''GÖZYAŞI VE TER''

• Konbuyu başlatan crnkcclr
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde crnkcclr tarafından oluşturulan ''GÖZYAŞI VE TER'' başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,677 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı ''GÖZYAŞI VE TER''
Konbuyu başlatan crnkcclr
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan roze
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0

“GÖZYAŞI VE TER”

keçeciler

derler ki oğul; keçe’nin keşfi bir gözyaşından ibarettir…
sevdalı çobanın biri, uzak köylerden bir kıza sevdalanır... gün günden büyür içinde aşk... baş edilmez olur. dayanamaz çoban… tek umarı bir kez daha bakabilmektir suretini unutmaya başladığı kızın gözlerine… ancak hava kar boran… göz gözü görmüyor. çoban yola düşse bu havada donar kalır yollarda… hem sevdası hem kendi düşe karışır. adı bile kalmaz dünya toprağında. günlerce dönenmiş durmuş dört duvar arasında çoban. sonra yünler gelmiş aklına. bunlardan bir giyit yapabilse belki çıkabilir sevdanın yoluna… görmüştür koyunların üstünde zaman zaman birbirine geçer yünler. bir olurmuş… günlerce döver yünleri… ama olmaz bir türlü, geçmez birbirine yünler… bir olmaz… delirir çoban… sevdasından…
çaresizliğinden…
aşkından…
oturup yünlerin kıyısına ağlamaya başlar. bir şeyler yapmalıdır, yoksa kırklara karışacak aklını yitirecektir… ne kadar ağlar bilinmez ama bir vakit sonra kalkıp hırsla dövmeye başlar yünleri.. bir yandan ağlar bir yandan tüm vücudu tere keser. bir de bakar ki gözyaşının ve terinin değdiği yerler birbirini tutmuş. bir olmuştur…
işte böyle oğul.. bir gözyaşından ibarettir keçe… gayrı ne böyle sevdalar kaldı insanı hırsından ağlatacak ne de aşkla keçe dövdürecek.. ustam bana el verdi benim elim havada kaldı… ben belki de son keçeciyim.. çek de bir de suretim kalsın benden sonraya. de çek gayrı…

* efsaneye göre yüz yıllar önce keçenin keşvini yapan , Keçe ustası Ebu Said Libabid'dir

Ufuk AKGÜN/MARAŞ-2008

C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
kendi soyadımdan gelen bir merakla bulduğum bir bilgi
hoşlandım ve paylaşmak istedim....
:)

A

alparslan

Kullanıcı
2 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
cahillimi bağışlayın keçe tam olarak nedir
bilmiyorum

C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
alparslan' Alıntı:
bilmiyorum
en basitinden ilkokulda kullandığın renkli boya kalemleri
bitince insanı delirten ses çıkarır..
beyaz tahtaya yazı yadığın siyah asetatlı kalemin ucu...
yörük çadırlarının üzerine kapanan büyük örtü...
çobanların giydiği kıyafet... vs vs vs  çoğaltılabilir... :)

A

alparslan

Kullanıcı
2 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
crnkcclr' Alıntı:
alparslan' Alıntı:
bilmiyorum
en basitinden ilkokulda kullandığın renkli boya kalemleri
bitince insanı delirten ses çıkarır..
beyaz tahtaya yazı yadığın siyah asetatlı kalemin ucu...
yörük çadırlarının üzerine kapanan büyük örtü...
çobanların giydiği kıyafet... vs vs vs  çoğaltılabilir... :)
ee tamam anladım
yani herhalde
:) ;)

hikayeside güzelmiş
tabii acıklı ama :)

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
çok hoş bir hikayesi varmış , acıklı gibi görünsede
böyle ustalar değerlerine bağlı kişiler yok artık ne büyük kayıp bizler için gelecek nesiller daha yapay büyüyecek bu yüzden
:-\

C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
gôz∂є' Alıntı:
çok hoş bir hikayesi varmış , acıklı gibi görünsede
böyle ustalar değerlerine bağlı kişiler yok artık ne büyük kayıp bizler için gelecek nesiller daha yapay büyüyecek bu yüzden
:-\
evet çok haklısın ...  bunu düşündükçe üzülüyorum... :(
artık yapılanlar çok daha mekanik yaşam çok daha içe dönük bu rivayetler (ki gerçeklerdir çok zaman) umarım yeni nesiller için yaşamı farklı açıdan görme olanağı sağmaya bir nebzede olsa yardımcı olur...