EQ (Duygusal Zeka)'nızı Ölçtünüz mü?

• Konbuyu başlatan dideM
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde dideM tarafından oluşturulan EQ (Duygusal Zeka)'nızı Ölçtünüz mü? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,329 kez görüntülenmiş, 33 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı EQ (Duygusal Zeka)'nızı Ölçtünüz mü?
Konbuyu başlatan dideM
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan -mRjinaL-
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Duygusal zekanızın ne dunumda olduğunu bilmek istiyorsanız bu test tam size göre. Yapacağınız şey çok basit. Aşağıdaki cümlelere puan vermeniz yeterli. Her cümlede yer alan düşünceye aşağıdaki kutuda yer alan numaralarla puan verebilirsiniz. Önce 1,3,4.5 ve 8 numaralı sorulara verdiğiniz puanlan toplayın. Bu puandan 2, 6, 7, 9 ve 10 numaralı sorular sonucunda elde ettiğiniz puanı çıkarın.

1 - Ne hissettiğimi çok iyi biliyorum.
2- Duygularımı hiçbir zaman tam olarak diğer insanlara tarif edemiyorum.
3- Ruhsal durumumun değiştiğinin her zaman farkındayım.
4- Duygusal durumlarda vücudumdaki değişiklikleri fark ediyorum.
5- Eğer sinirlenmeye ve kızmaya başlarsam bunu karşımdakine söylerim.
6- Ruhsal durumumun değiştiğini karşımdakiler ben anlatmadan fark eder.
7- Duygu ve düşüncelerime çok dikkat etmem.
8- Duygularımı her zaman dinlerim.
9- Duygusal reaksiyonlarım beni bile şaşırtıyor.
10-Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum.

Kesinlikle yanlış=1; Nadiren doğru=2; Bazen doğru=3; Genellikle doğru=4; Her zaman doğru=5

Sonuç:

15 ve üzeri: Pekiyi
Duygularınıza kulak veriyorsunuz. Fiziksel ve psikolojik değişikliklerinizi hemen fark ediyorsunuz.

10–14 arası: İyi
Duygulannıza dinliyor ve genellikle kendinizdeki fiziksel ve psikolojik değişikliklerin farkına varıyorsunuz. Öneri: Gün içinde duygusal değişimlerinizi not alın ve daha sonra bunlan analiz etmeyi deneyin.

1–9 arası: Orta
Duygulannızın genelde farkında değilsiniz. Duygularınızın değiştiğini etrafınızdaki kişiler sizden önce fark ediyor. Öneri: Vücudunuzu dinleyin ve değişiklikleri fark etmeye çalışın. Örneğin korktuğunuz zaman midenize kramp mı girdiğine ya da boğazınızın mı kuruduğuna dikkat edin.

0 ve aşağısı: Kötü
Duygu ve düşüncelerinizi hiç dinlemiyorsunuz. Duygusal reaksiyonlar veriyor ve verdiğiniz bu reaksiyonlara şaşırıyorsunuz.

Öneri: Etrafınızdaki kişilerden duygularınızı nasıl kontrol edebileceğiniz konusunda öneriler alın. Kendi duygularınıza daha fazla kulak verin.

www.milliyet.com.tr

K

Kristal

Duygularınıza kulak veriyorsunuz. Fiziksel ve psikolojik değişikliklerinizi hemen fark ediyorsunuz.
Benim için doğru sonuçları olan bir test.
Teşekkürler Didem. :)

C

cooldeath

Kullanıcı
20 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
dideM' Alıntı:
cooldeath' Alıntı:
Doğru bencede 14 çıktım:)
Bende bir duygu problemi var kesin.  :(
yok aslında dugu problemı değil sen sanslı olan kişi sınıfındasın beyinsel zekamız hayatsal işlev netaktif analiz ve hata payını en aza indirger kuvetli bir yönümüzdur IQ fakat dugusal zekamız ve ruhsal zekamız hata payını önemsemeden analitik düşünme yapısı olmayan ve hislerimiz yönlendirmesiyle geliştirir yaşamsal faktörü çogu insanda EQ IQ yu bastırır ve hata payını yükseltir o bakımdan eşit yada mantık duyguların üstündeyse şanslı sınıfa sokmalı kendini insan ! ;)

Y

YEŞİLAY

Kullanıcı
6 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Anlamadım 1 çıktı ama bana uymuyor

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
yok aslında dugu problemı değil sen sanslı olan kişi sınıfındasın beyinsel zekamız hayatsal işlev netaktif analiz ve hata payını en aza indirger kuvetli bir yönümüzdur IQ fakat dugusal zekamız ve ruhsal zekamız hata payını önemsemeden analitik düşünme yapısı olmayan ve hislerimiz yönlendirmesiyle geliştirir yaşamsal faktörü çogu insanda EQ IQ yu bastırır ve hata payını yükseltir o bakımdan eşit yada mantık duyguların üstündeyse şanslı sınıfa sokmalı kendini
Umarım dediğin gibidir yoksa komplekse gireceğim:))

B

Bülent

11

Duygulannıza dinliyor ve genellikle kendinizdeki fiziksel ve psikolojik değişikliklerin farkına varıyorsunuz.
Öneri: Gün içinde duygusal değişimlerinizi not alın ve daha sonra bunlan analiz etmeyi deneyin.
::)

C

cooldeath

Kullanıcı
20 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
umma çünkü bilimsel açıdan kanıtlanmış bişey bu varsayım değil!

S

SUNFLOWERS

:D :D

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bülent' Alıntı:
11

Duygulannıza dinliyor ve genellikle kendinizdeki fiziksel ve psikolojik değişikliklerin farkına varıyorsunuz.
Öneri: Gün içinde duygusal değişimlerinizi not alın ve daha sonra bunlan analiz etmeyi deneyin.
::)
Yaaa herkesinki ne güzel çıkıyoor. Yok yok cooldeath senin dediğin gibi değil, ben fobili bir insanım galiba..  :( ;D ;D

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ben bu sitede yapılmadık test bırakmadım ama hatırlamıyorum şimdi sonucu:)

Hemen tekrar yapıyorum.:)

B

Bülent

dideM' Alıntı:
Yaaa herkesinki ne güzel çıkıyoor. Yok yok cooldeath senin dediğin gibi değil, ben fobili bir insanım galiba..  :( ;D ;D
Deme öyle Didem.  :(
Şıklar arasında kaydırma yapmış olmayasın...  :)
Tekrar dene istersen.  ;)

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Şıklar arasında kaydırma yapmış olmayasın... 
;D ;D ;D ;D
Ne o öyle sınavda hiçbir şey yapamayanların bulduğu yalan:)))

Özgür'ün söylediği testi yapacağım, o da öyle çıkmaz herhalde eşek değilizya:))))

Y

YEŞİLAY

Kullanıcı
6 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
bu testte de normal çıktım teşekkürler arkadaşlar..

S

SUNFLOWERS

Kendinizi çok iyi tanıyor,başkalarınıda belki kendilerinden daha
iyi anlıyorsunuz...
Olumsuzlukları olumluya çevirmek sizin için zor değil..
Tebrikler,mükemmel olmasa da mükemmele yakın bir insansınız....
:D :D :D

Teşekkürler Özgür..
Bu testi ben ilk defa yapıyorum...