Günümüze Dair Bazı Gerçekler..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan Günümüze Dair Bazı Gerçekler.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,363 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Günümüze Dair Bazı Gerçekler..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan asukaki
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Günümüze Dair Bazı Gerçekler..

“Bugünlerde hayat ne garip;

Mallarımız arttı,keyfimiz azaldı.

Daha büyük evlerde kalıyoruz ama daha küçük ailelerde yaşıyoruz.

Konforumuz arttı amazamanımız daraldı.

Uzmanlıklar arttı amasorunlar çoğaldı.

İlaçlar çoğaldıhastalıklar arttı.

Az kitap okuyorçok televizyon seyrediyoruz.

Para kazanmayı öğrendik amayuva kurmayı beceremedik.

Hayata yıllar ekledik,yıllara hayat katamadık.

Ay’a kadar gidip dönmeyi biliyoruz amakomşumuza geçmek için karşıya geçmiyoruz.

Uzaya ulaştık amaruhun derinliklerine inemiyoruz.

Havayı temizledik amaruhları kirlettik.

Atomu parçaladık,önyargılarımızı yıkamadık.

Acele etmeyi öğrendik amasabırlı olmayı asla.

Tanıdıklar çoğaldı,dostlar eksildi.

Çabalar arttı amamutluluklar azaldı.”

(alıntı)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sizlerinde eklemek istediğiniz şeyler vardır mutlaka..
Ben diyorum ki dünya küçüldü artık iletişim çok kolay ,oysa faturaları ödemesidir zor olan :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Günümüzde manevi değerler de gitgide daha fazla kıymetini yitiriyor. Gerçek olan şey şu ki; doğru ve yanlışın ne olduğunu bilmeyen çocuklar ileride zorluk çekecekler.

Sahip olduklarımızın kıymetini bilmeyiz.Çünkü hep daha fazlasını amaçlarsın geriye bakmadan ileriye odaklanıp elindekinin kıymetini bilmezsin.

Acaba haftanın bir günü herşeyi kısıtlasak yemekten, televizyondan, internetten, alışverişten kısacası günlük yaptığımız birçok alışkanlığı bir kenara bıraksak o günü çocuklara zorlukları göstererek  yaşasak, ellerindekinin kıymetini bilebilirler mi acaba?

Örneğin;

Televizyon hiç açılmasa önceden Tv de yoktu kitaplar vardı diye örnek gösterip  o gün kitap okuma alışkanlığı kazandırılamaz mı?

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Yapılabilir aslında ama çok fazla bir katılım olacağını sanmıyorum. Komşuluk güzeldi, arkadaşlara gidip oyun oynamak ne bileyim okula gidip herhangi bir konu hakkın konuşmak. Nerede... Bir face bir dizi iki dedi bir kodu oldu bitti işte bu kadar hoş sohbet... Elektrikler kesildiğinde ne kadar canım sıkılsada bir o kadar da seviyorum.

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

İyi okullara gidip,büyük paralar kazanıp kendi ayaklarımın üstünde duracağım diyen tipte insanlar çoğaldı.Kendi ayakları üstünde duran insanlar yanlış yapıyor demiyorum.Ne demek istediğimi doğru anlayın lütfen ;)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
asukaki' Alıntı:
Yapılabilir aslında ama çok fazla bir katılım olacağını sanmıyorum. Komşuluk güzeldi, arkadaşlara gidip oyun oynamak ne bileyim okula gidip herhangi bir konu hakkın konuşmak. Nerede... Bir face bir dizi iki dedi bir kodu oldu bitti işte bu kadar hoş sohbet... Elektrikler kesildiğinde ne kadar canım sıkılsada bir o kadar da seviyorum.

Elektrikler kesilidiği zaman en çok ben sevinirim. O zaman yapılan tüm muhabbetlerin tadı damağımda kalır :)

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Bazen düşünüyorum ; teknoloji olmasaydı yani azıcık olsaydı okla avlanıp ateşte pişirseydik ağaçtan evlerde yaşasaydık. nasıl olurdu. Tekerleği ben buldum... :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
asukaki' Alıntı:
Bazen düşünüyorum ; teknoloji olmasaydı yani azıcık olsaydı okla avlanıp ateşte pişirseydik ağaçtan evlerde yaşasaydık. nasıl olurdu. Tekerleği ben buldum... :)
İstiyorsan bunu yapabilirsin tabi ki gerçekten istersen ;)

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
İstiyorum ama ev yapabilmem için çalışmam lazım :) artı o şartlarda benimle duracak birinide bulmam lazım :) Eğer Allah izin verirde emekli olursam şehirde yaşamayı istemem hiç. Zaten bırakacam telefon bilgisayar :) ömrümü yedi bu ikili :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
asukaki' Alıntı:
İstiyorum ama ev yapabilmem için çalışmam lazım :) artı o şartlarda benimle duracak birinide bulmam lazım :) Eğer Allah izin verirde emekli olursam şehirde yaşamayı istemem hiç. Zaten bırakacam telefon bilgisayar :) ömrümü yedi bu ikili :)

Hım emekli olmak :) bana çok uzak bir kelime. Yaşadığımız şartları düşünürsek ne kadar stresli ve sağlıksız bir çevrede yaşadığımızı görüyoruz.

Beni şuanda hayata bağlayan sıkı sıkı tutunmamı sağlayan projem var. Yoksa çalışacağımda emekli olacağımda peeeh :)

Ben ilk yatırımımı toprağa yapacağım kendim yetiştireceğim herşeyimi. Kendi biyolojik saatimde uyanacağım. Hergün birbirine nefretle bakan insanları görmeyeceğim. O yüzden sabrederek bekliyorum :)

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
O vakit her zaman başarılısındır. Buna canı gönülden katılıyorum.  ;)