çakır' Alıntı:hayatımızı kendımızmı yonetiyoruz baskalarımı?hiç dusundunuzmu bunu?
manas' Alıntı:ne ilginç bir konudur kaderin neresindeyiz?
İpler hep senarist ve yönetmenin elinde ama arada doğaçlama yapmamıza izin veriliyor diyeyim ben de.
manas' Alıntı:Sana afiyet olsun.
Kural ihlali olmayacak şekilde ifade edebilirsin.
manas' Alıntı:Anlamaya çalıştım ama başaramadım doğal olarak, insanın kaderindeki payı bu kadar değildir bence, iradem tercihim kısmi de olsa özgürlüğüm varsa sorumluyumdur.
Yok demem.manas' Alıntı:Yeter artık demezsen sorumsuzluktan neyi kasdettiğini açar mısın?
manas' Alıntı:Ayrıca hiç anlamam kaderci olmak nedir ki? Kaderi nasıl tarif ettiğimiz çok önemli burada, ben kaderciyim, ama kaderciliğimde bana verilen özgürlüğün getirdiği sorumluluğu taşıyorum. Kadercilik suçu Tanrıya yüklemek değildir.
manas' Alıntı:Kaderi tanrı yazar, ama bu yazmada kulun gelecekte kendine verilenlerle neler yapabilceği bilinir, bütünüyle kulun irade ve tercihi devre dışı bırakılmaz.
İnsan hayattaki rolünün ne olduğuna nasıl karar verir ki bu bilineblir bir şey midir? Bir hırsızın görevi kendince hırsızlıktır.
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.