Gençlik nereye gidiyor?G--->Emolar<---

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Gençlik nereye gidiyor?G--->Emolar<--- başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,879 kez görüntülenmiş, 13 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Gençlik nereye gidiyor?G--->Emolar<---
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan suheda:)
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Çoğu yerde emocu duygusal, hisleri herşeyden önce gelen, nazik, anlayışlı insan olarak tabir edilir. Bana sorarsanız emocu kimdir diye ben size şöyle bir açıklama yapabilirim:

Emocu, garip görünümlü, kendini farklı gösterme çapasında olan insanlara verilen addır. Emocu hayat takmaz, tüketici bir insan modelidir, yani hazırı yemeyi, baba parasıyla partiler düzenlemeyi, garip garip görünümlere bürünmesiyle kendini belli eden insan modelidir.

Bi de şu emocu çok itici bir kelime gibi geldi bana. ne o emocu, hani ingilizce biliyorlar ya emotional kelimesini kendilerince kısaltıp bu kelimeyi türetmişler.
(Alıntıdır)

Etrafınıza baktıgınızda sizde "böylesi tip" diyeyim karşılaşmışınızdır...
"Gençlik nereye gidiyor" diyede düşünmüyor degilim...Bzim zamanımızda yoktu böyle tipler:) şimdi nerden türedi,şaçları rengarenk,bedenlerinin belli bölümlerinden metal takanlar (prisink) takanalr mı dersin? Popalrından düşecek gibi duran pantolonlar mı dersin?( kardeşimde düşük ve bol pantolonlar çıktıgında giyinmiş ve babam ona yaklaşarak kemerini çıkarıp" al pglum şunu pantolonuna tak belinden düşüyor" diye vermeye çalıştıgında ne çok gülmüştüm :) Aslında ağlanacak halimize gülümsüyoruz bilerek yada bilmeyerek..
Geçen gün spor ayakkabısını baglamayarak salkım şaçak güya tarz yaptıgını sanan biri,pantolonunun her yerine kesikler atan başka biri,şaçlarını rengaren boyayan o kız ve digerlerini görüdümde şaşkınlıgımı gizlemeden direk bakıyorum tarz yaptık sana tiplerine..
Sizin bu batıtya özenti gençlik hakkında ne düşünüyor sunuz? merak ediyorum...Bırakın isteyen istediği gibi özgürce yaşayan gençlik mi diyor,yoksa buna bir dur mu diyor..
Siz kendi tarzınızı yaratan mısınız? Yoksa tarz yapan mı?  8)

H

harariye

Kullanıcı
22 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gençliğin arayışları isimli bir kitap okumuştum.
gerçekten bana ne cazip geliyor bu görüntüler ne de banane diyebiliyorum..
yakınlarım içinde de bu tarza ayak uydurmaya çalışan kardeşlerim var, nedendir bilmiyorum karşıyım ben bu akıma, hatta akım bile denebilir mi şüpheliyim..
ama ilginç olan tarafı şu ki kıyafete giyime dış görünüşe göre insan kabul ediyor veya reddediyorlar...
eğer sadece bi heves olarak gelip geçiciyse elbette yaşasınlar ama hayata bakış açılarını değiştirecek ve onları görüntüsel anlamda doyuracak anlamda seçimler yapacaklarsa kesinlikle dur denmeli bence...
paylaşım için teşekkürler ayrıca..

F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Youtube'a giriş yapabilenler , "Duygusal Ergen" isimli parçayı dinlesinler. Çok güzel dokundurmalar yapılmış. EMO dedikleri tarz bir saçmalık bana(!) göre. Neye karşı bir yönelim bu? Çok garip.

morkiz

morkiz

Kullanıcı
10 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
sadece giyim tarzları ile fark yaratmaya çalışmıyorlar,bir de Türkçe yi garip bir şekilde kullanıyorlar dikkat ettiğime göre.mesela dhadLum,shekheR,jnm,yhâFRu,behnn... gibi.ki bi arkadaşımın da ani değişikliğine şahit oldum bu konuda.her ne kadar uyardıysam da fayda etmedi.Allah hepimizin sonunu hayıretsin  :-\

M

merto53

Kullanıcı
27 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bu tipteki insanlar nasıl evlenip nasıl çoluk çocuk sahibi olcaklar bilmiyorum hatta hayal edemiyorum bu tipteki insanları görünce dayanamıyorum kafasını gözünü yarmak istiyorum  Çin işkencelerini okuyunca diyordum vay bee ne kadar acımasızlar nasıl yapıyoolar bu işkenceleri diye benim elime verseler böyle insanları bırak acımayı zevk bile alırım bu işkenceler böyle insanlar için düşünülmüş :D        çok caniyim :D  ama insanı delirtmesinler

K

KarKelebeğİ

Kullanıcı
9 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Dış görünüş olarak hoş değil bana göre yani giyim tarzları falan..
Fekat görünüşlerine göre yargılar değilim Türkçe'leri kullanma konusuna gelirsek tam bir felaket hale çevirdiler .
Sonlarını göremediğim içindirki nereye gittikleri hakkında bir fikrim yok.

A

arte

Kullanıcı
25 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
genclik her dönem bi yerlere gidiyor bir öceki nesil bir sonraki nesli beğenmiyor ama git gide dahada kötüye gidiyoruz buda bir gercek dejenere olmuş bir genclik sağdece kılık kıyafet özentisi moda için kendilerini ucubelere benzetiyorla  sorsanız zaten bir coğuda bunun moda için ve o yaş gurubundaki arkadaşlarından soyutlanmamak için yapıyorlar zaten bu kılık kıyafet ve konuşmanın bir felsefeye olduğu çok sacma

E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
"Duygusal Ergen" adlı parça tam cevap bence gençlik artık çok rahat tembel yetiştiriliyor bu yüzden yeni arayış içine giriyorlar. Aileler biraz daha ilgili,bilgili olmalı..Zamene gençliği işte :D :D :D

F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Acayip hayvanlara benzisen..  ;D

C

candybaby

Kullanıcı
3 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
kişilerin nasıl karakteristik özellikleri varsa bence tarz yaratmada da karakteristik özellik olmalı... insan tarzını kendi yaratmalı... kişiliğini tarzına aktarmalı... giydiğin kıyafet , taktığın aksesuar yada daha diğerleri seni , kişiliğini , tarzını anlatmalı... en azından ben böyle düşünüyor ve uyguluyorum...  ;)

B

bişileryapmaklazım

Kullanıcı
14 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
bana göre bu tipler ergenlik çağının da verdiği bir olguyla kimlik arama çabası içine giriyorlar bazı özentileri de bunlara ekleyince kendilerini farklı göstermeye çalışarak artık çocukluktan çıkıp büyüdüklerini sözlerle değil giyim ve davranışlarıyla anlatmaya çalışıyorlar; yorumları okudum da önyargılı olmayın bence çünkü (çevremde şu an bu halde olanlar yok bende bu şekillere bürünmedim ama) çok sevdiğim bir ablamın eşi Almanya'da doğup büyümüş daha sonra Türkiye'ye gelmiş bi şekilde tanışıp evlenmişler şu an çok tatlı 2 çocukları var.. her neyse, o da gençliğinde bu tip ortamlara girmiş yapmak istediklerini yapmış hatta bi ara saçı beline kadar uzunmuş ama, şu an geriye baktığında yaptığı şeylerin biraz saçma olduğunu buna rağmen istediklerini yapmakla içinde de bir ukte kalmadığını anlatmıştı; tabi bunları anlamak birden olmuyor biraz zaman istiyor, zamanla düşünce oturarak kişilik te kendini tamamlamaya başlıyor  :)

S

suheda:)

Kullanıcı
31 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
Kütahya
Ah,ah.
Ülkemizin gençleri böyle saçmalıkların izinde yürüyeceğine insanlık peşinde koşsalardı.
Ben de bir gencim(sayılır)ama böyle olmayacağım inş.