Haftanın Yazısı : Dışı temiz, içi pis!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
Web
www.kendinigelistir.com
Bu haftasonunu bir sorgulama ile geçirelim istiyorum. Hatta yine yorumlarınızla ortak olursanız daha güzel olacaktır. Etrafımızda -mutlaka- görüyor\rastlıyoruzdur. Üzerine bir maske takınan, olduğu gibi davranmayan, içindekini keşfettiğimiz ya da keşfetmediğimiz ama aslında n'olduğunu\n'apmaya çalıştığını bildiğimiz insanlara... Özdemir ASAF'ın 3 mısralık dizesi aklıma getirdi bu satırları! Var mıdır etrafımızda böyleleri? VE sizce şiirdeki gibi kirli eller mi daha temizdir? Temiz elli kirli gönüller mi? Ne dersiniz...

Kirli eller daha temiz.
Temiz elli kirli gönüllerden.
Ne dersiniz?

Özdemir ASAF

Yazan : Özgür ŞAHİN / kendinigelistir.com

b177330434.jpg

Cσ∂єx' Alıntı:
Kirli eller daha temiz.
Ne dersiniz?
Özdemir ASAF
Temiz elli kirli gönüller;
O kadar fazla ki göz göre göre,yalan söyleyen,iftira atan,yüzeme gülen aynı zaman da arkamdan atıp tutan hatta beddua eden...
Bir değil iki deil üç değil...
Düşünüyorum da biz İNSAN isek bunlar ne?
İnsan desek bizim gibilere hakaret etmiş olmaz mıyız!...
Umuyorum ki bir an önce çıkar bu insan görünümlü canavarlar hayatımızdan.

Unutmadan konu için Teşekkürler :)

''Beyaz gülün bile  gölgesi vardır.''

Bu cümleyi herkes için söyleyemem ki söylemek istediklerimi de zaten beceremem,dilim damağım kurur.

Şaşıyorum böyle,iki yüzlülere...
Onlara şu cümleyi tekrar tekrar hatırlatalım:
Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol!!diye,
Acaba yüzleri kızaracak mı?E,hani sizin iki yüzünüz vardı?!

olmaz mı
özellikle işyerlerinde .
bıktım maske takan olduğu gibi davranmayan riyakar iki yüzlü insanlardan

göz yalan
söz yalan
iki yüz değil iki bin yüzü çok takınan
suçlu arayan suç atan
sevmenin yüceliğini kolayca harcayan
samimiyeti israf eden
dostum diyip candan yaralayan
kendine düşman olan sana dost olamayan insana insan demen senin hatan...
hayat böyle kendini ak pak tanıtan yürekleri kapkara insanlarla dolu.. senin ordaki sen böylelerine inanan bizler oluyoruz..

deryader' Alıntı:
göz yalan
söz yalan
iki yüz değil iki bin yüzü çok takınan
suçlu arayan suç atan
sevmenin yüceliğini kolayca harcayan
samimiyeti israf eden
dostum diyip candan yaralayan
kendine düşman olan sana dost olamayan insana insan demen senin hatan...
hayat böyle kendini ak pak tanıtan yürekleri kapkara insanlarla dolu.. senin ordaki sen böylelerine inanan bizler oluyoruz..

Kafiyeli güzel,anlamlı bir yorum olmuş Deryader ;)

Artık insanları oldukları gibi kabul ediyorum fazla neden,niçinlere girmiyorum
Önceleri kendimi suçlardım bir hatam mı var da  bu şekilde davranıyorlar diye
anladım ki insanların bazıları fıtratı gereği böyle...
Kendilerinde aynı hatalar varken bir başkasını rahatlıkla eleştirebiliyor,kendilerinin farkına varamıyorlar.Değişmeye veya değiştirilmeye gelemiyorlar.Bu tür insanlardan uzak duruyorum
Merhaba
Merhaba
Kirli elli temiz gönüller daha temizdir bana görede
İnsanın davranışları herzaman iç niyetini belli etmez,ön yargılı olmamak gerekir
Yeter ki gönlünde ki iyi niyetinden emin olayım ::)

Cσ∂єx' Alıntı:
Kirli eller daha temiz.
Ne dersiniz?
Özdemir ASAF

64950_157915990909144_112126748821402_338427_3305475_n.jpg
Bir dilim ekmeğin peşinde elleri nasır tutmuş olsa  ne çıkar?
Belki acısı değil ama kiri bir kase suyla çıkar..
Ya emekçinin sırtında karnını doyuran temiz görünümlü ama  yüreği kararmış aslaklara -vicdansızlara ne demeli ki  ?
Acıyorum onlara çünkü  içlerindeki kiri  onca çağlayan ırmaklar da söküp artamaz..
Keyifler Değildir ..Yaşamı Değerli Kılan Verilen Emektir..

Dünyada cok, cok iyi kalpli insanlar varki dünya ayakta duruyor .
Kötü insanlar cok sükür, Allahtan azinliktalar . Biz cevremizdeki insanlari elestirirken sürekli kendimizi iyi ama ne hikmetse digerlerini kötü olarak yargilariz, yani kendini begenmislik taslariz, bizim kalbimiz cok temizdir digerlerinin kirlidir, ee digerlerine sorarsaniz onlarinda kalpleri cok temizdir . Birazda galiba söyle bakmak lazim sen iyi olursan karsidakide iyi olur .

Ne ekersen onu bicersin !

Bazi insanlar, bütün gerceklerin kendi paradigmalarina uymasi gerektigini düsünürler .Yani baskalarini kendilerine benzetmeye gereksinim duyarlar . Digerlerini kaliba sokmayi ve onlarin kendileri gibi düsünmesini isterler . Íliski kurduklari kisilere kendi gözlüklerini takmaya calisirlar.. aksi takdirde kötü kalplisindir !

Bir kitap'ta okumustum "Eger cevrendeki insanlara deger verirmis gibi davranirsan onlarda sana deger verirmis gibi davranirlar . Eger onlara gercekten deger verirsen onlarda sana gercekten deger verirler "

"Íyilik, kötülüklere galip gelmeseydi kainat var olmazdi" bir yerde okumustum bu sözü .

Hem temiz elli hem temiz kalpli olmamiz dilegiyle .

ben soyle dusunuyıorum 
ıkı yuzlu rıyakar ınsanlar hayatımızın her alanında var .  bunlardan kacamıyoruz onemlı olan onlara karsı olan durusunuzu sızın gorerek bılmenızdır . onlarla da yasamayı ogrenmek gerek.

sarmut' Alıntı:
ben soyle dusunuyıorum 
ıkı yuzlu rıyakar ınsanlar hayatımızın her alanında var .  bunlardan kacamıyoruz onemlı olan onlara karsı olan durusunuzu sızın gorerek bılmenızdır . onlarla da yasamayı ogrenmek gerek.

Katılıyorum... :)

Geri