fotoğraf makinesi

• Konbuyu başlatan kahvekeyfi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Anlık Kareler (Fotoğraf Dünyası) kategorisinde kahvekeyfi tarafından oluşturulan fotoğraf makinesi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,426 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Anlık Kareler (Fotoğraf Dünyası)
Konu Başlığı fotoğraf makinesi
Konbuyu başlatan kahvekeyfi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan kahvekeyfi
K

kahvekeyfi

Kullanıcı
11 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
merhaba arkadaşlar ;
ben bu aralar fotoğraf sanatına merak sardım ve bana önerebileceğiniz fotoğraf makinesi ve kursu var mı ?!
saygılarımla ..yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)
mutlu kalın

T

ThuNDeR

Kullanıcı
28 Haz 2006
En iyi cevaplar
0
0
Gaziantep
www.osmanmaasoglu.com
Merhaba kahvekeyfi,

bende merakla başladım, hala amatörde olsam ilgiliyim konuya..
asıl işim grafik tasarımı fakat bazen ihtiyaç olduğundan bazende keyif için çekimler yapıyorum.

Biraz araştırdıysan makinaların 2 farklı sınıfı olduğunu farketmişsindir. 1. si küçük kompakt(kişisel) makinalar. 2. sınıf ise DSLR (prof.) makinalar.
Henüz çok yeniysen kompakt bir digital makina ile acemiliğini atabilirsin. Zira DSLR makinanın başlangıçta işini görecek en düşük modelinin ikinci el fiyatı 800 TL civarıdır.
Ayrıca DSLR makinaları kullanabilmek zordur ve kesinlikle tecrübe ister.

kompakt makinalar küçük ve birçok fonksiyonları otomatiktir. hatta tek bir otomatik ayarlama ile her ortamda çok güzel fotolar çekebilirsin. Fakat DSLR de her ortam için ışık, açı, mesafe ayarşlamasına ve bunun içinde yeni lenslere ihtiyac duyarsın.

kompakt makinalarda ise Sony çok iyi makinadır fakat çokta detaylıdır, DSLR kadar olmasada güzel foto çekmek için ayarlara dikkat etmen gerekir. Yanısıra Canon ve Nikon'un kompakt maknalarıda çok iyidir. Sony de dikkat etmen gereken önemli bir ayrıntı Lens markasının "Carl Zeiss" olmasıdır. Bunlarda birlikte yine iyi bir marka Kodak'tır, Kodak kullanmak diğer üç markadan daha pratiktir ve çok güzel çekimler yapılabilir, ve Kodak makinalar diğer 2 kompakt markaya göre daha ekonomiktir.

ben şu an Canon 400D kullanıyorum (DSLR) fakat yeterli lens olmadığından çok prof. çekimler yapamıyorum.

Kurs konusuna gelince, buna benimde ihtiyacım var.. hatta geçen hafta bir fotoğrafcılar deneği ile görüştüm. 1-2 hafta içinde yeni bir grup açacaklarmış ve katılacağım. İstanbulda kurs çoktur mutlaka ama hiç bir fikrim yok neredeler. :)
Fakat dernek eğitimleri daha rahat ve ekonomik oluyor kanaatime göre. :)
Makina konusuna gelince, DSLR almaya imkanın varsa başlangıç olarak tavsiye edeceğim modeller Canon 500D(1500TLcivarı), Nikon D3000(1200TL civarı) hatta Canon 550D de çok iyi bir makina(2200 TL civarı, 18MP) daha çok param var dersen 12.000 liraya kadar DSLR ler var.

kompaktlar ise yukarıda saydığım markaları 160 liradan başlayan fiyatlarda bulabilirsin, her iki sınıf içinde 10 MP'in altında almasan iyi olur.
Şimdilik benden bu kadar.

K

kahvekeyfi

Kullanıcı
11 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
çok teşekkür ederim bilgileriniz için :) mutlu kalın