Göz okuma ustalığı...

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Göz okuma ustalığı... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 18,101 kez görüntülenmiş, 20 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Göz okuma ustalığı...
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Bazı insanlarla konuşurken rahat bazılarıyla konuşurken rahatsız olur hatta onları güvenilmez buluruz. Bu aslında bize baktıkları veya konuşurken bakışlarımıza karşılık verdikleri süreyle ilişkilidir. Bakışların dilini çözerek hem karşı tarafı daha kolay anlayabilir hem de kendi davranışlarınızı kontrol altında tutabilirsiniz.

SİZDEN BİR ŞEY Mİ GİZLENİYOR ?:

Birisi dürüst değilse veya bir şeyler gizliyorsa bakışları bizimkilerle toplam zamanın üçte birinden daha az oranda karşılaşacaktır.

HAYRAN MI SALDIRGAN MI ? :
Bakışlarınız, karşınızdakinin bakışlarıyla toplam zamanın üçte ikisinden daha uzun süreyle karşılayıyorsa, bunun anlamı şunlardan biridir; birincisi sizi çok ilginç veya çekici buluyordur; ikincisi de size karşı saldırgan bir tavrı vardır.

SESSİZCE MEYDAN OKUYANLAR:

Buna ek olarak gözbebekleri de büzüşüyorsa sözel olmayan bir meydan okumada bulunuyor olabilir.

BAKIŞLARLA İYİ İLİŞKİ KURMAK İÇİN :

Başka birisiyle iyi bir ilişki kurmak için toplam zamanın yüzde 60-70´inde onunla göz göze gelmeniz gerekir.

Göz hareketlerinin dili

Gözler… Gözler yalan söylemez… Gözler yalan söyleyemez!… Vücudun odak noktası olduklarından ve gözbebekleri de bağımsız hareket ettiğinden gözlerin tüm insan iletişim işaretleri arasında en açıklayıcı ve doğru bilgileri verir.

Tarih boyunca göz ve insan davranışı üzerindeki etkileriyle uğraştık durduk. Hepimiz ´gözleriyle onu parçaladı´, ´kocaman bebek gözleri var´, ´gözlerini kaçırıp duruyor´, ´çok davetkar gözleri var´, ´gözünde öyle bir pırıltı vardı´ ya da ´bana en kötü bakışıyla baktı´ gibi ifadeler kullanmışızdır. Bu gibi ifadeleri kullandığımızda farkında olmadan kişinin gözbebeklerinin büyüklüğünden ve bakışla ilgili davranışlarından bahsederiz.

Gözbebekleri


Belli ışık durumları, kişinin ruh hali ve tavrı olumludan olumsuza veya olumsuzdan olumluya geçerken gözbebekleri küçülür veya büyür. Heyecanlanan birisinin gözbebekleri dört katına çıkabilir.Tam tersine kızgın, olumsuz bir ruh hali gözbebeklerinin ´minik boncuk gözler´ ya da ´yılan gözler´ olarak bilinen şeklinde küçülmesine yol açar.

Flört ve Gözbebekleri

Flört sırasında gözler oldukça fazla kullanılır. Kadınlar gözlerini vurgulamak için göz makyajı yaparlar. Bir kadın bir erkeği severse ona bakarken gözbebeklerini büyütecek ve erkek da farkında olmadan bu bilgiyi doğru yorumlayacaktır. Bu nedenle romantik buluşmalar gözbebeklerinin büyümesine neden olan loş yerlerde gerçekleşir.

Birbirlerinin gözlerine bakan genç aşıklar farkında olmadan gözbebeklerinin büyüyüp büyümediğine bakmaktadırlar. Her biri diğerinin gözbebeklerinin büyümesinden heyecanlanır.

Çocuklar ve Gözbebekleri

Bebekler ve çocukların gözbebekleri yetişkinlelerinkindin daha büyüktür ve yetişkinlerin yanındayken onlara olabildiğince çekici görünerek sürekli olarak dikkatlerini çekme çabasıyla gözbebekleri sürekli olarak büyür.

Kumarbazlar ve Gözbebekleri

Uzman kağıt oyuncularıyla yapılan deneylerde rakipleri koyu renk gözlük taktığında oyuncuların daha az el kazandıkları görülmüştür. Örneğin, bir poker oyununda rakibine dört as gelmesi durumunda, uzman onun gözbebeklerindeki hızlı büyümeyi bilinçli olmadan fark edecek ve bu elde oyunu yükseltmemesi gerektiğini hissedecektir. Rakiplerin koyu gözlük takması gözbebeği işaretlerini ortadan kaldırarak uzmanların daha az el kazanmalarına neden oldu.

Ticaret ve Gözbebekleri

Gözbebeği takibi fiyat pazarlığı sırasında alıcıların gözbebeği büyümesini izleyen eski Çinli mücevher tacirleri tarafından kullanılırdır.

Eski bir söz ´biriyle konuşurken gözlerinin içine bak, pazarlık yaparken gözbebeklerine bakma´ der. ´Gözbebeklerine bakma egzersizi´ yaparak karşınızdakinin gerçek duygularını gözbebeklerinden anlamaya çalışın.

-Kaynak: BEDENİN DİLİ, Allan Pease

 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
yetişkinlerin yanındayken onlara olabildiğince çekici görünerek sürekli olarak dikkatlerini çekme çabasıyla gözbebekleri sürekli olarak büyür.
hehe yerim ben onları:))

Uzman kağıt oyuncularıyla yapılan deneylerde rakipleri koyu renk gözlük taktığında oyuncuların daha az el kazandıkları görülmüştür.
Kesinlikle doğru! Bir kanalda geceleri kağıt oyunları oynanıyor. Oyuncular amatör değil. Çoğu gözlük takmıyor fakat taktıkları zaman karşı taraf çoğunlukla yanlış tahminde bulunnuyor. :)

Teşekkürler peri
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bende bir filmde görmüştüm,etkilerini,yalan söyleyip söylemedigi ile ilgili..Bir dergide de okumuş ve etrafımdakilerinin nasıl yalan söylediklerini gözlemlemiştim :)
Kendim yalan söylerken yapmış oldugum istemsiz hareketleri yaparken aklıma gelir gülümserim..Karsımdaki iyiki beden dilini bilmiyor diye
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Gözden çok akıl okumak istiyorum ;)
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Mesela birisine bişey söylerken yüzüne bakamayabilirsin. Utanma, çekingenlik vs :). Göz göze gelince yüzün kızarır falan :)
Ya sadece birine ise sorun yok ve hatta herkes mutlaka yaşıyordur bunu bu şekilde ama herkese karşı öyle ise bir sorun var o kişilikte, o yüzden dedim.
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Harun' Alıntı:
Su Perisi' Alıntı:
Birisi dürüst değilse veya bir şeyler gizliyorsa bakışları bizimkilerle toplam zamanın üçte birinden daha az oranda karşılaşacaktır.
Bu durum bir de karşıdaki kişi çekingense de olabilir. Gözgöze gelmeye korkar mesela :)
Evet yalandan öte,insan karşısında ki insana sevgi veya aşk işte herneyse birşeyler hissediyorsada konuşurken gözlerini kaçırabiliyor ::)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Aşk da gözlerini kaçırmayla birlikde bir kaç şey daha ekleniyor yüzdeki ifadeye:) Yüz kızarması, hızlı hareket, ses tonundaki titreşim vs vs  8)
Yalan söylendigi zaman bu belirtilerden farklı gelişiyor..Örnek: Yalan söyleyenin yanakları kızarmaz  8) Pişkin pişkin bakışlarından anlarsınız  8)
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Birisi, artezyen kuyusuna bir taş atmış. Kırk jeofizik mühendisi ve yeraltı uzman ekibi çıkaramamış :d
Ben heyecanlıykende gözbebeklerim aynı nassı edek şimdi..
Abraham datlıses'ten ben insan değilmiyim şarkısınımı sölesem acep.
Benim gözlerim "lal".
 
S

spiritualsigns

beden dili ile iletişimin en önemli noktası...

ama yalanımı gözümden anlayana rast gelmedim... aşık olduğumu da anlayanı sanmıyorum...  fazla rahatımdır ben... hiç sarsılmam panik değilimdir... bu da bu anlamda karşımdakinin beni anlamasını zorlaştırıyor.

 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Korsan' Alıntı:
Birisi, artezyen kuyusuna bir taş atmış. Kırk jeofizik mühendisi ve yeraltı uzman ekibi çıkaramamış :d
Ben heyecanlıykende gözbebeklerim aynı nassı edek şimdi..
Abraham datlıses'ten ben insan değilmiyim şarkısınımı sölesem acep.
Benim gözlerim "lal".
;D ;D ;D

İnsan birisine karşı çook şiddetli duygular besliyorsa bu nefretde olabilir sevgide illaki bunu bencede gözleriyle ele veriyor
ama bu konunun dürüstlük için çokda geçerli olduğunu düşünmüyorum bazıları bu konuda öyle kronikleşmişki ne yapsan nafile.
 
bluebell

bluebell

Kullanıcı
20 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Konu çok güzelde bu her insana uymuyor ben kimle konuşursam konuşayım göz teması kuramam mesela dolayısıyla da karşmdaki insanın benle göz teması kurup kurmadınıda anlayamam :D
 
Ç

ÇAĞRI1

Kullanıcı
1 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
artvin
GÖZLER KALBİN AYNASIDIR KULAKLARDA TARAĞI SAÇLARDA FÖNÜDÜR YANİ ANLAYACAĞINIZ BÜTÜN ORGANLAR KALP ADINA ÖALIŞIR ONDARKİ BAZILARINDA TEMBELLİK YAPMAKTADIR :D :D :D :D :D
 
Üst