Evimin Baş Ucundaki Renkli Kutucuk

• Konbuyu başlatan peritozu_
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde peritozu_ tarafından oluşturulan Evimin Baş Ucundaki Renkli Kutucuk başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,745 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Evimin Baş Ucundaki Renkli Kutucuk
Konbuyu başlatan peritozu_
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan kadirdeligoz
P

peritozu_

Kullanıcı
17 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
Televizyon bu cihaz her ne kadar kitle iletişim aracı olarak tanımlasada bence günümüzde bu tanımlama değişmiş bulunmaktadır.Bahsedildiği gibi kitle iletişim aracından çok kontrol mekanizması olarak kullanılmakta.Havada kuş var diyerek toplumun beyninin uyuşturulduğu düşünmekteyim.Aynı kurbağa deneyinde olduğu gibi sıcak suyun içine atılan kurbağanın sıçrama olasığını göz önüne aldıkları için ,suyumuzu yavaş yavaş ısıtıp farkında olmadan toplumun genetiği ile oynadıklarını düşünüyorum ..

Bazı insanlar hep söyledikleri şudur 'ben tv izlemiyorum ,saçma bir program,yada tarzım değil'gibi cümleleri duyarsınız .Ama sen izlemiyorsun ben izlemiyorum o izlemiyor izleyenler kimler.Arz talep meselesi diye düşünüyorum ve bireysel olarka benim izlemiyor olmam toplumun herkesiminin aynı oranda tepkiler vereceğin anlamına glemiyor ne yazıkki .Bu cihaz hepimizn evinde var önemli olan onu iyi yönde kullanmak..

Televizyon ne yazıkki üzerimizde bıraktığı etkiler gözardı edilemez .İzlediğimiz programlardan verebilecğeim örnekler her an hayatımızn bir alanında ak sakallı bir dedenin çıkıp gidişata değiştirecek beklentisi içerisine girmek,lüks tüketim mallerına özenti,süslü püslü hayallerimizde kocaman evler,siyasete bulaşmayacağım diye magazinsel siyaset haberlerinin oluşu nedeniyle halkı yanlış bilgilendirme,reyting uğruna dizilerin arasına sıkıştırılan reklamlar da dilimize yerleştirilen kelimeler (buna örnek olarak verebileceğim bi biskrem versem ve bu cümlelerin hayatımızda yer etmesi)kadın ve erkek ilişkilerinin sadece cinselliktne meydana geldiğini empoze eden fikirler,kadın bedeninin belli kalıplara sokulup cinselliğini ön plana çıkaran ve üstelik oranlarınıda 90 60 90 ve 38 belirleyen zihniyetin insanlara aşılanması ,çalışmadna köşeyi dönme fikrinin oluşması , entrikaların içerisinde entrikalar oluşturmamızı sağlaması ,eğer bir erkek isek dizilerdeki gibi eşlere özenti bakımlı,fiziği düzgün ,eğer bayansak diizlerdeki gibi bir eş yakışıklı romantik statülü herkesin önünde diz çöktüğü gücün elinde bulunduram adam imajında bir koca beklentisi diye uzayıp gider..

İyi bir toplum istiyorsanız beni ilgilendirmez demelisiniz sessiz kalmakta bir taraf olduğunuzu gösterir eğer sizlerde tvdeki bazı durumlardna şikayetçi iseniz tarafınızn belli olması adına RTÜK şikayetlerinizi dile getirebilirsiniz.Beni ilgilendirmez ben memnunum derseniz durumdan memnunsunuzdur...

Bir kişi ile toplum değişir önce elimizden gelenleri birey olarak yapalım bir ışık karanlığı aydınlatabilir diye düşünüyorum ve yazımı okuduğunuz için teşekkür ediyorum...

RTÜK şikayet edeceğiniz telefon numarası 444 1 178

sevgilerimle...peritozu

K

kadirdeligoz

Kullanıcı
23 Mar 2012
En iyi cevaplar
0
0
Erzurum
Rtük ne kadarını dikkate alıyor o da önemli olan.
Ayrıca yazılarına aynen katılıyorum. Fakat şunu belirtmek isterim ki bizim suyumuz tamamen ısıtılmış. Daha bir sene öncesine kadar Muhteşem Süleyman'ın gösterilmemesi için ülke ayaklanmıştı bugün her evde izlenir durumda içler acısı tarihimiz (!) ....

P

peritozu_

Kullanıcı
17 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
sayın kadirdeligöz sigara içki gibi kötü alışkanlıkların yanında ahlaki kavramlarımızıda derinden sarsacak,tarihimizi kurgulardan oluşturacak ,toplumun dnası doğrudan etkileyecek her türlü programlara karşı çıkmak birey olarak bizim görevimiz diye düşünüyorum..
Ne kadar etkili olacağı konusunda oluşan şüphelerinizde haksız değilsiniz fakat birey olrak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmenin verdiği küçük mutluluktan payımıza düşeni koparmak adına bir adım diye düşünüyorum muhakka o adımlar duyarlı bireylerin oluşmasına sebep olacaktır ,mutlaka etki yaratacaktır ...

K

kadirdeligoz

Kullanıcı
23 Mar 2012
En iyi cevaplar
0
0
Erzurum
ben sizin dediklerinize harfiyen katılıyorum ama bırakın demokrasiyi yarı demokratik bir yaşantımız bile yok...