Hafızanın işleyişi incelemeye alındı..

• Konbuyu başlatan senarist081
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde senarist081 tarafından oluşturulan Hafızanın işleyişi incelemeye alındı.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,826 kez görüntülenmiş, 13 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Hafızanın işleyişi incelemeye alındı..
Konbuyu başlatan senarist081
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan catzilla
S

senarist081

Japon araştırmacılar, hafızasının işleyişini görmek için bir farenin beynine minik kamera yerleştirdiler. Bu deneyle günün birinde insanlarda Parkinson gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek bir yöntem geliştirilebileceği ümit ediliyor.

"Journal Neurocience Methods"da yayınlanan araştırmada, 3 milimetre uzunluğunda, 2,3 milimetre genişliğinde ve 2,4 milimetre derinliğinde bir kamera kullanıldı. Japonya'nın batısındaki Nara Bilim ve Teknoloji Üniversitesi profesörü Jun Ohta'nın, Kinki Üniversitesi'nden bilim adamlarıyla ortak çalışmasında, kamera farenin beyninin hippocampus bölgesine yerleştirildi.

Deneyde, araştırmacıların fareye zerk ettikleri bir madde hafıza kayıt yaptığında mavi ışık saçıyor ve kamera bu ışığı tespit edip ekrana yansıtıyor. Ohta Reures'a açıklamasında, şimdi bu yöntemi insanlara nasıl uygulayabileceklerini düşündüklerini, ancak beyne bir cisim yerleştirildiği için çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Ohta, bunun insanlara uygulanmasının en az 10 yıl alabileceğini belirtti.

AA

S

senarist081

Yine şu minik insanlar!!!Her alanda müthiş bir potansiyele sahipler,özellikle günümüzün bir türlü çare bulunamıyan hastalıklarından olan Parkinson için müthiş bir deneme umarım gerçek hayata geçer tez zamanda..

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
küçükler ama çok faydalılar  ;D tüm insallık adına çalışmaları da bunu en büyük kanıtı   :)

R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
insanlığın yararına yapılan her iş güzelldir..
bakalım belki bu çalışma sonucu iyi yerlere götürür onları..

E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
inş biran önce araştırma tamamlanır..teşkkrller..

S

senarist081

Ne demek,ben teşekkür ederim asıl hassasiyetiniz için..

zehrax

zehrax

Kullanıcı
21 May 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
küçükler her defasında boylarından büyük işler yapıyo valla ;D

K

kabeka

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
16
İstanbul
bu japonlar ilginç insanlar tebrik ediyorum kendilerini :p
teşekkürler paylaşım için:)

Ö

ölüdeniz

Japon dedimmi duracan abi adamlar karınca misali gibi senarist081  paylaşımın için teşekkürler

C

catzilla

fare beyniyle insan beyni birmi, ne kadar çok farklı.

nasıl fareye uyguladıkları bir yöntemi, insan beynine uygulayacaklar...  ::)

anlamadım ben bişey... :) bence yapamazlar.