DOST OLALIM GÖNLÜMÜZLE

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deniz514
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deniz514

Kullanıcı
Olmasa da olur dedigimiz insanlarla doludur hayatimiz; tanistigimiz, selamlastigimiz; klasIk cumlelerle iletisim kurdugumuz, yanitlarini merak etmedigimiz sorular sordugumuz...
Iyi insan olmadiklari icin mi uzak dururuz onlardan? Hayir, hic sanmiyorum.
Gonulde biter her sey; akla yararli gelse de samimi bir iliski, gonlun hayir dedigine isinmak mumkun olmaz. Ister dunyanin en yakisIklisi, ister en guzeli olsun; ister en zengini, ister en komigi; ne yapsa nafile; yuregine ulasamaz.
Baskasi icin ozel olan, senin gozunde dunyanin en siradan insanidir ve ...yuzune bakmaz kimisi vazgecemedigim dediginin...
Gonlumuzdur hukumdar; kime ne paye verecegini o belirler. Kimine "dost", "yar", kimine "tanidik", "arkadas" deyip, cikar isin icinden...
Ozunde iyi olduguna inansam da insanlarin, herkesi sevemem onun yuzunden...
Hem, kalabaliktan da hoslanmaz zaten; sevginin, sevdiklerinin hakkini vermek ister. Sonucta, sevmek buyuk bir sorumluluktur; emek vermek gerekir, ilgilenmek...
Sevdigim her insanin yasamina bir anlam katmaliyim; zorlu ve vazgecilmez bir seruven olmali; dost dedigim insanlarla ayni zaman dilimini paylasmak! Hani, bilirsiniz iste!
Dostlar vardir cicek gibi; koklar koklamaz alir goturur butun yuklerinizi...
Evsizseniz ya da odun komur bulamiyorsaniz yakmaya; uzundur kis geceleri...
Dostlar vardir soba gibi; yuregindeki atesle isitir ellerinizi...
Dostlar vardir; firtinada siginak, guneste golge; yanarken buz gibi su dokmez ustunuze; aksine, harlandirir atesi; bilir ki, yanmayani hicbir sey sonduremez. Dostlar vardir, yildiz gibi; hava kapaliyken bile, kapkara bulutlarin bekcisidir gokyuzunde...
Dostlar vardir, arada bir ugrayip alt ust eder yasaminizi; dili zehir zemberek, bakislari keskindir.
Dostlar vardir gul gibi; sarilirken yaralanmayi goze almaniz gerekir.Hani, kiminin yoluna hali sersen kar etmez; dostlar vardir, minder de kafi gelir; sen olursan fark etmez.
Dostlar vardir; rakisiz cozulmez dili, muhabbeti cekilmez; dostlar vardir, efkarinin sebebi bir bardak demli caydir.Dostlar vardir, omzu her derde devadir.
Dostlar vardir, iyi bir ogretmen gibi, nasil sorulacagini ogretir. Dostlar vardir dag gibi vakur; toprak kadar bereketli, mert...
Dostlar vardir; ney gibi huzunlu, saz gibi asi; siir kadar buyuk...
Dostlar vardir turku gibi; her zaman soylenmeseler de her daim icinde tasir sevdasini; yanginini bulastirir bir gonulden digerine...
Dostlar vardir baki; tanistigin gun dogar, yittigi gun olursun!Zamana ve darbelere; yollara ve hasretlere direncli...D
ostlar vardir, kozde misir, kadehte sarap; ateste yanmanin da, sarapla sonmenin de tadi damagindadir.
Dostlar vardir; yuregine kok salmis bir cinardir; hicbir sey deviremez; gonulden gonule kurulmustur kopruler; ne yasansa atilamaz!Dostlarimiz vardir bizlere benzerler biraz...
Dostluklar vardir, erken dolar vadesi; dostluklar vardir, devam eder ahrette! Iste boyle dostlardir; her seye lanet ettigin gunlerde bile, yasamini guzel kilan...
Gonul, her yerde onlari arar.Ve buldugunda haber gonderir bize; bir sicaklik yayilir yuregimize; bunda bir is var deriz, takiliriz pesine...
Dost olalim gonlumuzle!

çok hoş bi yazı, tşk ederim paylaşım için ellerine sağlık... ;)

"Gonlumuzdur hukumdar; kime ne paye verecegini o belirler. Kimine "dost", "yar", kimine "tanidik", "arkadas" deyip, cikar isin icinden...
Ozunde iyi olduguna inansam da insanlarin, herkesi sevemem onun yuzunden...
Hem, kalabaliktan da hoslanmaz zaten; sevginin, sevdiklerinin hakkini vermek ister. Sonucta, sevmek buyuk bir sorumluluktur; emek vermek gerekir, ilgilenmek... "
çok güzel bir yazıydı denizcim.teşekkürler.

Gonlumuzdur hukumdar; kime ne paye verecegini o belirler. Kimine "dost", "yar", kimine "tanidik", "arkadas" deyip, cikar isin icinden...
ama nedense gönlümüz bazen gereken kişiye gerektiği anlamı veremiyor ...güzel bir yazıydı paylaşım için sağol.

DOST OLALIM GÖNLÜMÜZLE
Olun olun fena fikir değil, yazıda kalmasın ama uygulayın bir zahmet.
Sonra içinizden çıkıp bir kendinize bakın olabilmişsiniz diye.

Korsan' Alıntı:
DOST OLALIM GÖNLÜMÜZLE

valla yazmayayım diyorum dayanamıyorum,kelimelerinde biraz negatiflik olsada süper ;D

Ebruliyn' Alıntı:
Korsan' Alıntı:
DOST OLALIM GÖNLÜMÜZLE

valla yazmayayım diyorum dayanamıyorum,kelimelerinde biraz negatiflik olsada süper ;D

Eyvallah,ebru ya yazıda herkese bakıyorum teşekkürler harika,insanların genel tavrıda bu yönde.
Ama hayatın içerisinde insanların bu okuduklarını uyguladıklarını gözlemleyemiyorum.
O amaçla yazılmış bir yorumdur.

Geri