Güzellik uykusu gerçekmiş

• Konbuyu başlatan nil_92
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde nil_92 tarafından oluşturulan Güzellik uykusu gerçekmiş başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,732 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Güzellik uykusu gerçekmiş
Konbuyu başlatan nil_92
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan nil_92
N

nil_92

Kullanıcı
26 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Güzellik uykusu kavramını bilimsel temellere oturtmak üzere yapılan çalışma, bu inanışı bir mit olmaktan çıkarıyor.
Karolinska Enstitüsü Klinik Sinirbilimleri Bölümü’nden Doç. Dr. John Axelsson, güzellik uykusunun bilinen bir kavram olmasına rağmen bilimsel destekten yoksun olduğunu düşünerek, uyku ile çekicilik ve sağlık arasındaki ilişkiyi araştırmak üzere kolları sıvamış.

Yaşları 18 ile 31 arasında değişen 23 katılımcı üzerinde yürütülen araştırmada, deneklerin sekiz saatlik normal bir uyku ile uykusuz geçen 31 saatin sonrasındaki hallerinin fotoğrafları çekilmiş. Deneye sigara kullananlar alınmamış ve deney süresince alkol tüketimi yasaklanmış.

Fotoğraf çekimi iyi aydınlatılmış bir odada yapılırken, kişilerin fotoğraf makinesine olan uzaklıkları sabit tutulmuş. Herhangi bir makyaj yapılmasına izin verilmezken, uzun saçlar arkadan toplanarak benzer traş ve temizlik işlemlerinden geçirilmişler. Çekimler sırasında deneklerin rahatlamaları ve olabildiğince doğal bir yüz ifadesi takınmaları istenmiş.

Sonraki aşamada 65 gözlemci fotoğrafları puanlayarak değerlendirmiş. Puanlar, fotoğraftaki kişinin yorgun, sağlıklı ve çekici olup olmaması üzerine verilmiş. Gözlemciler uykusuz gecenin ardından çekilen fotoğraflardaki kişileri daha az sağlıklı, yorgun ve daha az çekici bulmuşlar.

Uzmanlar uykusuzluğun olumsuz etkilerinin fotoğrafta görülenlerden çok daha ağır olacağını ve fotoğrafların gece çekilmesi durumunda bunun daha da belirginleşeceğini belirtiyorlar.

Güzellik kavramının temeli hakkında kesin bir yargıya varılmış olmasa da en azından daha çekici olabilmek adına iyi bir uyku çekmek şart gibi görünüyor.

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Hadi herkes uyusun  :) Bende neden uykusuz kaldığımda kendimi beğenmiyorum diyordum ..Bu paylaşımla öğrenmiş olduk  :)

N

nil_92

Kullanıcı
26 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
:) iştee hep uykusuzluktan :) durmayın uyuyun  ;D

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Erdal Bey duymasın :) aptal yaftasını yapıştırıverir vesselam...  Şaka bi yana da,sağlık evet çekicilik hayır diyorum...  Mit'tir bu mit... Yapılan  mit'e kulp takmaktır. Bilimsel bi kulp da,tutmaz. Bana göre tabi...

Ayrıca konu için teşekkürler...

N

nil_92

Kullanıcı
26 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
rica ederim :)
az çok etkisi vardır uykusuzluğun üzerimizde bence:)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
nil_92' Alıntı:
rica ederim :)
az çok etkisi vardır uykusuzluğun üzerimizde bence:)
Özür dileyerek;az evet. Çok hayır diyebiliyorum. Haklısınız,az olabilir oda, yüz sinir ve kaslarının uykuda dinlentide olduğundandır... Ben öyle biliyorum. Belkide yanlış biliyorumdur ne bileyim artık...

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Uykuyu düzenleyen beyin kimyasallarıyla ruh halini,morali düzenleyen kimyasallar aynıdır.(Başta Seratonin)

Canınız sıkkın olduğunda,moraliniz bozuk olduğunda uyuyamazsınız.
Sonuç daha kötü bir ruh hali.

Şaşırmamak gerek güzellikle uyku arasındaki ilişkiye.

N

nil_92

Kullanıcı
26 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
longcoming' Alıntı:
Uykuyu düzenleyen beyin kimyasallarıyla ruh halini,morali düzenleyen kimyasallar aynıdır.(Başta Seratonin)

Canınız sıkkın olduğunda,moraliniz bozuk olduğunda uyuyamazsınız.
Sonuç daha kötü bir ruh hali.

Şaşırmamak gerek güzellikle uyku arasındaki ilişkiye.

katılıyorum :)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bencede dinlenmiş bir vücut hem fiziken,hem ruhen,hemde beyin olarak daha kaliteli bir yaşam sağlar

morkiz

morkiz

Kullanıcı
10 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kesinlikle katılıyorum. Uykusuz kaldığım günlerin ardından güzel bir uyku çektiğim bi gecenin sabahında yüzümde epey fark görüyorum. Cildim kendine gelmiş ve canlanmış oluyor. Hoşuma da gidiyor...  ::) :)

N

nil_92

Kullanıcı
26 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
;) kendini daha iyi hissettiriyor :)