E
Emre Y
Herkeze merhaba;
Ders : Windows Update ( Windows Güncelleme )
Tarih: 07 Aralık 2009 ( Pazartesi )
Saat : 17:05
Bitiş Saati : 19:04
Windows Update nedir?
Windows update ; Bilgisayarınızın güvenlik ve diğer önemli yazılımlarınızı son kullanıma çıkartıp hem güvenlik açısından
hemde bilgisayarınızın performansı bakımından verilen sistem dosyalarıdır.Hiç bir şekilde virüs,trojen,spam veya
bilgisayarınıza zarar vericek bilgiler barındırılamaz.!
Resimleri büyütmek için üzerlerine tıklamanız gerekecektir.Bu işlem Forum düzeni bozulmasın ve hoş bir görünüm olması için sağlanmıştır!
Anlatım tamamen bana ait olup hiç bir siteden kopyalanmadığına dair Kanıt isterseniz
buyrun...
3 çeşit Windows Update sitesine erişme seçeneğimiz var.
1'ncisi : Başlat menüsündeki bulunan Windows Update Kısayol Bölümü
2'ncisi : İE'den ( İnternet Explorer ) giriş. ( Araçlar sekmesine tıklayın.Ardından Windows Update bölümünü seçerek giriş yapın. )
3'ncüsü : Bilgisayarım + Denetim Masası + Otomatik Güncellemeleri Açın. Ardından 'Windows Update sitesi' bölümüne tıklayın.
Tıkladıktan sonra hepsi
Denetim masası
Update bölümü
'Hangisini tavsiye edersin ?' diye sorular sormanıza gerek yok arkadaşlar.Hepside aynı noktaya çıkıyor.
Hangisi kolayınıza gelirse onu yapın demek en mantıklısı.
Ben Başlat menüsündeki seçenekleri kullanacam.Ordan direk giriş yapacam.Yani altdaki resimdeki giriş yerinden yapacam.
Sizde eğer yoksa diğer seçenekleri kullanarak devam edebilirsiniz.
Benim UPDATE sitesine girdiğim bölüm.
Evet ben başladım.Hadi hayırlısı bakalım
Anlatımları sadece resimler üzerine yazmaya çalışacağım arkadaşlar.Bu sayede hem eğenebilir.Hemde birşeyleri öğrene bilirsiniz
Windowsunuz eğer orjinal ise bu bölümü geçecektir.!Eğer orjinal değil ise 'Yazılım korsancılığı kurbanı olabilirsiniz!' diye
uyarı vericektir.Eğer bu uyarıyı alırsanız size en yakın teknik servis şubesine götürmenizi tavsiye ederim.
Giriş sayfası :
Yükle diyerek diğer adıma geçelim.
Yükleme bittikten sonra Size verilen ( HIZLI - ÖNERİLEN ) bölümünden devam etmenizi ŞİDDEDLE tavsite EDERİM...
Hızlı butonuna tıklayarak sistem aramasını gerçekleştirelim.
'Bilgisayarınız için en son güncelleştirmeler aranıyor...' Bırakın arasın ... Bekleyin ve sakın Tarayıcınızı kapatmayın!
Tarama bitikten sonra ..
Yüklerken ...
yükleme devam ederken lütfen bekleyelim arkadaşlar.Size böyle bir bölüm gelene kadar...
KAPAT diyerek diğer açamaya geçelim... Seçenekte 'DEVAM' bölümünü kullanarak ilk güncellememizi alalım arkadaşlar.
ilk göncellememizde
'.NET 2.0 - 3.5 sürümleri için Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1 ve .NET Framework 3.5 Ailesi Güncelleştirmesi (KB951847) x86'
adlı bir dosya vericektir.! Bunu yükleyelim.Yükleme bittikten sonra Bilgisayarımızı yeniden başlatmamız gerekecek...
Ben yüklüyorum ..
Başlarken :
İlerleme :
Bu şuan dosyaları sadece İNDİRİYOR arkadaşlar.İNDİRME işlemi BİTTİĞİNDE indirdiği dosyayı KURACAKTIR! Bu aşamada Lütfen
İptal edicek veya Tarayıcınız üzerinden herhangi bir değişiklik yapmanızı tavsiye etmiyorum!
Güncellemeyi bitirdi ve Yükleme anı :
yüklerken biraz geç yükleme yapabilir. Beklemeye devam edin..
Yükleme anındaki ilerleme durumu :
yükleme bittikten sonra isterseniz Bilgisayarınızı direk YENİDEN BAŞLATIN. isterseniz KAPAT sekmesini tıklayarak güncelleme
geçmişinize bakın..
Ben KAPAT dedim ve güncelleme geçmişimi Kontrol ediyorum ..
Görünen o ki Başarılıyla kurmuşum. Ve geride 59 Güncellemem Kalmış.. Bilgisayarımı Yeniden başlattıktan sonra diğer 59 güncellemeyide
başarılı bir şekilde alacağım.
Bilgisayarımı yeniden başlatıyorum bekleyin
Evet geldim .. Kaldığımız yerden devam edelim ..
yine Windows Update sitesine girerek güncellememizin kaldığı yerden devam etmesini sağlayalım.Yine karşımıza çıkan sayfada
HIZLI ÖNERİLEN seçeneklerini kullanalım.
ve üste de anlattığım gibi taramasını bekleyelim.
Tarama bittikten sonra karşımıza 59 ile 60 adet güncelleme çıkacaktır!
Karşıdan yükle seçeneğini tıklayarak.Güncellemelerimizi artık tamamlayalım. Bu işlem biraz uzun sürebilir.
Dediğim gibi önce indiriyor.Sonra kuruyor.
İndirirken : ADSL ( Modem hızı ) önenli.
Kurarken : Bilgisayarınızın performansı önemli.
Erğer karşınıza Lisans seçeneği çıkarsa 'KABUL ET' sekmesini tıklayın.Eğer Kabul etmezseniz Windows Update güncellemesini alamayacaksınız.
İndirme ilerleme durumu :
Kurma esnasında size Orjinal avantajlardan bilgi edinme gibi bir yazılım yüklmesi seçeneği gelecek.
İleri diyerek kurmasını sağlayın.
Sözleşmenizi kabul edip İleri diyerek devam edin.
Yükleme işlemini gerçekleştirsin.Yükleme bittikten sonra
Lütfen Aşşağıdaki resmin uygulamasını yapın.
Eğer sitesine girip bilgi edinmek istemiyorsanız Mavi çember içine aldığım yeri tıklayın (işaretsiz bırakın).
Bu işlem bittikten sonra yükleme devam edecektir.Bir sonraki yükleyeceğimiz Güncel programımız Meşur olan
İnternet Exloprer 8 ( İE 8 ) olacaktır.
İşte Ekran..
Yine İnternet Explorer Geliştirme Şartlarını kabul edelim.Ve kullanım sözleşmesine geçelim..Kullanım sözleşmesinide kabul
ettikten sonra İnternet Explorer Güncellemeleri kuruluma geçecektir.
Güncellemeleri yükle dedikten sonra yapacağımız işlem artık beklemektir.
İE kurulumu aşşağıdaki gibi gerçekleştirilecektir.
Kurulum esnasında farklı bir internet explorer açmanızı tavsiye etmem.
Biliyorum sıkıldınız Ama napiyim ? sizin yararınıza bu bilgiler... Az kaldı az bundan sonra birşeye dokunmayacaksınız
Kulum bittikten sonra diğer güncellemeleri yüklemeye geçecektir. Eğer İE kurulumda Bilgisayarınızı yeniden başlatın gibi seçenekler gösterirse
Bilgisayarınızı YENİDEN BAŞLATMAYIN ! yanındaki KAPAT butonuna tıklayarak diğr güncellemeleri yüklemesine izin verin.
Gelelim son aşamalara.
İE Bitti demiştik. Diğer güncellemeleri yükleyecek..
Güncelelemeler bittikten sonra size
çıkacaktır. İsterseniz direk yeniden başlatın.İsterseniz kapat diyerek güncelleme geçmişinizi kontrol edin.
Ben Güncelleme geçmişimi yeniden kontrol ettim ve bitiş
Görünen o ki 60 güncellemeyi başarıyla aldım işallah sizde alırsınız ...
-----------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar bu bilgiler hiç bir sitede yok denecek kadar kaz.Şahsen böyle anlatım ben hiç bir sitede görmedim.İşin açığı
Özgür abi ve Forumca katılım yapan arkadaşlarımıza ufak tefek bilgiler verilmesi amacındaydım.ve bilgisayarım sağlamken
bu bilgileri size vermek için düşünmeden FORMAT çektim. İşallah bilgiler sizi yanıtmaz ve faydalı bilgiler gelir.
Diyeceğim o ki.Bir teşekkürü çok fazla görmeyin.Ve okuyun! Takıldığınız yerlerde sorun.ben olmazsam içlerinizden muhakkak bilen birisi
çıkacaktır.
Şimdiden Teşekkür eder iyi paylaşımlar dilerim.
Ders : Windows Update ( Windows Güncelleme )
Tarih: 07 Aralık 2009 ( Pazartesi )
Saat : 17:05
Bitiş Saati : 19:04
Windows Update nedir?
Windows update ; Bilgisayarınızın güvenlik ve diğer önemli yazılımlarınızı son kullanıma çıkartıp hem güvenlik açısından
hemde bilgisayarınızın performansı bakımından verilen sistem dosyalarıdır.Hiç bir şekilde virüs,trojen,spam veya
bilgisayarınıza zarar vericek bilgiler barındırılamaz.!
Resimleri büyütmek için üzerlerine tıklamanız gerekecektir.Bu işlem Forum düzeni bozulmasın ve hoş bir görünüm olması için sağlanmıştır!
Anlatım tamamen bana ait olup hiç bir siteden kopyalanmadığına dair Kanıt isterseniz
buyrun...
3 çeşit Windows Update sitesine erişme seçeneğimiz var.
1'ncisi : Başlat menüsündeki bulunan Windows Update Kısayol Bölümü
2'ncisi : İE'den ( İnternet Explorer ) giriş. ( Araçlar sekmesine tıklayın.Ardından Windows Update bölümünü seçerek giriş yapın. )
3'ncüsü : Bilgisayarım + Denetim Masası + Otomatik Güncellemeleri Açın. Ardından 'Windows Update sitesi' bölümüne tıklayın.
Tıkladıktan sonra hepsi
Denetim masası
Update bölümü
'Hangisini tavsiye edersin ?' diye sorular sormanıza gerek yok arkadaşlar.Hepside aynı noktaya çıkıyor.
Hangisi kolayınıza gelirse onu yapın demek en mantıklısı.
Ben Başlat menüsündeki seçenekleri kullanacam.Ordan direk giriş yapacam.Yani altdaki resimdeki giriş yerinden yapacam.
Sizde eğer yoksa diğer seçenekleri kullanarak devam edebilirsiniz.
Benim UPDATE sitesine girdiğim bölüm.
Evet ben başladım.Hadi hayırlısı bakalım
Anlatımları sadece resimler üzerine yazmaya çalışacağım arkadaşlar.Bu sayede hem eğenebilir.Hemde birşeyleri öğrene bilirsiniz
Windowsunuz eğer orjinal ise bu bölümü geçecektir.!Eğer orjinal değil ise 'Yazılım korsancılığı kurbanı olabilirsiniz!' diye
uyarı vericektir.Eğer bu uyarıyı alırsanız size en yakın teknik servis şubesine götürmenizi tavsiye ederim.
Giriş sayfası :
Yükle diyerek diğer adıma geçelim.
Yükleme bittikten sonra Size verilen ( HIZLI - ÖNERİLEN ) bölümünden devam etmenizi ŞİDDEDLE tavsite EDERİM...
Hızlı butonuna tıklayarak sistem aramasını gerçekleştirelim.
'Bilgisayarınız için en son güncelleştirmeler aranıyor...' Bırakın arasın ... Bekleyin ve sakın Tarayıcınızı kapatmayın!
Tarama bitikten sonra ..
Yüklerken ...
yükleme devam ederken lütfen bekleyelim arkadaşlar.Size böyle bir bölüm gelene kadar...
KAPAT diyerek diğer açamaya geçelim... Seçenekte 'DEVAM' bölümünü kullanarak ilk güncellememizi alalım arkadaşlar.
ilk göncellememizde
'.NET 2.0 - 3.5 sürümleri için Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1 ve .NET Framework 3.5 Ailesi Güncelleştirmesi (KB951847) x86'
adlı bir dosya vericektir.! Bunu yükleyelim.Yükleme bittikten sonra Bilgisayarımızı yeniden başlatmamız gerekecek...
Ben yüklüyorum ..
Başlarken :
İlerleme :
Bu şuan dosyaları sadece İNDİRİYOR arkadaşlar.İNDİRME işlemi BİTTİĞİNDE indirdiği dosyayı KURACAKTIR! Bu aşamada Lütfen
İptal edicek veya Tarayıcınız üzerinden herhangi bir değişiklik yapmanızı tavsiye etmiyorum!
Güncellemeyi bitirdi ve Yükleme anı :
yüklerken biraz geç yükleme yapabilir. Beklemeye devam edin..
Yükleme anındaki ilerleme durumu :
yükleme bittikten sonra isterseniz Bilgisayarınızı direk YENİDEN BAŞLATIN. isterseniz KAPAT sekmesini tıklayarak güncelleme
geçmişinize bakın..
Ben KAPAT dedim ve güncelleme geçmişimi Kontrol ediyorum ..
Görünen o ki Başarılıyla kurmuşum. Ve geride 59 Güncellemem Kalmış.. Bilgisayarımı Yeniden başlattıktan sonra diğer 59 güncellemeyide
başarılı bir şekilde alacağım.
Bilgisayarımı yeniden başlatıyorum bekleyin
Evet geldim .. Kaldığımız yerden devam edelim ..
yine Windows Update sitesine girerek güncellememizin kaldığı yerden devam etmesini sağlayalım.Yine karşımıza çıkan sayfada
HIZLI ÖNERİLEN seçeneklerini kullanalım.
ve üste de anlattığım gibi taramasını bekleyelim.
Tarama bittikten sonra karşımıza 59 ile 60 adet güncelleme çıkacaktır!
Karşıdan yükle seçeneğini tıklayarak.Güncellemelerimizi artık tamamlayalım. Bu işlem biraz uzun sürebilir.
Dediğim gibi önce indiriyor.Sonra kuruyor.
İndirirken : ADSL ( Modem hızı ) önenli.
Kurarken : Bilgisayarınızın performansı önemli.
Erğer karşınıza Lisans seçeneği çıkarsa 'KABUL ET' sekmesini tıklayın.Eğer Kabul etmezseniz Windows Update güncellemesini alamayacaksınız.
İndirme ilerleme durumu :
Kurma esnasında size Orjinal avantajlardan bilgi edinme gibi bir yazılım yüklmesi seçeneği gelecek.
İleri diyerek kurmasını sağlayın.
Sözleşmenizi kabul edip İleri diyerek devam edin.
Yükleme işlemini gerçekleştirsin.Yükleme bittikten sonra
Lütfen Aşşağıdaki resmin uygulamasını yapın.
Eğer sitesine girip bilgi edinmek istemiyorsanız Mavi çember içine aldığım yeri tıklayın (işaretsiz bırakın).
Bu işlem bittikten sonra yükleme devam edecektir.Bir sonraki yükleyeceğimiz Güncel programımız Meşur olan
İnternet Exloprer 8 ( İE 8 ) olacaktır.
İşte Ekran..
Yine İnternet Explorer Geliştirme Şartlarını kabul edelim.Ve kullanım sözleşmesine geçelim..Kullanım sözleşmesinide kabul
ettikten sonra İnternet Explorer Güncellemeleri kuruluma geçecektir.
Güncellemeleri yükle dedikten sonra yapacağımız işlem artık beklemektir.
İE kurulumu aşşağıdaki gibi gerçekleştirilecektir.
Kurulum esnasında farklı bir internet explorer açmanızı tavsiye etmem.
Biliyorum sıkıldınız Ama napiyim ? sizin yararınıza bu bilgiler... Az kaldı az bundan sonra birşeye dokunmayacaksınız
Kulum bittikten sonra diğer güncellemeleri yüklemeye geçecektir. Eğer İE kurulumda Bilgisayarınızı yeniden başlatın gibi seçenekler gösterirse
Bilgisayarınızı YENİDEN BAŞLATMAYIN ! yanındaki KAPAT butonuna tıklayarak diğr güncellemeleri yüklemesine izin verin.
Gelelim son aşamalara.
İE Bitti demiştik. Diğer güncellemeleri yükleyecek..
Güncelelemeler bittikten sonra size
çıkacaktır. İsterseniz direk yeniden başlatın.İsterseniz kapat diyerek güncelleme geçmişinizi kontrol edin.
Ben Güncelleme geçmişimi yeniden kontrol ettim ve bitiş
Görünen o ki 60 güncellemeyi başarıyla aldım işallah sizde alırsınız ...
-----------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar bu bilgiler hiç bir sitede yok denecek kadar kaz.Şahsen böyle anlatım ben hiç bir sitede görmedim.İşin açığı
Özgür abi ve Forumca katılım yapan arkadaşlarımıza ufak tefek bilgiler verilmesi amacındaydım.ve bilgisayarım sağlamken
bu bilgileri size vermek için düşünmeden FORMAT çektim. İşallah bilgiler sizi yanıtmaz ve faydalı bilgiler gelir.
Diyeceğim o ki.Bir teşekkürü çok fazla görmeyin.Ve okuyun! Takıldığınız yerlerde sorun.ben olmazsam içlerinizden muhakkak bilen birisi
çıkacaktır.
Şimdiden Teşekkür eder iyi paylaşımlar dilerim.