenmek,onemsemeyi ogrenmek ve
>>guven gelistirmektir.
>>Ne dedigin ve ne demek istedigindir.
>>İnsanlarin sahip olduklarini degil,
>>kendilerini oldugu gibi gormektir.
>>Her seyden onemlisi hayati,
>>baskalarinin hayatini olumlu yonde etkilemek icin
>>kullanmayi secmektir.
>>
>>İste hayat bu secimden ibarettir.
>>
>>İnsanlarin en acizi dost edinemeyen,
>>ondan daha acizi ise dost kaybedendir.
>>
>>Charles Eguone
>>
>>
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Ama en önemlisi, yalnız başınıza asla
gerçekleştiremeyeceğiniz bir şeyi yapmak, hayatınızı,
başka insanların kalbine dokundurabilmektir.


hayat tüm yazdıklarımız ve uygulayabildiklerimiz/farkına vardıklarımız ve hissetttiklerimizdir.
teşekkürler paylaşım için :)
 
S

sterious

Kullanıcı
28 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
çok güzel ve çok doğru bir yazı teşekkürler
 
Üst