Fazla dozda Vitamin E tüketimi akciğer kanseri riskini arttırıyor

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Fazla dozda Vitamin E tüketimi akciğer kanseri riskini arttırıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,361 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Fazla dozda Vitamin E tüketimi akciğer kanseri riskini arttırıyor
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan roze
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

Fazla dozda Vitamin E tüketimi akciğer kanseri riskini arttırıyor 
77000 kişi günde 400 mg Vitamin E verilerek uzun zamanlı incelemeye alınıyor. Sonuç olarak akciğer kanseri riskinin %28 oranında arttığı tespit ediliyor. Bu risk yüzdesi sigara kullanımının ki ile neredeyse aynı.
Beta-karoten kullanımı içinde aynı durumun olabileceği düşünülüyor. Kanser riskinin vitamin ve mineraller ile artması bir çok araştırmacının aklına yatmamış durumda. Vitamin C veya folic asit kullanımı 56 -70 yaş aralığındaki insanlarda takipe alınıyor. Vitamin E de gözlenen risk artışı gözlenmiyor.

Gelecek çalışmalarda kanser riskini azalttığı açıklanan sebze ve meyvelerin kanser ile bağlantısının olup olmadığı araştırılacak.

Şu bir gerçek ki sigara kullanımı bir çok kanserde risk yaratan bir faktördür.Sigara içmemek risk azlatmanın en etkili yoludur..

 
F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Son günlerde yapılan açıklamar doğrultusunda neredeyse herşey kanserojen madde içeriyor.. Fazla vitamin kullanımı da bunlara dahilmiş.. Teşekkürler bilgilendirme için..
 
S

SUNFLOWERS

İlave vitamin alınması gereken durumlar aşağıda verilmiştir:
65 yaşın üzerindeki kişiler, B6, B12, folik asit vitamini ve D vitamini almalıdır.
Menopozdaki kadınlar ilave kalsiyum ve D vitamini almalıdır.
Yeterince yemek yiyemeyen kişiler ilave vitamin almalıdırlar
Düşük kalorili diyet yaparken (günlük 1200 kalorinin altında diyet yaparken) ilave vitamin alınmalıdır.
Sigara içenler, C vitamini, B6 vitamini ve folik asit vitamini almalıdırlar
Aşırı alkol alıyorsanız tiamin vitamini, folik asit vitamini, A vitamini, D vitamini ve B12 vitamini almalısınız
Gebe olanlar kalsiyum, folik asit, biotin ve demir desteği almalıdır.
Bağırsak hastalıkları medeniyle alınan besinlerin bağırsaklardan emiliminin bozukluğu varsa ilave vitamin almak gerekir.
Şeker hastalığınız varsa damar sağlığı için tiamin vitamini alınız
Sık hasta olanlarda bağışıklık sistemi zayıftır ve bunun temelinde vitamin eksikliği olup olmadığı araştırılmalı ve eksik vitaminler verilmelidir.
Yaşlı kişiler eğer yeterince yemek yitemiyorsa, güneş ışığı görmüyorsa, laktoz intoleransı varsa ve mide asit değişikliğine bağlı B12 vitamin emilmesi bozukluğu varsa vitamin alınmalıdır.
Vejeteryan olup tavuk, yumurta yemeyen ve süt ürünü içmeyen veya tüketmeyenlerde B12 vitamin eksikliği olur.
Laktoz intoleransı (süt içince ishal olmak) olanlar veya süt veya süt ürünü sevmeyenler vitamin almalıdır
Kronik hastalığı olup bu nedenle düzenli ilaç kullanan veya ameliyat olanlar
Öğün atlayan ve bunu devamlı yapan kişiler

KAYNAK: VITAMIN-MINERAL , BESIN DESTEGİ KULLANIMI VE ANYI-AGING HAKKINDA HERSEY, Metin Özata, GÜRER YAYINLARI
 
Üst