güneş ve rüzgar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eftelya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eftelya

Kullanıcı
Güneş ve Rüzgar, hangisinin daha güçlü olduğu konusunda tartışırlar. Ve rüzgar.

- "Sana benim daha güçlü olduğumu kanıtlayacağım "der.

- "Şuradaki yaşlı adamı görüyor musun hani şu üstünde palto olan. Bahse girerim o paltoyu üstünden senden çok daha çabuk sokup alabilirim."

Bu denemeye razı olan güneş bir bulutun arkasına gizlenir ve rüzgar bir fırtına gücüyle esmeye başlar. Ancak rüzgar şiddetini ne kadar artırırsa yaşlı adam da paltosuna o kadar sarınır. Sonunda rüzgar pes edip durulur ve güneş bulutun arkasından çıkarak yaşlı adama sıcacık gülümser. Bunu gören yaşlı adamın yüzünde bir hoşnutluk ifadesi belirir. Ve paltosunu çıkarır.

İddiayı kazanan güneş rüzgara;

"Dostluk ve Naziklik her zaman haşinlik ve zorbalıktan daha güçlüdür..." der...

alıntı

HEP GÜNEŞ OLUP İNSANLARI SEVGİYLE ISITMAK DİLEĞİ İLE!
çok güzel tşKLER

Teşekkürler Eftalye.

Güneş bize yumuşak huylu olmak adına ne kadar güzel örnek olmuş burda.

Hırçın bir fırtına sonrası insanları ısıtan, onları saran güneş kadar dosthane olmak ümidiyle...

Dostça ve nazik davranmak belki burada Güneş'in sağladığı kadar kısa sürede sonuç vermeyebilir hayatımızda.

Ancak böyle olmak konusunda kararlı olunursa, edinilecek olumlu sonuçların kesin ve sürekli olacağını düşünüyorum. :)
Teşekkürler!

Nezaketin kimseye zararı olmamıştır.
güzel paylaşımdı teşekkürler.. :)

Bunun üzerine klasikte olsa "Hep güneş gibi olmak dileğiyle" diyerek teşekkür ediyorum kaçkarlar :)

Teşekkürler kackarlar08 .

Peki tersi olsaydı.
Yani adam paltosu elinde yürüyor...
Bu paltoyu giydirmek için yarışsalardı, kim kazanacaktı?  :)

Güneş kendisini saklardı bulutların arkasına o zaman yine Güneş kazanırdı.. diye düşünüyorum.

ben çok beğendim bu kıssayı :)
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır :)
kibar olanlar heryerde dikkat çekerler :)

Geri