Genel müdür Mutlaka okuyun çok ilginç

• Konbuyu başlatan erdal_ergen
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde erdal_ergen tarafından oluşturulan Genel müdür Mutlaka okuyun çok ilginç başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,181 kez görüntülenmiş, 15 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Genel müdür Mutlaka okuyun çok ilginç
Konbuyu başlatan erdal_ergen
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
E

erdal_ergen

Kullanıcı
16 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
Çok büyük bir şirketin başına genç bir genel müdür tayin edilmişti.Delikanlı zıpkın gibi bilgisayar mühendisiydi.Yüksek lisans yapmış ve mesleği ile ilgili dünyanın değişik yerlerinde seminerlere katılmış oldukça ilerlemişti.Değişik şirketlerde genel müdürlük yapmış,en son bu şirkete gelmeyi kabul etmişti.

Genç mühendis şirkete gelip,genel müdürün odasına girdi.Kendisini takdim etti.Eski genel müdür 55-60 yaşlarında idi.Genç genel müdüre dedi ki:

-Dostum,biraz sonra benim koltuğuma geçip oturacaksın.Devir teslim olacak.Sonra da ben ceketimi alıp gideceğim buradan.Ama gitmeden sana birkaç nasihat etmek isterim.

-Buyurun,sizi dinliyorum efendim.

İhtiyar,derin bir iç çekti,kahvesini yudumladı ve şöyle dedi:

-Bak,ben bu şirkete 24 senemi verdim.Bu şirket emekleme dönemindeyken girdim,bugün profesyonel ve memleketin sayılı şirketlerinden bir tanesi oldu.Dişimle tırnağımla buraya kadar yükseldim…Ama heyhat ki, 24 senemi verdiğim şirket,beni kapı önüne koydu.Yerime sen geldin.Unutma,bu koltuk sanada yar olmaz.

-Evet…

-Diyeceğim o ki,mevkiler,makamlar geçicidir.Sakın havalara girme ve eski dostlarını unutma.

Daha sonra koltuğundan kalktı,resmi belgeleri,ibranamesini imzaladı ve karşıya oturdu.Genç genel müdür makamına geçti.Dedi ki:

-Efendim,benim de size birkaç söyleyeceğim var.Dinlemek lutfunda bulunurmusunuz?

-Memnuniyetle.

-Efendim,söyleyeceklerimi ukalalık olarak görmeyiniz.Ben profesyonelim.Bugüne kadar bu şirket çapında 3 ayrı yerde genel müdürlük yaptım.Bana yapılan ısrarlı teklifler sonucu sizin aldığınız maaşın beş katına kabul ettim buraya gelmeyi.Ben her gittiğim şirkette 2 seneden fazla durmam.Tecrübelerimi şirkete kazandırır,yeni tecrübeler edinirim.Daha sonra da,zincirle bağlasalar durmam.Yani koltuktan kovulmayı beklemem.Kendim giderim.Burası da aynı.En fazla iki sene oturup,kendim kalkacağım.Ben her yerde genel müdürlük yapabilecek tecrübeye,bilgiye,olgunluğa sahip oldum.Yani sizin gibi buraya 24 senemi vermem.Şirkete altın çağını yaşatır,tam o verimli dönemde ayrılırım.Bu da benim felsefem.

Eski yaşlı genel müdür duyduklarına inanamadı.

Genç adamla merdivenlerden inerken dudakları,ayakları titriyordu.

Herkesle vedalaştı ve kapıdan çıktı.Özel arabasına bindi araba haraket etmeden,kendisini uğurlamaya gelen yeni genç genel müdüre baktı.Ağzından bir tek kelime çıktı.

-Vay be !

S

seca

Kullanıcı
1 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
erdal mükemmel bir yazı...harika bir öğüt bayıldım doğrusu...emeğine sağlık...

ne kadar doğru söylemiş ama...

şaşırdım doğrusu 24 yıl çok uzun bir süre :)

A

ayrisim

Kullanıcı
17 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
vay beee...hariiikaa bi yazıı cok tesekkürler arkadasım ;)

B

borsacini

Kullanıcı
19 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
adam kalıplarını kırmış profesyonel ihtiyarın şaşırmasına şaşmamak gerek gayet normal  paylaşımın için teşekkürler :laylaylom

Y

yusufi

Kullanıcı
24 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
ben çalıştığım şirkette genel müdür değilim ama şöyle bir düşündüm nerdeyse 10 yıl olmuş... yakında benide kovarlarmı acaba... :-\

K

karainci

Kullanıcı
11 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
BURSA
tek kelimeyle harika bir paylaşım... genç müdürü takdir ettim.

E

ercan

Kullanıcı
8 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
wallaa ağzım açık kaldı yaa helal oldun adama diycem ama herkesin fikride bir değil ki..

erdal arkadasa teşekkürler

Z

zuzu835

Kullanıcı
26 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
çok güzel gerçektende vay be dedirtiyor

A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
bence bu küstahlıktır kendini beğenmişliktir!!.. bizim ülkemizde bi yap bakalım hemen iş bulabiliyomusun. ayrıca ülkemizde çok iş değiştirmiş kişilere güvenmezler bence siz siz olun bu konudaki saçmalığa aldanmayın!!!

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Nasihat veren genel müdürün yaşadığı duruma bakılırsa genç mühendisin yaptığı doğru,demek ki genel müdüründe kendine güveni,gidecek yeri yokmuş ki yıllarca şirket için emek vermiş ve karşılığı limon gibi sıkılıp emekli edilmesi olmuş,futbolcu bile mesleğinin zirvesindeyken jübile yaptığı zaman ayrı değerlendiriliyor kimiside işte ordan oraya klüplere transfer ediliyor,genç mühendisin felsefesine uygun en güzel örnek klübüne  Uefa kupası kazandıran Fatih Terim ,tabi bu benim fikrim