Hayatı Cesurlar Kucaklar

• Konbuyu başlatan Kristal
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Kristal tarafından oluşturulan Hayatı Cesurlar Kucaklar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,904 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Hayatı Cesurlar Kucaklar
Konbuyu başlatan Kristal
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan dideM
K

Kristal

Cesaretin kapısını aralamak güç görünebilir. Ama bir kez hayatının sorumluluğunu alma cesaretini göster o zaman hayat da senden yana olacaktır. Cesur ol, hayat cesurları sever.

Hayata inanırsan o da sana destek oluyor. Hayatın senden yana olduğunu görmezden gelirsen açıkta kalıyorsun.

Bu basit ama evrensel kuralı anlamazdan geldiğimizde, kulak ardı ettiğimizde veya inanmadığımız için mutsuz ve doyumsuz oluyoruz.

Evrensel yasalar bunu söyler hep. " Nasıl düşünürsen hayatın öyle olacaktır." O halde; kendin hakkında neler ve nasıl düşündüğünü farket ! Kendini değerli buluyor musun ? Kendini değerli buluyorsan, değerli insanları hayatına çekeceksin.

Sadece kendini değerli bulmaya cesaret et yeter !

Hayat bizi mutlu görmek ister. Aslında mutlak olan hayatın doğasında bilgelik ve mutluluk var. Mutluluk gerçekten sevmekten, bilgelik gerçekten anlamaktan doğar.

Haklısın sen, bugün yaşadığımız sevgi değil acımasızlık, haksızlık, öfke, korku, çaresizlik, suçluluk! Ama bunlar hep bu fani dünyanın çelişkili gerçekleri! Tüm bu olumsuzluklar ruhumuzdan değil, ruh bedenlendikten sonra ortaya çıkıyor. Belki de sebebi çelişki ve tehlikeleri farkedip geçici bir dünyanın tuzaklarına aldanmayalım, çelişkilerin ötesine geçmeyi öğrenebilelim diye ne dersin ?

Geçirdiğimiz her kaza, başımızdaki her bela hayatın gerçekte ne olduğunu anlamamız için bir deneyim! Bir fırsat! Başka bir şey değil ki.

Bunu bir kez anlayabilsek ve kabullensek, zihnimizde böyle özümsesek hayat bizi sevecektir inan biz de onu!

Eğer şartlar senin lehine işlemiyor görünse de bu da makro planın bir parçası, öyle değil mi? Herşey istediğin gibi olsaydı, senin için gerçekte değerli olanı sahtesinden nasıl ayıracaktın?

Bu beceriyi gösterebilmek! Bu bilgeliğe ulaşabilmek!

Bu fani okuldan pekiyiyle mezun olabilmek! Tüm marifet burda yatıyor! İkmale mi kaldın olsun üzülme, sınıfta mı çaktın, önemli değil! Yaşadığımız acı tatlı her deneyim yine de bizi mezun etmek için!

Hayat kendisini kucaklayacak birini bekler mutlu etmek için. Çünkü hayat canlıdır ve sağlıklı her canlı gibi mutlu ederek mutlu olmak ister! Hayatı kucaklamak için cesaret biraz.

alıntı...

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Hayat kendisini kucaklayacak birini bekler mutlu etmek için. Çünkü hayat canlıdır ve sağlıklı her canlı gibi mutlu ederek mutlu olmak ister! Hayatı kucaklamak için cesaret biraz.

Bu kadar olur ben nediyeyim.
Ne yazsam boş artık iş bu raddeye geldi ise.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Her cümleden alıntı yaparak ve açıklayarak yanıt vermek isterdim Korsan arkadaşımızın "bu raddeye geldiyse "boş" " olarak nitelemesi üzerine. :) Ne diyordunuz "beyin jimnastiği" mi?

Bizler bir Kişisel Gelişim çatısı altında toplandık.
Ve hiçbirimizin hayatı güllük gülistanlık değil, hepimiz bunun farkındayız. Hemen her sabaha mücadele ile başlamakta yaşamımız. Kimimiz işe yetişme, kimimiz okula, eve, çocuklara vsvs...
Çünkü yaşamın kendisi bir mücadeledir. Ve bu mücadeleyi verirken varolan koşullarda eğer kalıcı bir değişiklik yapamıyorsak, gücümüz elvermediği içindir. Bu değişiklik ekonomik koşullarda olduğu gibi siyasi koşullar içinde geçerlidir.
Şurası kaçınılmaz ki, bir şeyi başarmak için maddi ve manevi güce gereksinim vardır. Ve burada paylaşılan her yazı bu güce erişmemizi sağlayacak bazı pratik ipuçları vermektedir. Ve bu çatı altında yüzlerce konu paylaşılmaktadır. Tüm bu yazıların içinde fazla ütopik olanlar olsa da, pek çoğunda başarı öykülerini okuyabiliyoruz ve bize sunulan ipuçlarından yararlanabiliriz diye düşünüyorum ben.
Yukarıdaki yazıda, başarısız olacağımız, tökezleyebileceğimizde konu edilmiş ve dünyanın olumlu olumsuz gerçekleri bize gösterilmiş.
Bunlar hep/herzaman başımıza gelebilen örnekler.
Bunlara katılmamak elde mi?
Ama "evet hayat böyle işte, bana istediklerimi vermiyor, koşullar eşit değil, fırsat eşitliği yok ki memlekette... vs vs" gibi söylemler kolaydır. Ve sonra bu beğenmediğimiz düzeni eleştirerek, kendimizi ümitsizliğe bağlayıp, bu yazılanı çizileni reddederek "hayal bunlar, geçin" demekte kolaydır.
Zor olan ise, içinde bulunduğumuz koşulları değiştirmek için harekete geçmektir, ve bunu yapabilmek için öncelikle gereksinim olan "moral" i yüksek tutmaktır önemli olan.
Pek çok yazıda "inanmak başarmanın ilk adımıdır" sözlerine rastlıyoruz.
Başarmak için maddi manevi güç gerek demiştim ve bugün bir şeyler değişemiyorsa maddi güç eksikliğindendir.
Peki bu güce nasıl ulaşılır?
Yine sitemizde sıfırdan başlayarak çok güçlü konumlara gelmiş azimli kişilerin başarılarını alkışlıyor onlara gıpta ile bakıyoruz.
Ve hemen hepsinin başarı öyküsünü okuduğumuzda, yukarıdaki yazıda da örnekleri olduğu gibi, başarmak için hemen hepsinin bize sunulan örneklerde olduğu gibi uyulması gerekli bazı kurallar koyduklarını görmekteyiz. Burada bana itiraz edebilirsiniz, günümüz Türkiye'sinde bu kuralların geçerli olmadığını ve bazı kişilerin başarıya, onaylamadığımız yollardan geçerek vardığını ve bunun başarı sayılmayacağını! : ) Buna itiraz etmem, başarılarına itiraz edemeyeceğim gibi onaylasamda, onaylamasamda.
Ancak yine bizler bu sitede olsun ya da farklı yerlerde olsun, gerçekten azimle başaran kişilerin öykülerinide okuyoruz.
Yineliyorum; bizlere sunulan her yazıdan çıkarabileceğimiz, yaşamı daha yaşanılası kılan ve bizim birşeyler yapabilmemize etki edecek olan bu yazılara "boş bunlar" demek benim görüşüme göre haksızlıktır. O zaman Üstün Dökmen okumayalım, "Mümin Sekman kimmiş, ütopyacının biri" diye reddedelim, Melih Arat'ın konferans verdiği salonun önüne gidip pankart açalım; "Sizi kandırıyor! Gitmeyin, dinlemeyin!" diye...
Hiçbir maddi olanağı olmadığı ve hatta Devletin kendisine yardımı çok kısıtlı tuttuğu halde gidip Olimpiyatlardan bize madalya getiren Elvan'ı taşlayalım, "sen ne yaptın Elvan?" diye!
Örnekleri o kadar çoğaltabilirim ki...
Bir şeyleri değiştirebilmek elimizdeyse bize doğru yönde "güç" verecek yazılara lütfen "boş yazılar" diye bakmayalım derim. Tarih kimin neyi nasıl başardığının örnekleri ile doludur.
Unutmayalım ki Ulu Önderimiz Atatürk, en olumsuz koşullarda bir Cumhuriyet yaratmayı başardı!
Che Guevera'nın koşulları çok mu elverişliydi?
Tarihte örnekleri varsa, her şey yapılabilir demektir!
Güç mü gerek?
İşte bizlere "güce" ulaşmamızı sağlayabilecek yazılar, örnekler.
Başarı ise bu örneklere nasıl baktığımız! Ve evet hayatı cesurlar kucaklar!
Teşekkürler.

I

ibrahim58

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sivas
Kristal' Alıntı:

[size=10pt]Geçirdiğimiz her kaza, başımızdaki her bela hayatın gerçekte ne olduğunu anlamamız için bir deneyim! Bir fırsat! Başka bir şey değil ki.

I

ibrahim58

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sivas
Geçirdiğimiz herşey gerçekte bir fırsat

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Zeynep yazdıklarını okuyunca aklıma hemen çok sevdiğim bir söz geldi:

" Evet hayat zor ama bende kolay biri sayılmam."

Teşekkürler paylaşım için.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Gülşah' Alıntı:
Zeynep yazdıklarını okuyunca aklıma hemen çok sevdiğim bir söz geldi:

" Evet hayat zor ama bende kolay biri sayılmam."

Teşekkürler paylaşım için.
Çok hoşlandığım bir söz Gülşah. : )
Çok uzun süre olumsuzlukların etkisinden kurtaramadım kendimi. Bu olumsuzluklar sadece kendimle ilgili değil, çevrede oluşagelen her türlü olumsuzlukl! Yılgın, umarsız, çevremde olan bitene inançsız öylece ara verdim yaşama. Romantik olacak biraz ama, bir gün aynadaki hayalime baktım. Bana bakan insan benden en az 10 yaş ihtiyar ruhsuzun tekiydi. Üstelik boş boş gezen, tüm vaktini internette geçiren, üretim adına hiç bir şey yapmadığı için ruhsuz bir insan!
Çok gerilere gittim, bir mücadelem olduğunu anımsadım.
Ve bir tercih yapmalıydım. : )
Doğru tercihi yaptığımı sanıyorum, yüzüm şimdi o gün aynaya bakan ruhsuz kadından çok daha fazla parlıyor, üstelik aradan çok zaman geçmiş ve yaşlanmış olmama karşın! : )
Yaşam mücadeleyse ben bu mücadeleyi seviyorum, düşe kalka...

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Yüzünü görmüş biri olarak  :) yaş kısmına katılmıyorum çünkü sende olan hayat gülüşü ve inancı seni daha da gençleştirecektir.
Belki görüntü olarak yaşama ve yer çekimine bedenimiz fazla karşı duramıyor ama önemli olan bence ruh yaşımız.
Sende fazlasıyla var ve ne güzel  :)

H

hırslı.28

Kullanıcı
16 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
evet geçirdiğimiz her şey aslında bir fırsat bazen biz bu fırsatların farkına bile varamıyoruz .hz ali'nin dediği gibi ;FIRSAT KARINCA YÜRÜYÜŞÜ İLE GELİR,YILDIRIM HIZI İLE GİDER. önemli olan gitmeden fark etmek ve değerlendirmek.gereken ne varsa cesurca yapmaktır.cesurlarda hiç korkmayan degil,korktukları halde gereğini yapandır.ve böyle yaptığımızda hayat gerçekten daha güzel bir hale gelir diye düşünüyorum.ayrıca paylaşım için teşekürler. :)

K

kumru

Kullanıcı
24 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
hayat cesurları sever bu bir sınav uzun bir sınav yıllarca süren yaşam boyuca, hep kazanmak dileğim :)

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
kumru' Alıntı:
hayat cesurları sever bu bir sınav uzun bir sınav yıllarca süren yaşam boyuca, hep kazanmak dileğim :)
Hayatı sınav olarak düşündüğümde hiç kazanasım gelmiyor. Sınav düşüncesinde değilim de, kendimi mutlu etmek için, sevdiğim için, istediğim için cesur davranırım ancak. Zaten hayatımı kendi isteklerim oluşturmuyor mu! Koşullar ne olursa olsun bir şeyi yapmak isteyen insan koşul falan tanımıyor gerçekten.