Haftanın Yazısı : Küçücük gülümseyin, hayat değişsin!

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Haftanın Yazısı : Küçücük gülümseyin, hayat değişsin! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,729 kez görüntülenmiş, 16 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Haftanın Yazısı : Küçücük gülümseyin, hayat değişsin!
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ESRAEROL
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Küçük bir gülümsemedir hayatın kırılmayan dalı!
VE tutmak ve hatta bırakmamak gerekli ne pahasına olursa olsun. Yüzünüzdeki güzelliğin dışa vurmasıdır o! VE aslında farketmeden başka akıllara girdiğiniz “kapı çalmak bilmeyen” dostunuz…
Siz küçücük gülümseyin, hayat değişsin! (Özgür ŞAHİN)

HTML:
<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9SwbHl3L3Q4&hl=en"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9SwbHl3L3Q4&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

GÜLÜMSE HAYATA

İş-güç, okul, sınavlar, yapılması gereken işler, aile içindeki dertlerimiz, iş yerindeki sorunlarımız, özel hayatımızdaki iniş-çıkışlar, ülkemizdeki yerli-yersiz kavgalar…
Bunların her biri bizleri biraz daha da karamsarlığa itiyor, yüzümüze acı ve üzüntü karışımı bir duyguyu taşıyor, ileriye dönük umutlarımızı yerle bir ediyor. Önümüze konulan büyük amaçları başaramamanın sırtımıza getirdiği yük, her geçen gün bedenimizi birden uzaklaştırıyor. Umutlar kayboluyor, cesaret kırılıyor, psikolojiler bozuluyor, toplum rahatsızlanıyor.
Hiç durup 5 dakika düşündünüz mü? Her şey gerçekten o kadar da kötü mü? Bu kadar kötü bir hayat gerçek olabilir mi? Başarısızlık ve mutsuzluk kaderimiz mi?

Şimdi hep birlikte şu hikayeciğe kulak verin.

Küçük kiz, hüzünlü bir yabanciya gülümsedi. Bu gülümseme adamin kendisini daha iyi hissetmesine sebep oldu. Bu hava içinde yakin geçmiste kendisine yardim eden bir dosta tesekkür etmediğini hatirladi. Hemen bir not yazdi, yolladi. Arkadasi bu tesekkürden o kadar keyiflendi ki, her öğlen yemek yediği lokantada garsona yüklü bir bahsis birakti. Garson, ilk defa böyle bir bahsis aliyordu. Aksam eve giderken, kazandiği paranin bir parçasini her zaman köse basinda oturan fakir adamin sapkasina birakti. Adam öyle ama öyle minnettar oldu ki… Iki gündür boğazindan asaği lokma geçmemisti. Karnini iki günden beri ilk defa doyurduktan sonra, bir apartman bodrumundaki odasinin yolunu islik çalarak tuttu. Öyle neseliydi ki, bir saçak altinda titreyen köpek yavrusunu görünce, kucağina aliverdi. Küçük köpek gecenin soğuğundan kurtulduğu için mutluydu. Sicak odada sabaha kadar kosusturdu. Gece yarisindan sonra apartmani dumanlar sardi. Bir yangin basliyordu. Dumani koklayan köpek öyle havlamaya basladi ki, önce fakir adam uyandi, sonra bütün apartman kalkti. Anneler, babalar dumandan boğulmak üzere olan yavrularini kucaklayip, ölümden kurtardilar.

Bütün bunlarin hepsi, hiçbir maliyeti olmayan bir “TEBESSÜM”ün sonucuydu..

Evet, Bir günlük hayatımızda bizi mutlu edecek o kadar fazla ayrıntı var ki birazcık bunlara odaklanmamız, birazcık detaylarla kendimizi mutlu etmemiz gerekiyor. Modern hayatın üzerimizde oluşturduğu baskı, sürekli daha iyisini istememize, daha çok tüketmemize sebep oluyor. Bu da insanın mutlu olmasına değil, mutsuz olmasına hizmet ediyor. Şimdi aşağıda başarılı öğrencilerce hazırlanan videoyu da izleyin ve mutlu olmayı bir kez daha düşünün.

Yüzünüzden  GÜLÜMSEME  eksik olmasın.

Yazan : Mustafa KURT
http://www.kendinigelistir.com/
Video : D.E.U. Sinema Öğrencileri 16:9 Ekibi

N

nazarelif

Kullanıcı
22 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kastamonu
ya gerçekten çok güzel
insan gülünce bambaşka bir kimlğe bürünüyor.hiç tanımadığım bazı insanlar tuhaf tuhaf suratıma bakaeken gülerek yanıt veriyorum onlara.ve karşılığını anında alıyorum.karşılık beklemeden bişey yapmak öyle güzel ki.

Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Bu hikayeyi defalarca okumama rağmen videoyu izlerken gözyaşlarıma engel olamadım.. Demekki hala kaybetmemişim duygularımı..

Hiç durup 5 dakika düşündünüz mü? Her şey gerçekten o kadar da kötü mü? Bu kadar kötü bir hayat gerçek olabilir mi? Başarısızlık ve mutsuzluk kaderimiz mi?
Gerçekten herşeyi bildiğimi sanıp kendime 5 dakika ayıramadığıma üzüldüm sonra..

ßen mutsuz umutsuz biri değilim..

Teşekkür ederim paylaşımın için.. Gözyaşlarım hala varmış..

Ö

ölüdeniz

Hiç düşündünüz mü, bir gülümseme bizler için neler neler ifade edebilir?

Bir gülümseme; sevginin ve insan olmanın anahtarıdır.
Bir gülümseme; iç dünyamızın güzelliklerini, dışa yansıtır.
Bir gülümseme; bir külfeti yoktur, fakat çok şey kazandırır.
Bir gülümseme; evde saadet, iş yerinde muvaffakiyettir.
Bir gülümseme; başkalarına ikramda bulunmak demektir.
Bir gülümseme; vereni fakirleştirmeden, alanı zenginleştirir.
Bir gülümseme; bir an sürer, bazan ise ebediyen yaşar.
Bir gülümseme; yorgun olan insanı dinlendirir.
Bir gülümseme; ümitsiz olana neşe ve hayat bahşeder.
Bir gülümseme; karanlık bir çehreyi aydınlatabilir.
Bir gülümseme; satın alınmaz, rica ile elde edilemez.
Bir gülümseme; ödünç verilmez, çalmak da mümkün değildir.
Bir gülümseme; kendiliğinden verilmedikçe, işe yaramaz.
Bir gülümseme; ona ihtiyacı olanlara ilâç gibi gelir.
Bir gülümseme; sevgi köprülerini sağlamlaştırır.
Bir gülümseme; bazan bir hayat kurtarır.
Bir gülümseme; bazan bir savaşı da önler.
Bir gülümseme; bazan gülümseyemeyeni gülümsetir.
Bir gülümseme; sadaka yerine geçer, sevap kazandırır.
Bir gülümsemeyi, gülümsemeye ihtiyacı olana bol bol verin!
Bir gülümsemeye, gülümseyemeyenlerin, ihtiyacı olduğunu unutmayın!
Bir gülümseme için hiç kimse, ona ihtiyaç duymadan yaşayacak kadar zengin ve kuvvetli değildir.

Sürekli gülümsemek ve gülümsemelerle karşılanmak dileğilye...

ALINTI
                                                          teşekkürler ÖZGÜR

R

roze

Videonun sonu süperdi yaa. Çok duygulandım, muhteşemdi. Ve sadece bir gülümsemeydi bunları yapan.
Teşekkürler, Özgür abi :) :) :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Başarısızlık ve mutsuzluk kaderimiz mi?

öncelikle yazı için teşekkürler :)

bu konuda hakkında çevremdeki insanlarla o kadar ok tartıştım ki...hayır bu bir kader değil sadece yolumuza çıkan taşlar...önemli olan tökezlesek bile gülümseyerek geçmek o yoldan geçmeden bilemeyiz ki yolun sonu sadece tahmin edebiliriz;bazen bütün tahminlerimiz doğru çıksada yanılma olasılığımız da var bu yolda o yüzden o ışığı görmeliyiz ve bu yolda yürüken gülümsemek,tebessüm etmek hatta kahkaha bizim motivasyonumuz için ne kadar önemli ...

öğle değil mi?

M

mine yirmili

Kullanıcı
15 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
Mükemmel bir paylaşımdı!..
bir gülümsemenin geri dönüşü kimlere neler kazandırıyormuş bunu video görüntüsünde gördük!...Emek etmeden yapılan bu küçücük mimik, ruhlara iyi gelen en etkili ilaçtır...

Harikasın özgürcüm ;)

çok uzun zamandır siteye girmiyordum; bu gece girmeme sebep olan şey;msn adresimin patlatılmış olmasıydı.. :-\
eski adresimdeki dostlara mail attım dikkatli olun diye;yeni adresimi ilk ekleyen "safari"oldu... :)

artık gelmiyorsunuz sitemize diyerek tatlı bir serzenişte bulundu..ve hemen geldim,iyiki gelmişim..uzun zamandan bu yana duygusal boşluklarıma iyi gelen bir konuyla karşılaştım..yüzüme tebessüm yaydıranlardan Allah razı olsun!...

sevgimle kalın

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
bi mağazada bütün personelin yakasında gülümserim çözerim yazan bir rozet vardı çok hoşuma gitmişdi gerçektende gülümsemek sorunları çözmesede çözmeye yardımcı oluyor :)

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
VE tutmak ve hatta bırakmamak gerekli ne pahasına olursa olsun. Yüzünüzdeki güzelliğin dışa vurmasıdır o! VE aslında farketmeden başka akıllara girdiğiniz “kapı çalmak bilmeyen” dostunuz…
Aşağıdaki hikayeyi biliyordum, beni bu kısım bitirdi. Özgür harika olmuş; insanı yaşama umutlandıran, güvendiren bir yazı..

Teşekkkürler :)

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Cσ∂єx' Alıntı:
Didem, kalemim iyi değil mi  ::)
Anlatımımın yanında yazarlığım da var yani?
;D
Anlatımını bilemem, ama yazılarını okumayı seviyorum. Net, akıcı ve kelimeleri güzel seçerek yazıyorsun..

M

mesuna

Kullanıcı
3 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
izmir
dideM' Alıntı:
Aşağıdaki hikayeyi biliyordum, beni bu kısım bitirdi. Özgür harika olmuş; insanı yaşama umutlandıran, güvendiren bir yazı..

Teşekkkürler :)

AYNEN KATILIYORUM,ÇOK AMA ÇOK GÜZEL OLMUŞ.ELLERİNİZE SAĞLIK
;) ;)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Gülşah' Alıntı:
Başarısızlık ve mutsuzluk kaderimiz mi?

öncelikle yazı için teşekkürler :)

bu konuda hakkında çevremdeki insanlarla o kadar ok tartıştım ki...hayır bu bir kader değil sadece yolumuza çıkan taşlar...önemli olan tökezlesek bile gülümseyerek geçmek o yoldan geçmeden bilemeyiz ki yolun sonu sadece tahmin edebiliriz;bazen bütün tahminlerimiz doğru çıksada yanılma olasılığımız da var bu yolda o yüzden o ışığı görmeliyiz ve bu yolda yürüken gülümsemek,tebessüm etmek hatta kahkaha bizim motivasyonumuz için ne kadar önemli ...

öğle değil mi?
Öyle olmasına öylede bazen önemini yitirmiyor değil yani.