RUHUN SESİ
Bugün bir başkayım... Bedenim başka, ruhum başka.. Sanki bir başka insanın bedeninden, yüreğinden, kopup gelmiş ruhum... Bana ait değil.. Ben değilim bu yaşayan.. Ben değilim bu konuşan... Durup düşünüyorum, kısa bir an dahi olsa... Ne güzel şey düşünmek... İnsanlara verilen en büyük nimet... Düşünüyorum... Ve diyorum ki; gelmiyor geçen hiçbir gün geriye... Getirmiyor geçen hiçbir gün yaşanmışları...
Ama her yeni gün yeni yaşanmışlıklar getiriyor... Ruhuma, bedenime... Bana ait olduklarnı kabul ettirmek istercesine... Evet ey ruh, sen bu bedene aitsin, evet; ey kalp, sen bu bedene aitsin... Boşuna yeni sığınıklar arama kendine... Gidemezsin çünkü hiçbir yere... Biliyorsun, gidersen geri gelemezsin, ey kalp! Gelemezsin... Alırlar seni benden... Kalpsiz kalırım... Yağmurun altında sırılsıklam şemsiyesiz kalmak gibi bir şey bu... Ya da... Alevin ortasında bir kor olmak demek, kalpsiz kalmak... Seni benden almak isteyen kim olursa karşı çık kalbim! Gitme ona! Ben bu bedene aitim, de... Söyle onlara, gidersen dönemeyeceğini... Çünkü öyle bir yaşar ki bu ruh aşkı, verilen o kalp geri gelemez bir daha... Söyle...
Hasreti değilim bir şeyin, şu anı yaşamak varken...
Çocukluğumu özlemiyorum, yaşadım çünkü her günümü doya doya... İçimden geldiğince yaşadım evet...
Geleceğe hasret falan da değilim, şu anla meşgulüm çünkü... Şu an'ı yaşamakla...
Dizlerim de kanadı gerektiğinde, yüreğim de...
Yaşadığım her anı, tattığım her duyguyu iliklerimde hissedebildim...
Acıyı yaşadım; daha sonraları hissedeceğim mutlulukların değerini bilebilmek adına...
Sevinci yaşadım; elimde olanlara, bana verilenlere şükretmek adına...
Üzüntüyü yaşadım; başkalarının üzüntülerini paylaşmak adına...
Özlemi yaşadım; sevilenlerin varlığını hissetmek adına...
Umudu yaşadım; doğacak her yeni güne olan inancım adına...
Hüznü yaşadım; bir yaz akşamı aklıma düşen sevdiğim adına...
Aşkı da yaşadım; gerçekte yaşayabileceğim umudu adına...
Yaşadım bunların hepsini... Doya doya, gönlümce...
Fazlaca sahiplenmeden; ama serbest de bırakmadan sarıldım hayata...
Ne küçümsedim benden kötü durumda olanları...
Ne büyük gördüm benden iyi görünenleri...
Çünkü bu dünyadaki en güzel şeyler her zaman bana ait olanlardı....
Bana verilen her şey dünyanın en güzeli, en iyisiydi daima...
Değerlerini bilmek adına...
Yaşamadığım, yaşamak da istemediğim tek bir duygu var şimdilerde hayatımda...
Nefret..!
Hiçbir şeyden nefret etmeden yaşayabilen insanlara ne mutlu... Kin besleyemeyenlere ne mutlu...
Çünkü bu dünyada , ''İnsan ne yaparsa kendine yapar!''
Hep seven, sevebilen insanlara ne mutlu...
Çünkü onlardır, iç huzuru yaşayabilen
Onlardır, an'ın tadına varabilen
...Ve onlardır hep, SEVİLEN....
Sahipsiz hissettiğim ruhum bu satırlara yansıyan düşüncelerle geri döndü sığınağına, huzura erdi...
Ve istedi ki, bunları başka insanlar da bilsin... Eğer varsa, kötü bir gün geçirmiş olan... Işık tutsun onlara istedi..!
Yaşadığımız her gün bir mucize..!
Doğuşumuz bir mucize..!
Hele ki, insan olarak doğuşumuz, daha büyük bir mucize..!
Yaşadığınız hayatın değerini keşfetmeniz, ve eğer keşfettiyseniz,
Onu asla bırakmamanız dileğiyle...
Sevgiler...
S€RAP ATAŞ
~ 13 Temmuz 2009 ~