geçmiş nesil ile günümüz arasındaki farkı açılardan alalım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayalhane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bizim  benlikten anlayışımız hep bana oluyor asıl  olan bizler kendimizi tanımadan benlik hakı talep etmemizde .İnsanların çoğu kendini anlat dediğinde dış görünüşünü anlatır, veya başkalarının anlattığı şekli anlatır ,veya olmak istediği kişiyi anlatır.Bizler kendimizin farkında olmadığımız zaman bu benlik kavramı diğer sözcükler gibi içi boşalmış sıradan sözler oluyor buda boş insanların yetişmesi demek.Şu anki karmaşanın sebebi bu bence.

Korsan' Alıntı:
Hocam, birey olmayı öğretemedikten sonra,bilgi kalıb olsa ne olmasa ne,değilmi ama.
Prototip insanlar sunuyoruz hayata,sonrada anlamadıkları durumda tık diye kalıyorlar ortalıkta.
Düzeltmek içinde çabala dur olmuyor,biraz yukarıda belirttiğim gibi,saldım çayıra mevlam kayıra türü bir eğitim istemi.
Neresinden tutsanız elinizde kalıyor.

Eğitim sorununun çözümü ''Eğitimli'' Eğitimcilerden geçiyor,sistemi alt üst edebilicek düzeyde,kültürlü,objektif yeniliklere açık,geçmişi ile barışık.
Kısacası işimiz çok zor,karanlık bir labirent çıkışı bulmak uzun caman alıcak,geç kalınırsa çıkış diye bir yer kalmayacak.

Teşekkür ederim sabrınız için.
katılıyorum size tüm içtenliğimle..
ben teşekkür ederim

harariye' Alıntı:
Korsan' Alıntı:
Hocam, birey olmayı öğretemedikten sonra,bilgi kalıb olsa ne olmasa ne,değilmi ama.
Prototip insanlar sunuyoruz hayata,sonrada anlamadıkları durumda tık diye kalıyorlar ortalıkta.
Düzeltmek içinde çabala dur olmuyor,biraz yukarıda belirttiğim gibi,saldım çayıra mevlam kayıra türü bir eğitim istemi.
Neresinden tutsanız elinizde kalıyor.

Eğitim sorununun çözümü ''Eğitimli'' Eğitimcilerden geçiyor,sistemi alt üst edebilicek düzeyde,kültürlü,objektif yeniliklere açık,geçmişi ile barışık.
Kısacası işimiz çok zor,karanlık bir labirent çıkışı bulmak uzun caman alıcak,geç kalınırsa çıkış diye bir yer kalmayacak.

Teşekkür ederim sabrınız için.
katılıyorum size tüm içtenliğimle..
ben teşekkür ederim

Teşekkür ederim hocam katılımınız için sağolun.
Umarım düzelir bu durum ne diyeyim.

bence yeni nesil şükretmesini bilmiyor..
en büyük eksiğimizin bu olduğuna inanıyorum..
doyumsuzluk var gözümüzde..
ben böyle değilim ama :P

eskiden sevgiler gerçekmiş keşke o zamanlarda yaşamış olsaydım şimdi ise kimseye güvenemiyorsun

bizim okuldaki öğretmenlerden birisi anlatırdı:Biz zamanında maddi sıkıntıya düştüğümüzde köykahvesine gider komşular paraya sıkıştım derdik.Herkez cebinde ne varsa çıkarır verir di.Şimdi gitsek git kardeşim bankadan kredi çek banane senin borçlaqrından diyorlar.DEMİŞTİ

hayalhane' Alıntı:
bizim okuldaki öğretmenlerden birisi anlatırdı:Biz zamanında maddi sıkıntıya düştüğümüzde köykahvesine gider komşular paraya sıkıştım derdik.Herkez cebinde ne varsa çıkarır verir di.Şimdi gitsek git kardeşim bankadan kredi çek banane senin borçlaqrından diyorlar.DEMİŞTİ

Buda ilginç bir açı vesselam.

hayalhane' Alıntı:

Herşey çok hızlı değişiyor.. 
Bu değişime uyum sağlarken tabi birtakım aksaklıklar olcak.
Her dönemin kendine has özellikleri ve güzellikleri var.
Eski - yeni  nesil ayrımına girmek istemiyorum.
Bence genç nesil daha bilinçli ve kararlı..
Bilgi sayayar çağında yaşıyoruz.Eğer insanlar kavehaneleri doldurmuş birbirinden borç istesecek duruma gelmişse .
Konuyu duygusallıktan öte biraz daha ciddi boyutta düşünmek gerek..
Gençleri değil sistemi sorgulamak sanırım daha doğru bir yaklaşım olcaktır..
Konu güzeldi..

crt sana inanamıyorum bula bula benim ilk açtığım konuşlardan birini bulmuşun
Yav bu konu beni,m açalı 1 seneyi geçti ve ilküye odğum zamanlarda siyasi görüşümün
Yoğunlukta olduğu zamandı ;D Özenti dönemi işte
YAv iyi ki hatırlattın o zaman geldi aklıma
Ben 1 sene içinde ne kadar değişemişim yauuu ;D

Hayalhane : )arkındayım değiştiğinin.
Dikat edersen yeniniklerden yanayım ve genç nesil daha zeki diyorum.
Evet insan ilişkilerinde samimiyet ve güven önemlidir ama feodal yapıya karşısım.
Özgür birey özgür düşünce diyorum..
Öğretmeninin verdiği örneği beğenmedim.(eski yeşilçam filmleri gibi) : ((

Evet ama o örneği verdiğim okuldan mezun oldum artık  ;D ;D

Eskiden kapıları kilitlemezdik.Açık olsa bile kimse girmezdi.ben o günleride gördüm fakat şimdi gel gör ki mecburen kapılarda kilit üstüne kilitler  cezaevlerine döndük ve dahada döneceğiz bu gidişle aradan geçen sadece 30 Yıl  zamanın içide olan bu değişim.ilerki zamanlar güvenlik çok önemli olacak  kapkaç olayları felaket hırsızlık aldı başını gidiyor ne bu ya bilmem nerden şifreler kırılarak bilgisayarlara bile girilmekte ve daha benzeri olaylar.Rahat yok gibi ilerki günlerde ... sizin tedbirleriniz neler arkadaşlar , Bir bakmışsısnız evinizin içinde.... kim bunlar?  valla bunu sanal olarakta düşünebilirsiniz 

Geri