Elif Şafak yazacak, Sinan Çetin çekecek

su perisi

Kullanıcı
19022010141815_42_688419248.jpg

Sinan Çetin Mevlana'nın hayatını filme çekiyor. 'Rumi' adlı filmin senaryosunu 'Aşk' romanında Mevlana ve Şems'in yakınlığını anlatan Elif Şafak yazacak.

Senaryo özeti Hollywood yıldızlarına gönderildi

Çetin, Elif Şafak’ın senaryolaştırdığı 'Rumi' projesi için Amerikalı bir şirket aracılığıyla Hollywood yapımcılarıyla temasa geçti.

Filmi birlikte yapmayı düşündüğü Amerikalı şirketler, Anthony Hopkins, Robert De Niro ve Sean Connery ile temasa geçip, Elif Şafak’ın yazdığı sinopsisi şimdiden ünlü aktörlere verdi. Çetin, Bollywood’da da projeye ortak olmak isteyen yapımcılar bulunca işe iyice sarıldı. Yönetmen ‘Rumi’yi Hollywood’la olmazsa Bollywood’lu yapımcılarla ortaklaşa, bu yaz Nevşehir’de İngilizce çekecek.

E-kolay sinema

Mesneviye ilgim var.Özellikle Elif Şafağın Aşk,Ahmet Ümit'in Bab-ı Esrar kitabını beğeni ile okumuştum.Filmi  ise sabırsızlıkla bekliyorum.
Tahminim güzel bir yapıt olacak.Teşekkürler Peri

Gözlerime inanamadım  :D ve çok sevindim yalnız "AŞK" gibi şahane bir romanın hollywood eline düşünce ne hale geleceğini kestirememekteyim. Sonuçta bizim kültürümüzü anlatan bir roman, ordaki "aşk" mevla aşkı, yabancıların anladığı gibi(ki sevgililer günü filminde de çok sahnede kullanılmıştı) beşeri bir aşk değil....

Mahvetmelerinden korkuyorum bakalım ne çıkacak....

Şu an AŞK kitabını okuyorum.Kitap gerçekten çok güzel.
Filmi de öyle olcak diye umuyorum.
Ve sabırsızlıkla bekliyorum... :)

Geri