Hedeflerinizi Yazın! Kalem Aklın Dilidir....

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde ayben tarafından oluşturulan Hedeflerinizi Yazın! Kalem Aklın Dilidir.... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,886 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Hedeflerinizi Yazın! Kalem Aklın Dilidir....
Konbuyu başlatan ayben
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
A

ayben

Zengin olmayı hedefleyen genç bir üniversite öğrencisi bu konuda kitap yazmış bir yazaragider ve kendisine zengin olmanın yollarını öğretip öğretmeyeceğini sorar. Yazar, bu delikanlıya bunu öğretebileceğini söyler ve ona şu öğütü verir:

'' Bir konuda hedefine odaklanırsan dşkkatin o hedefe toplanır ve neticeye gidersin. Hayatını hedef belirlemeden geçirirsen hayatın hayatın karasızlık ve sıkıntıyla dolu geçer. Çünkü o zaman senin için her şey zaman geçirici ve oyalayıcı olmaktan başka bir anlam ifade etmez. Ayrıca çeşitli zorluklar karşısında dayanma gücü bulamazsın.
          Hedefin yoksa sahip olduğun potansiyelin hiçbir anlamı yoktur. Barajı olmayan bir akarsuyunsuları faydasızca akar gider. Eğer hayatın efendisi olmak istiyorsan hedeflerinin bir listesini yap, bunları bir kağıda dök, hatta hayallerininrengarenk resimlerini çiz.''

Delikanlı yazarı dikkatle dinler ve ona şu cevabı verir:

'' Hocam bu söyledikleriniz çok güzel, ama hedeflerimi kağıda yazmamın benim için hiçbir anlamı yok. Benim hedeflerim yıllardır aklımdave sürekli olarak bunları düşünüyorum.''der.

Yazarın ısrarlarına rağmen delikanlı hedeflerini yazamaya yanaşmaz.

''Peki'', der yazar delikanlıya, ''seni şu yandaki odaya alalım.''

Delikanlı yandaki odaya girer ve kapı arkasından kapanır. Odada bir bilgisayar vardır ve ekrandan şöyle bir yazı geçmektedir; ''Bu oda bir dakika sonra infilak edecek!''

Delikanlı buyazıyı görünce paniğe kapılır ve hemen kapıya yönelir, ancak kapı lkapalıdır ve bağırmaya başlar. Sesini kimseye duyuramayınca kapıyı tekmeler. Bu sırada ekranda geri sayım başlamıştır. '' 59,58,57...''

Delikanlının paniği iyiden iyiye artmıştır. Kapı açılmayınca pencereler doğru koşar, ancak pencerelerde demir parmaklıklar vardır. Bu arada saniyeler '' 30,29,28...'' diye geriye doğru ilerlemektedir. Tekrar kapıya yönelir, bütün gücüyle kapıyı yumruklamaya ve avazı çıktığı kadar '' İmdat!...diye bağırmaya başlar. Saniyelerin geri sayımı süremektedir.: ''10,9,8..''  . O sırada kapı açılır ve yazar içeri girer.

'' Ne oldu evladım ne bu panik?'' diye sorar.

'' Derhal buradan kaçalım! Biraz sonra burası infilak edecek!'' diye bağırır delikanlıç

Yazar gayet sakin bir şekilde:

'' Hayır öyle bir şey yok, nerden çıkardın bunu?'' diye sorar.

Delikanlı şaşkın bir şekilde bilgisayar ekranını gösterir:

'' Ama orada öyle yazıyordu,''der.

''Öyle mi?'', der yazar. ''' Yazı demek bu kadar önemli. Öyleyse hadi gel, hedeflerimizi yazmaya başlayalım.''

Alıntıdır.

Oğuz Saygın'ın

Negatif Limanlardan Pozitif Sulara isimli kitabından.

M

mankavi

doğru dersin ayben ben (konuyla alakalı) bazen amaçımı unutuyorum mesela bilgisayarın massaüstüne yazmaya başladım o zaman daha bi keskin görmeye başlıyorum teşekkürler arkadaşım .

E

efelerin efesi

Kullanıcı
9 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
GÜNEŞİN DOGDUGU HER YER
GÜZEL BİR PAYLAŞIM BUNU OKYUNCA AKLIMA BİR YAZI GELDİ BELKİ ALAKALI DEGİL AMA YAMAK İSTEDİM
BİRGÜN BİR PROF ÖGRENCİLERE NOT VERİRKEN BİR ÖGRENCİYE SORAR EVLADIM 1 CUVAL AKIL 1 CUVALDA PARA OLSA HANGİSİNİ ALIRISIN ÖGRENCİ PARA DER PROF KIZAR EMİNMİSİN DER MESALA BEN OLSAM AKIL OLANI ALIRDIM ÖGRENCİ HEMEN DEVREYE GİRER VE HOCAM HERKES KENDİNDE OLMAYANI ALMAK İSTER DER ;D ;D ;D ;D ;D

K

Kristal

Ders alınması gereken güzel paylaşımdı,teşekkürler ayben :)

S

semazen

Kullanıcı
19 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
sonuca ulaşmanın yollarından biri..aslında başarı icin bircok şeyi biliyoruz..sayenizde her gün  başka şeyler okuyoruz,öğreniyoruz ama nedense uygulamada cok eksik kalıyoruz..sorun burda başlıyor..biliyoruz ama yapmıyoruz..buda yapmadıklarımdan biri....çok teşekkürler ayben..anlamlı bir yazı..bazı şeyleri görmek icin öyküler daha etkili oluyor..sağolasın .....

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
uygulamada cok eksik kalıyoruz..sorun burda başlıyor..
Bu sorunu çözmek zaten asıl mesele. Okurken not tutmayı deneyin, bunu yaptım, bazı şeyleri duvarlarıma astım, özellikle sabah uyandığımda başucumda ilk gördüğüm "not", güne daha iyimser başlamamı sağlıyor.
Aslında, kitaplarda yazılanları pratiğe dökme tembeliyiz biraz maalesef:(

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
"Hedeflerinizi Yazın"...
Günlük hedeflerinizi yazmakla başlayın derim:)
O gün yapacaklarınızın listesini çıkarın ve biten her işten sonra üzerini çizmenin keyfini yaşayın. Bir kez bunu deneyince, insanoğlu hep daha fazlasını ister mantığıyla, başardıkça hedefler büyür ;)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Ben nedense beynime yazmayı tercih ediyorum çogu zaman hedeflerim biraz tuhaf ta.
Bi keresinde bi yerlere karaladım bişeyler fakat babamın eline gecmiş sosyal bir kriz yasadık ondan beri birileri ile o durumu yasamamak için mümkün oldugunza beynime yazarım.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Lal, bir durum vukku ise ne yapıcaz.
Pandomimmi ? yada telepati yetilerimizimi geliştirelim.
Bir yerlerime uydu ihtayacı doğacak ama ne yapalım, tüm kanalları çekmesede olur :)