Dünyanın En Gizemli Adası

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Anlık Kareler (Fotoğraf Dünyası) kategorisinde vega tarafından oluşturulan Dünyanın En Gizemli Adası başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,023 kez görüntülenmiş, 18 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Anlık Kareler (Fotoğraf Dünyası)
Konu Başlığı Dünyanın En Gizemli Adası
Konbuyu başlatan vega
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan adildoy
V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır

Tahiti’ye 260 km Hawaii’ye 4160 km uzaklıkta bulunan Bora Bora’nın nüfusu sadece 5767’dir. Volkanik bir ada olan Bora Bora’nın en yüksek dağı Otemanu Dağı aynı zamanda kökü çok eskiye dayanan bir volkandır. Bora Bora’nın en büyük yerleşim alanı olan Vaitape adanın batı yakasında bulunmaktadır. 2. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun bu adada üs kurması adanın altyapı gelişimine büyük katkı sağlamış ve adayı Amerika’da tanınır hale getirmiştir. Bu nedenle Bora Bora’nın sürekli ziyaretçileri arasında ünlü film yıldızları ve zenginler de vardır.

Ada’nın güzelliğine hayran kalıp da onu yakından incelemeden dönmek olmaz bu nedenle Bora Bora’nın iç kısımlarını gezmek için çeşitli alternatifler bulunmakta; 4x4 jip bisiklet ya da muhteşem doğasıyla başbaşa bir yürüyüşle bu gizemli adayı yeniden keşfedebilirsiniz. Bora Bora’nın eşsiz güzellikleri içinde yapılabileceklerin arasında Scuba Diving Jet Ski Kano Parasail; Helikopter Denizaltı ve tekne turları bulunmaktadır. Bora Bora’da yapılabilecekler tabiki bunlarla sınırlı değil; adanın güneydoğusunda muhteşem güzelliğiyle Mercan Bahçesi (Coral Garden) bulunmaktadır. Burası tamamen doğal bir sualtı parkı olmakla birlikte içinde tüm büyüleyiciliğiyle mercanları ve çeşitli balıkları görmeniz mümkün.

Bora Bora’nın bir diğer önemli özelliğiyse dünya’nın en güzel kıyıgölüne sahip olmasıdır. Bu kıyıgölünde en çok rağbet gören aktivitelerden birisi olan köpekbalığı beslemek hem çok eğlenceli hem de görevlilerin eşliğinde çok güvenlidir. Kıyıgölünde yapılabilecek bir diğer aktivite de küçük botlardan birisine atlayarak gölü turlamak ve doğanın sunduğu bu eşsiz güzelliğe daha yakından bakmaktır. Tropikal iklim özelliklerine sahip olan Bora Bora adasında yıl boyunca güneşli bir hava olsada hiç beklenmedik anlarda yağmur yağabiliyor. Dikkatli olmak lazım.

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Müthiş  yaa çok güzelll
Paylaşım için teşekkürler Vega

Y

yigitarslan

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
teşekkürler bilgiler için
sayende birşey daha öğrendim:)

E

efem

Kullanıcı
7 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
hanedeyim
bukadar güzel yerler var ve ben istanbuldayımmmm  :D beton yığınlar ıiçerisinde
çok sağoll
burda bi tatil kaça patlar acaba  ::) ::) ::)

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
ada ne kadar muhteşemse fiyatlarıda o derece fena :D ama ne süper olurdu ya orda bi balayı

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
kaça patlar kaça patlar :) araştırdım düşük seviye bir tur şirketiyle tek kişi dokuz günlük bir tur İstanbul kalkışlı  3199 EUR...
kafama koydum gidicem ben  :D

E

efem

Kullanıcı
7 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
hanedeyim
vega ama sen tatil olarak düşünmedin direkt balayı  ::)
varmıı  gidebileceğin birisi ::)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Şu an burada olmak denize karşı kurulmuş masaya çayımı içiyor kahvaltı yapıyor  olmak vardıya neyse nasip değilmiş: )
Mutfağa gidip çayımı hazırlaman sanırım çok daha iyi olcak: (

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
efem' Alıntı:
vega ama sen tatil olarak düşünmedin direkt balayı  ::)
varmıı  gidebileceğin birisi ::)
var sanırım :) :) bu arada arkadaşlar bu ada Dünya üzerinde ''siiyah inci'' çıkarabileceğiniz tek yermiş :eek:

I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
4000 euro ben alıyom ayda 100 lira carp cırp böl çalkala ibram sen avucunu yala belki gidersin büyük adaya. ;)

A

adildoy

çok güzel muhteşem bi yer paylaşımın için çok teşekkür ederim.düşünsem burda olurmuyum,üşensem olmazmıyım aklım karıştı biraz saçmaladım. Deprem olan Haitiye yakın mı burası.

A

adildoy

Sayın Vega
kafama koydum gidicem ben demişsiniz inşallah arzunuz gerçekleşir. 

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
adildoy' Alıntı:
çok güzel muhteşem bi yer paylaşımın için çok teşekkür ederim.düşünsem burda olurmuyum,üşensem olmazmıyım aklım karıştı biraz saçmaladım. Deprem olan Haitiye yakın mı burası.
olur mu hiç ya ne saçmalaması :] insan otomatik saçmalıyo burayı düşününce :) ben teşekkür ederim umarım sanada  görmek nasib olur... :) :)

A

adildoy

Teşekkür ederim vega anlayışınız için bu gün çok konularda umutlandık,burası içinde bir umudumuz olsun , :)