Her zaman bir çözüm vardır

  • Konbuyu başlatan ummuhan1977
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde ummuhan1977 tarafından oluşturulan Her zaman bir çözüm vardır başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,776 kez görüntülenmiş, 38 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Her zaman bir çözüm vardır
Konbuyu başlatan ummuhan1977
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
Sorunlar düğüm olup boğazınıza kadar düğümlenip sizi idam sehpasına kadar getirmişse ve artık çözüm olarak elinizdekiler sıfırı tüketmişse ve siz artık her şey bitti buraya kadardı dediğinizde şunu unutmayın; acele karar vermektesiniz! Gecenin en karanlık olduğu an güne en çok yaklaştığı andır! Ve her zaman bir çözüm yolu vardır.

Durumunuz ne kadar kötü olursa olsun hayat her zaman size ait bir mucizeye gebedir. Doğum sancıları gelmeye başladığında sona yaklaşmıştır ve siz acılar içinde son deminizi yaşarken o da acılarının son demindedir yani size bir mucize doğurmuştur. Siz farkında değilsiniz belki ama sizin için çalışan birçokları vardır.

Bazen başarı son demini bekler sizin son kozu da kullanmanızı ister. Çabuk pes ederseniz onu göremezsiniz. Sabır her zaman güzel bir ilaç olmuştur. Tadı acı fakat sonucu güzel bir ilaçtır. Toprağın oluşması için insan yılı için yüzyılların hatta asırların geçmesi gerekir. Fakat kayalar da yıllara meydan okuyamaz ve dağılır. İşte sabrın meyvesi toprak böylece oluşur. Çözüm de öyle. Bazen size naz yapar ve sizi biraz oyalamak ister. Onu bulmak sizi birazcık yoracak birazcık sabır göstermenizi isteyecek ve sonunda kendini size altın tepsiyle sunacaktır.

Hayatta başarılı olanlar sabretmesini iyi bilenlerdir. Diktiği ağacın meyvesini yemek için insanın birkaç yıl beklemesi gerekir. Çözüm yolu bulabilmek için de biraz düşünebilmesi…

Beyin hala keşfedilememiş hazinedir… Onu derinlere gömüp yok etmek de kazıp ortaya çıkarmak da bizim elimizde…İnsanoğlu genelde gömmeyi sever. Tembelliği tercih eder. Fakat kolay yolu seçmektedir. Oysa yaşam zorluklarla donatılmıştır. Zor olduğu sanılanlarla…

İşleyen demir pas tutmaz diye bildik bir atasözümüz var. Beynimiz de işledikçe ışıldar parlar. İşlenmedikçe pas tutar. Onu işletmemiz ve kullanmamız gerekir. Sorunlar sıkıntılar insan yapımı bir şeyse insan yapımı çözümler de bulunabilir. Hiç bir zaman pes etmemek gerekir. Azim ve sabır çözümün altın tepsiyle elimize verilmesi için gerekli gücümüzdür.

Çaba ve gayretimizin de işe yaramadığı en dar zamanlarımızda ummadığımız bir yerlerden de bir yardım geliyorsa o da Yaratıcımızı bize olan sevgi ve şefkatindendir. Kulunun çaba ve gayreti takdirini kazanmıştır. Ve artık birazcık yardımı hak ediyordur. Yardımın zamanı gelmiştir. Sadece çözüm için kulunun yanlış yolları seçmemesi istediği tek şartıdır.

Yaşam denen sürprizlerde dolu yolda düşe kalka ilerlerken istediklerinize ulaşmak için çalışın ve azmedin. Sonunda yolun sonuna geleceksiniz. Dönüp arkanıza baktığınızda geriye neler bırakmıştım diye şöyle bir baktığınızda sadece sizin için değil çevreniz için de faydalı ve kalıcı bir şeyler bıraktığınızı gördüğünüzde işte tüm emeklerim boşa gitmemiş diye gülümseyeceksiniz. Ve yaşadığınız tecrübeleri düşünüp neler kazandığınızı, sabrınızın mükâfatını artık almış olduğunuzu düşünüp mutlu olacaksınız. Unutmayın yolun sonunu beklemeyip yarı yolda kendini uçurumdan atanlar yolun sonundaki güzellikleri ve başarının verdiği hazzı hiçbir zaman tadamayacaklardır.

Ümmühan Yaşar
Rehber Öğretmen-Psikolojik Danışman
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Yani ne diyeyim iyimserliğin nirvanasında bir yazı.
Ne yalan söyleyeyim bu ve gibi yazılara hep takılmışımdır.
Şimdi bazı durumlar vardır normal şartlarda geçerlidir,bazende anormal şartlar oluşurki insan hayatında bu vardır.
Çözüm yoktur olmaz.
Yanı yazıdan ne çıkarırım?ne bileyim acı çekerken bile zevk almayı çıkarırım hatta gülümserim nasılsa acım biticek vs vs.
Çözüm sunumu ne?mutlaka acıların biter yada sorunların çözülür.Neye dayanarak ?Durumunuz ne kadar kötü olursa olsun hayat her zaman size ait bir mucizeye gebedir(Mucizelere dayanarak)
E beni tatmin edermi bu varsayımsal durum ? Hayır.

Yani bu ve gibi yazılarda daha bir gerçekçilik ararım ondan genelde muhalifimfir.
Teşekkürler konu için.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bir yazı böyle başlasın;

Sorunlar düğüm olup boğazınıza kadar düğümlenip sizi idam sehpasına kadar getirmişse ve artık çözüm olarak elinizdekiler sıfırı tüketmişse ve siz artık her şey bitti buraya kadardı dediğinizde şunu unutmayın;
ve;

Bazen başarı son demini bekler sizin son kozu da kullanmanızı ister. Çabuk pes ederseniz onu göremezsiniz.
diye devam etsin, ve aralarda bilindik cümlelerden sonra, hidayete ermemizi sağlayacak sözleriniz!

Çözüm mü şimdi bu?
Bakın Ümmühan Hanım, sitemiz kurallarında yasak olan konulara girmek istemiyorum elbet, ancak çözüm olarak öneriniz, bugüne kadar bu sitede paylaşımlarında ele alınan pek çok konuyu yerle bir eder nitelikte.
İnkarcı falan değilim, haşa, ancak bir atasözümüz vardır; amiyane kaçacak belki ama; "Eşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allah'a emanet et" demişler.

Siz adamı vurmuşsunuz, öldürmüşsünüz, son nefesine gelmiş ve o insana çözüm olarak sunduğunuz, acaba bir Türkiye Cumhuriyeti Öğretmeni için sunulacak en doğru çözüm mü?
Elbette değerleri inkar etmem, ancak çözüm aşamasında daha radikal çözümler üretme taraftarıyım.

Şimdi siz bana, "iyilik yap iyilik bul" da bizim atasözümüz derseniz, bu çok çok farklı bir konudur, burada ele alıp üstünde yorum bile yapmak istemem, çünkü konuyu bize "Kişisel Gelişim" Bölümünde sunmuşsunuz.

 
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
yooo ben birşey söylemeyeceğim. saygı duyarım. bakış açısına göre değişir. bu yazı bir takım tecrubelerimden de faydalanarak yazılmış. kaldı ki diğer yazılarımı da kendim deniyorum. yaşıyorum. ama dediğim gibi herkesin bakış açısı farklı :)
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ben bu konu altında bakış açısı konusuna biraz uzağım Ümmühan Hanım.
Ancak, altına imza koyup düşüncelerini paylaşan bir Öğretmenimize sorduğum soru, bakış açısı ile ne kadar ilgilidir, bunun kararını bu sayfayı okuyacak arkadaşlara bırakıyorum.
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
ummuhan1977' Alıntı:
yooo ben birşey söylemeyeceğim. saygı duyarım. bakış açısına göre değişir. bu yazı bir takım tecrubelerimden de faydalanarak yazılmış. kaldı ki diğer yazılarımı da kendim deniyorum. yaşıyorum. ama dediğim gibi herkesin bakış açısı farklı :)
Ya aslında amacım bu konunun üzerine gitmek değilde.
Ne taraftan bakarsanız bakın ''gerçek'' bir tanedir vesselam.
Ve bakış açınız bir çok gerçekle çelişiyor ne yalan söyleyeyim şimdi.
 
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
yani siz zynep hanım hayatta herşeyin bir çözümü olabileceğine inanmıyor musunuz? diyelim ki hayatta bütün ümitlerinin yittiğine inanan ve son çare olarak da intihara kalkışan insanların aslında ne kadar sağlıksız düşündüğüne, bir şekilde işleri yoluna koyabileceğine bunun için de biraz çalışıp gayret göstermesi gerektiğine inanmıyor musunuz. neden? siz de bana bunu açıklayın lütfen
 
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
ya siz benim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz ya da ben biraz farklı dillerde konuşuyorum. benim demek istediğim hayatta ölümden başka herşeyin bir çözümü vardır. siz benim mesleğime gönderme yapıyorsunuz. biz pdr olarak her zaman pozitif düşünmeyi yeğleriz anlaşıldı mı? çünkü negatif düşünmenin bulaşıcı hastalık gibi yaygınlaşacağını biliyoruz.tıpkı nezle gibi. güzel gören güzel düşünür.güzel düşünen de güzel işler yapar derim ben.
 
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
oguz saygının negatif limanlardan pozitif limanlara adlı kitabını okumanızı şidetle tavsiye ederim size
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Tamamda güzel düşünmek uğruna,insanları imkansız umutları zerk etmenin mantığını çözemedim ben.
Gerçi zaten siz yazmışsınız güzel düşünen güzel görür diye.
Ne derece gerçek ne derece dogru fazlası ile tartışılır,Aslında ne dediğinizi gayet iyi anlıyorum.
Hayyta ölümden başka her şeyin çözümü vardır diyorsunuz.
Yanılıyorsunuz.
Bence güzel düşündüğünüz kadar gerçek düşünün o zaman bir sentez olasılıgınız olabilir.
Kesin yargılar oldum olası yanlıştır.
Baştan sona kesin yargılısınızda çözüme dair.
Buraya sayfalar dolusu çözümsüz durum yazarım bakayım hele güzel düşünerek kim çözücek.
Neyse..
Dediğim gibi ne dediğinizi gayeet iyi anlıyorum.Ama baştan sona katılmıyorum malesef.
 
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
sayın site admini görüşlerinize saygı duyuyorum. ama inanın insanoğlu bu dünyada herşeyin üstesinden gelebilir ölüme çare hariç. dünyayı sadece maddesel imgelerle sınırlandırmamak lazım biliyorsunuz. öyle bir sistem içerisindeyiz ki ataletimizi ve hastalıklı düşüncelerimizi yenebilirsek (ben yapamam,başaramam,benden iş çıkmaz,öldüm,bittim mafoldum vs.) herşeyin bir çözümünün olduğunu göreceğiz. biz zamanlar aya gitmek hayalin ötesinde birşeydi ama insanoğlu onu da başardı. ve bu insnaoğlu daha birçok imkansızı imkanlı hale getirebilecektir. kaldı ki kişisel sorunlarımızda da öyle. bizzat kendimden örnek verebilirim. öyle şeyler yaşadım ki...herşeyin bittiğini sandığım zamanlarım oldu. fakat pes etmedim. sonuçta ummadığım şekildebaşarıya ulaştım. burda bir kategoriniz var. neyi nasıl başardılar diye. çok güzel bir kategori bence.orda da örnekler var. demekki insnaoğlu son demine kaadr mücadele etmeli ve belki başarı son deminde bizim olacaktır. belki değil gerçekten. ampülü bulan edisom zannedersem 6666.denemesinde başarıya ulaşmış. pes etmemiş. 6665.denemesinde tamam bu kadar deseydi şimdi belki hala mum ışığında aydınlanacaktır. demekki ne imiş;hiçbir zaman pes etmek yok. Almanlar gibi işi sonuna kadar takip etmeliyiz...
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Öncelikle ismim korsan efendim.
İstisnalar kaideyi bozmaz ummuhan hanım edisondan örnek vermişsiniz başaramadan ölen bilim adamlarını buraya yazabilirim.
Ömürleri boyunca denemesine ragmen.

Burada ben pes etmekten bahsetmiyorum.
İnsanlara ne olursa olsun bu öyle olur gibi kesin yargılarda bulunmanız istisnai örneklemeler vermenizden bahsediyorum.
Ve bunun altınıda bana göre değil ama çoğu insana göre şairane sözlerle beslemenin sakıncasından bahsediyorum.

Olumlu düşünce kısmına gelir isek.



Yani bu nedir biliyormusunuz.
Yanlışmı var görmeyin,terslikmi var bakmayın olumsuz olan ne varsa oralı dahi olmayın.
Bu mantıkmı ?E insan görmekten bakmaktan kaçtığı onca olumsuz duruma nasıl tepki vericek ?
Nasıl sorgulayacak insanlara 'kanaat'edin demekten başka birşey değil bu.
Doğrumu oda değil.

Güzel bakıyorum.Ne güzel bir dünya savaş yok açlık yok işsizlik yok her yer süt liman bakın bu gün şurada şu kadar kişi sefalet içerisinde.
Güzel bakmaz lazım normal yaşayan insan sayısı daha fazla.
Yurdumun bir tarafında 11 saatte 25 bebek ölmüş aaaa öyle bakılırmı 100 lerce bebek yaşıyor gibi bakıcaksın.
Ne bileyim bu örnekleri öyle çoğaltırımki bildiğiniz gibi değil.
Olumlu olmak olumsuzu görmemek düşünmemek anlamına gelmez efendim.
Eğer öyle öğretildi ise bence yanlış.

Şu sözü değiştirin bence.'güzel düşünen değil güzel görür' sözünü
Öenemli olan doğru düşünmektir efendim gerçeği görmek için gerekende budur.
Olumlu olmak olaylara kişilere durumlara objektif bakabilmektir vede gerçekçi onun dışındaki her bakış açısı.
İnsanın kendi kendini kandırmasından öteye gidemez.
 
K

KHaRoN

Sayın Ümmühan hanıma bu konuda kesinlikle katılıyorum.Bence yazıda anlatılmak istenen siz ömür boyunca çabalayın elbette başarıcaksınız birgün degil,siz yeterki ne olursa olsun hiç bir zorlukta vazgecmeyin.Hayata sadece tek bir perspektiften baktıgımız zaman,ama ben olumlu düşündüm başaramadım diye düşünür ve bunu inkar ederiz ama hayat sadece tek bir konudan ibaret değil,olumlu düşünmek zaten gerçekçi düşünmekten sıyrılıp ütopik düşünmek değildir,gerçekleri görüp bunlara olumlu yaklaşmaktır.Maddesel hayat o kadar somutlaştırıyor ki herşeyi olumlu düşünmekten korkar hale geliyoruz kanımca.Robin Sharma bile (Ferrarisini satan bilge kitabının yazarı ) başımıza gelen her acının içinde dahi iyi bir yan olduğunu söyler.Bakın sizin düşündügünüz gibi her acı iyidir değil,her acının içinde bile iyi bir yan vardır ve belkide bu yaşadığımız acıdan daha büyük mutlulukların kapısını bize açabilir.Ömrümün her anında gördüğüm tüm gerçekler karşısında ne olursa olumlu düşünmek en büyük prensiplerimdendir.Bir çırpıda sayılcak pek çok mutsuzluk olmasına rağmen hayatta emin olun ki mutlu olmak için daha çok sebep olduğuna inanıyorum..
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
E işte farklı şeylere inanıyoruz.
Bende dünyada mutlu olmamak için daha fazla neden olduguna inanıyorum.Bunun için kitap okumanızada gerek yok.
Varsa analiz yetileriniz insanları okuyun olayları okuyun durumları okuyun.
Beylik laflar etmeye gerek yok kanımca,herşey gün gibi aşikar ortada iken.

Yani gerçekleri görüp bunlara olumlu yaklaşma kavramı varya inanılır gibi değil.

Hiç katılmıyorum yazıda geçenlerin hemen hemen hiç bir kısmına katılmadığım gibi.
 
K

KHaRoN

Korsan' Alıntı:
E işte farklı şeylere inanıyoruz.( ki işin güzel tarafı bu herkesin farklı şeylere inanması )
Bende dünyada mutlu olmamak için daha fazla neden olduguna inanıyorum.Bunun için kitap okumanızada gerek yok.(Hayatta herşeyi bilmek öğrenmek için kitap okunmaz zaten,kitap okumak benim için bir sanattır )
Varsa analiz yetileriniz insanları okuyun olayları okuyun durumları okuyun.(Analiz yetilerini test edebiliyorsanız eğer gelip size bir test ettirmek isterim,çünkü bilmiyorum var mı yok mu : ) )
Beylik laflar etmeye gerek yok kanımca,herşey gün gibi aşikar ortada iken.(Beylik lafları nasıl edilir bir açıklarsanız gerçekten çok sevinirim,zira yeni şeyler öğrenmeyi çok severim )

Yani gerçekleri görüp bunlara olumlu yaklaşma kavramı varya inanılır gibi değil.(İnanılmaz şeyleri inanılır kılmak dünyanın en zevkli ve haz veren şeylerinden biridir,denemenizi tavsiye ederim : ) )

Hiç katılmıyorum yazıda geçenlerin hemen hemen hiç bir kısmına katılmadığım gibi.(Fikirlerinize saygı duyuyorum tıpkı katılmadıgım gibi : )  )
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
İnsana sabrının meyvesini mutlaka alacağını anlatan güzel bir yazı. Evet bazen herşeyin bittiğini düşündüğüm, içinden çıkılamaz durumlar yaşadığım durumlarda, ümitsizlik ve çaresizlik içinde kıvranırken hiç ummadığım bir yerden bir süprizle karşılaştığım olmuştur. Ama bazende ne kadar emek verirsen ver sabır gösterirsen göster hayat sana bunun karşılığını vermiyor .Sizin yazıdan yola çıkarak verilen her emek gösterilen her sabır karşısıNda mutlaka mükafatımızı alacağımızı düşünerek baktığım zamanlar oldu, ozamanda kendimi suçlama yoluna gidiyorum ben nerde yanlış yaptımki demekki bende bir hata yada yanlış varki olmuyor. Yani diyeceğim oki hayat herzaman insana emeğinin karşılığını yada sorunlarının çözümünü vermiyor yada ben biyerlerde yanlış yapıyorumda göremiyorum.
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
KHaRoN' Alıntı:
Korsan' Alıntı:
E işte farklı şeylere inanıyoruz.( ki işin güzel tarafı bu herkesin farklı şeylere inanması )
Bende dünyada mutlu olmamak için daha fazla neden olduguna inanıyorum.Bunun için kitap okumanızada gerek yok.(Hayatta herşeyi bilmek öğrenmek için kitap okunmaz zaten,kitap okumak benim için bir sanattır )
Varsa analiz yetileriniz insanları okuyun olayları okuyun durumları okuyun.(Analiz yetilerini test edebiliyorsanız eğer gelip size bir test ettirmek isterim,çünkü bilmiyorum var mı yok mu : ) )
Beylik laflar etmeye gerek yok kanımca,herşey gün gibi aşikar ortada iken.(Beylik lafları nasıl edilir bir açıklarsanız gerçekten çok sevinirim,zira yeni şeyler öğrenmeyi çok severim )

Yani gerçekleri görüp bunlara olumlu yaklaşma kavramı varya inanılır gibi değil.(İnanılmaz şeyleri inanılır kılmak dünyanın en zevkli ve haz veren şeylerinden biridir,denemenizi tavsiye ederim : ) )

Hiç katılmıyorum yazıda geçenlerin hemen hemen hiç bir kısmına katılmadığım gibi.(Fikirlerinize saygı duyuyorum tıpkı katılmadıgım gibi : )  )
Farklı şeylere inandıgımızı zaten berlitmiştim.
Ayrıca belirtmenize sevindim her ne kadar ''gereksiz'' olsada.

Kitap okumaK sizin için sanatmış kişisel görüşünüz.Ama insanlara bir şeyleri açıklarken şu kitapta şöle der bu kiyapta böyle der gibi açıklarsanız bu cevabı alırsınız sanırım.
Ve bence sanat anlayışınızda yanlış.
Analiz yetilerine gelince ben test ediyorum demedim yoksa dedimde benimmi haberim yok.
Var ise dedim.
Ve yazıyorum zerre yok sizin analiz yetiniz.Yazdıgımı bile analiz edememişsiniz.
Sizin tabirinizle biraz daha sanatsal eylem yapın.

Tavsiyelerinize katılıcak olsam zaten eleştirmezdim.Bunuda anlayamadınızmı ?

Bende fikirlerinize katılmıyorum saygı duymakla beraber. Zaten konuya baştan aşagı karşıyım demiştim.
Yoksa anlamadınızmı ?da belirtme gereği duydunuz yoksa KİBİRMİ ?
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ben hala sorumun yanıtını alamadım ki? :)
Burada, itiraz ettiğim zaten "pes etmek, etmemek, mutlak başarı" kavramları değil, ki bunlar çok özür dilerim yeni alternatifler sunulmadığı takdirde benim içinde biraz beylik sözler kapsamında ve ilk yorumumda bunu dile getirdim zaten.
İtirazım;
Bir Cumhuriyet Öğretmeninin, bilimsel bir yaklaşımla çözüm önerileri getirmesini beklerken, konunun ana fikri yaptığı;

Çaba ve gayretimizin de işe yaramadığı en dar zamanlarımızda ummadığımız bir yerlerden de bir yardım geliyorsa o da Yaratıcımızı bize olan sevgi ve şefkatindendir. Kulunun çaba ve gayreti takdirini kazanmıştır. Ve artık birazcık yardımı hak ediyordur. Yardımın zamanı gelmiştir. Sadece çözüm için kulunun yanlış yolları seçmemesi istediği tek şartıdır.
bu sözleredir!
 
K

KHaRoN

'Ayrıca belirtmenize sevindim her ne kadar ''gereksiz'' olsada.'

Bu cümlenizin ötesinde birşey söylemenin manasız olduğunu düşünuyorum.



 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
KHaRoN' Alıntı:
'Ayrıca belirtmenize sevindim her ne kadar ''gereksiz'' olsada.'

Bu cümlenizin ötesinde birşey söylemenin manasız olduğunu düşünuyorum.
Çok doğru düşünmüszünüz.
Keza baştan sona smille lerle biten bir belirtme bana göre son derece gereksiz dalga geçer gibi.
Sanki ben size ben analiz yetilerini test ediyorum insanların yazdımda.
İsterseniz geleyim test edin gibi.
Bir kendini beğenmişlik gibi karşıdakini hiçe sayma gibi her paragrafın sonunda kahkaha atmak gibi.
Dahada çoğaltırımda gibileri oda 'gereksiz'olur.
 
Üst