Hayatı Nasıl Yaşayanlar, Hayata Nasıl Veda Eder?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kristal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
K

Kristal

Hayatı nasıl yaşayanlar, hayata nasıl veda eder?

Kişiliğimiz ve hayata bakışımız vücudumuzu etkiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre, karakterimiz, yakalanacağımız hastalıklar ve hayat süremiz hakkında önemli ipuçları veriyor.

DÜŞÜNCESİZ

Akıllarına gelen ilk şeyi karşısındaki insanın kırılıp kırılmayacağını düşünmeden söyleyen insanlar en fazla kazalarda hayatını kaybediyor.

ENDİŞELİ

Kaygı bozukluğu olan ve en küçük olaydan dahi endişeye kapılan insanlarda tansiyon hastalığı daha fazla görülüyor. Yükseklik, kapalı yerde kalma gibi birçok fobi de kalp rahatsızlıkları, kolesterol ve yüksek tansiyon gibi birçok rahatsızlığı beraberinde getiriyor.

AGRESİF

Kendilerine yapılan kötülüğü unutmayan düşmanlık besleyen agresif insanlar hayatları boyunca ciddi kalp rahatsızlıklarıyla karşı karşıya kalıyor. Uzmanlar agresif insanların psikolojik ve ruhsal hastalıklara daha yatkın olduklarını belirledi.

UTANGAÇ

Sosyal ortamlarda kendilerini rahat hissetmeyen utangaç insanlar virüs kapmaya daha açıklar.

İYİMSER

Başına gelen her türlü olumsuzluğa rağmen olaylara hep iyi bakmayı bilen insanlar kötümser kişilere göre 7.5 yıl daha uzun yaşıyor.

SIR TUTAN

Uzmanlar, devamlı başkalarının sorunlarıyla boğuşan ve kendi dertlerini içine atan kişlerin kanser ve kalp krizi riskiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

İNSAFLI

Karşısındaki insana karşı insaflı davranan ve affetmeyi bilen kişiler daha uzun yaşıyor.

DIŞA DÖNÜK

Gezmeyi, sosyal ortamlarda bulunmayı seven dışa dönük insanların kalp hastalıklarına yakalanma riskleri daha düşük. Bu tip insanlar hastalıklarla kolay mücadele ederek, daha çabuk iyileşebiliyor.

KÖTÜMSER

En mutlu anında dahi her şeyin en kötü yönünü görmeyi alışkanlık haline getirmiş insanların olumlu insanlara göre erken ölme oranları yüzde 19 daha fazla. Kötümserlerin Parkinson hastası olma riskleri de çok yüksek.

NEŞELi OLANLAR

Araştırmanın en şaşırtıcı sonuçlarından birisi de neşeli insanların daha erken ölmeleri. Aileleri ve çevreleri tarafından neşeli olarak tabir edilen kişilerin diğer insanlara göre ergenlik döneminde ölme oranları daha yüksek. California Üniversitesi'nden araştırmacılar neşeli insanların hayattaki tehlikeleri görmezden geldikleri için erken ölme riskiyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

alıntı...

Kristal' Alıntı:

ENDİŞELİ

Kaygı bozukluğu olan ve en küçük olaydan dahi endişeye kapılan insanlarda tansiyon hastalığı daha fazla görülüyor. Yükseklik, kapalı yerde kalma gibi birçok fobi de kalp rahatsızlıkları, kolesterol ve yüksek tansiyon gibi birçok rahatsızlığı beraberinde getiriyor.

UTANGAÇ

Sosyal ortamlarda kendilerini rahat hissetmeyen utangaç insanlar virüs kapmaya daha açıklar.

İYİMSER

Başına gelen her türlü olumsuzluğa rağmen olaylara hep iyi bakmayı bilen insanlar kötümser kişilere göre 7.5 yıl daha uzun yaşıyor.

SIR TUTAN

Uzmanlar, devamlı başkalarının sorunlarıyla boğuşan ve kendi dertlerini içine atan kişlerin kanser ve kalp krizi riskiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

İNSAFLI

Karşısındaki insana karşı insaflı davranan ve affetmeyi bilen kişiler daha uzun yaşıyor.

NEŞELi OLANLAR

Araştırmanın en şaşırtıcı sonuçlarından birisi de neşeli insanların daha erken ölmeleri. Aileleri ve çevreleri tarafından neşeli olarak tabir edilen kişilerin diğer insanlara göre ergenlik döneminde ölme oranları daha yüksek. California Üniversitesi'nden araştırmacılar neşeli insanların hayattaki tehlikeleri görmezden geldikleri için erken ölme riskiyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

alıntı...

Benim sonum pek hayırlı değil anlaşılan. :)

SIR TUTAN

Kanser vakaları bu yüzden mi arttı?Bende Çernobilden sanıyordum  ::) Kim yapmış bu araştırmayı ???

Ebruliyn' Alıntı:
SIR TUTAN

Kanser vakaları bu yüzden mi arttı?Bende Çernobilden sanıyordum  ::) Kim yapmış bu araştırmayı ???

Bir de derdinden verem oldu diye bir söz var. Gerçek bence, çok dertlenip kederlenirsen hastalanıyosun .Ülser vb sindirim sistemi hastalıklarının çoğu depresyondan kaynaklanıyomuş  :)

NEŞELi OLANLAR

Çok şükür ergenliği atlattık ama tehlike devam ediyor ben şimdiden kabristandan yer ayarlayayım  :P

Ebruliyn' Alıntı:
NEŞELi OLANLAR

Çok şükür ergenliği atlattık ama tehlike devam ediyor ben şimdiden kabristandan yer ayarlayayım  :P

sen hepimizi gömersin sana bişey olmaz merak etme  ;D

ya yok gene aynı rüyayı gördüm,ömrüm kısalmış,bakalım bu gece uzayacak mı? ;)merak ediyorum

Kişiliğimiz ve hayata bakışımız vücudumuzu etkiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre, karakterimiz, yakalanacağımız hastalıklar ve hayat süremiz hakkında önemli ipuçları veriyor.

DÜŞÜNCESİZ

Akıllarına gelen ilk şeyi karşısındaki insanın kırılıp kırılmayacağını düşünmeden söyleyen insanlar en fazla kazalarda hayatını kaybediyor.

ENDİŞELİ

AGRESİF

Kendilerine yapılan kötülüğü unutmayan düşmanlık besleyen agresif insanlar hayatları boyunca ciddi kalp rahatsızlıklarıyla karşı karşıya kalıyor. Uzmanlar agresif insanların psikolojik ve ruhsal hastalıklara daha yatkın olduklarını belirledi.

UTANGAÇ

İYİMSER

SIR TUTAN

İNSAFLI

DIŞA DÖNÜK

Gezmeyi, sosyal ortamlarda bulunmayı seven dışa dönük insanların kalp hastalıklarına yakalanma riskleri daha düşük. Bu tip insanlar hastalıklarla kolay mücadele ederek, daha çabuk iyileşebiliyor.

KÖTÜMSER

En mutlu anında dahi her şeyin en kötü yönünü görmeyi alışkanlık haline getirmiş insanların olumlu insanlara göre erken ölme oranları yüzde 19 daha fazla. Kötümserlerin Parkinson hastası olma riskleri de çok yüksek.

NEŞELi OLANLAR

alıntı...
[/b][/color]
[/quote]

İYİMSER

negüzell:D

Yav bunu kim araştırmış, nerede yayınlanmış? Onu da bir yazsaymı iyi olurmuş sevgili üyemiz. Ne alaka anlamadım ben, utangaç insan neden virüs kapmaya elverişli, çözemedim yani  ;D

sosyal çevreleri falan pek olmaz kapalı yerlerde dururlar
Tamam. İnsan içine çıkmayan tipte ne arar virüs.:)) Kimseden bulaşma ihtimali yok, hiç bi yerden bulaşma ihtimali de yok. Havada asılı kalanları alma ihtimali de yok  ;D ;D

gökteki yıldız' Alıntı:
Sanırım şöyle kişiler utangaç olunca sosyal çevreleri falan pek olmaz kapalı yerlerde dururlar...diye düşünüyorum :)
Ee ben utangaç değilim ama sosyal çevremde yok. Sabahtan akşama kapalı yerlerdeyim ama hep virüsler beni buluyor. ;D ne cins bir insanım anlamadım gitti.

dideM' Alıntı:
Ee ben utangaç değilim ama sosyal çevremde yok. Sabahtan akşama kapalı yerlerdeyim ama hep virüsler beni buluyor.  ne cins bir insanım anlamadım gitti.
Bünyen zayıf  ;D ;D
bildin  ;D

Araştırmanın en şaşırtıcı sonuçlarından birisi de neşeli insanların daha erken ölmeleri

didem bir şeyi yanlış yapıyoruz farkındaysan  ;D

dideM' Alıntı:
Harun' Alıntı:
Araştırmanın en şaşırtıcı sonuçlarından birisi de neşeli insanların daha erken ölmeleri

didem bir şeyi yanlış yapıyoruz farkındaysan  ;D
hahahahaaaa  ;D ;D ;D ;D
Hemen üzülelim, haydi bakalııım. Yoksa aşık mı olsak yav, o zaman otomatikman üzülücezya o açıdan  ;D
;D ;D

olabilir. aşık olanlarla ilgili bişey yazmamışlar zaten. ben eve gidince iki tane üzünç film izliycem. bugünkü gülmeleri dengelesin  ;D

Geri