Facebook Vb. İnternet Sitelerinde Dikkatli Olun..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan Facebook Vb. İnternet Sitelerinde Dikkatli Olun.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,924 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Facebook Vb. İnternet Sitelerinde Dikkatli Olun..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan calderon
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Facebook Vb İnternet Sitelerinde Dikkatli Olun..

Hollanda'da büyük bir şebeke insanların facebook gibi internet sitelerindeki açıklarını kullanarak ciddi zararlara sokmuş.  Benim kredi kartım da çoğaltılarak kullanılmaya çalışılmış ( bir otel aracılığıyla). Bu nedenle yayınlanan uyarıları aşağıda sıralamaya çalıştım. Muhtemeln bildiğiniz şeylerdir ama ben gene de yazım dedim.

1-Annenizi üye yapmayın. Kızlık soyadınız  kolayca ortaya çıkabilir.
2-Çocuklarını üye yapmayın. Siz de onlara üye olmayın. Olacaksanız takma ad kullanın. Pek çok kişinin şifreleri çocuklarının isim veya doğum yeri, tarihi veya okul numaralarndanı vb. oluşuyor. Çocuklar sayfalarında  (özellikle karşılıklı yazışmalarda)her türlü detaya yer verebiliyorlar.
3- Kedinizin köpeğinizin isimlerini vermeyin. (2 numaradaki sakıncalarla aynı).
4- Seyahat programlarınızın detaylarını vermeyin, (evde bulunmadığınız zamanların tespitinde kullanılabilir) !
5-Özellikle ailenize ait resimleri yayınlamaktan kaçının. Aranızdaki ilişkiler kolayca anlaşılabilir ve sizin vermediğiniz detaylar onlar tarafından tamamlanabilir.
6-İşyerinize ait detayları vermeyin
7-Doğum tarihinizi ve doğum yerinizi vermeyin
8-Aracınızla çekilmiş resim koymayın (plaka)
9-Evinizin lokasyonunu belli edecek resim ve bilgilerden kaçının
10-Kullandığınız kredi kartına dikkat edin. Uluslararası önlemler alınmış olmalı. Bankaların web sayfalarında bu tür uyarılar var. Belli limiti geçen harcamalarda SMS uyarısı isteyin. Benim kredi kartımın kopyalandığı böyle ortaya çıktı.
11- Bilgilerinizi kısıtlamış da olsanız  herkese açmayn. Arkadaşlarınızın arkadaşlarının görmelerine izin vermeyin.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Almanya'da bir arkadaşımdan gelen bu maili önemli bulduğum için paylaşmak istedim.
Sizin de bildiğiniz başkaca önlemler varsa lütfen paylaşın....

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Facebook twit kullanmıyorum :) Sileli çok oldu daha doğrusu donduralı. Ama kimlik dolandırıcılıkları olduğu kesin akla gelmeyen yöntemlerle dolu insanlar. Sizin adınıza şirket kurulup bankadan kredi bile çekilebiliyorsa...

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
:-\ Bunlara çoğunluk dikkat etmiyor. Şahsen ben de adımı değiştirmeme rağmen diğer herşey doğru. Değiştirsem mi aceba :)

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Misal doğum tarihini değiştirebilirsin bazı bilgilerini ad soyad aynı kalsın onlar doğum tarihi anne kızlık soyadı ve tv no olmadan işe yaramıyor :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Çok dikkatli olun cantuu sizi orada da bulabilir, örnek crt nasılda buldum :)

C

calderon

Kullanıcı
7 Şub 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
sahte isimle twit kullanıyorum sadece ondan sorun yok benim için.